fbpx

Uneori îmi pare rău pentru Yahoo. Prin 2006 nu îmi imaginam viața online fără adresa de email de pe Yahoo. Astăzi o folosesc doar pentru conturile de pe site-uri de unde știu că voi primi spam. Ar mai fi Yahoo messenger, dar nici acolo nu sunt prea activ, deși știu că în România serviciul de instant messaging încă are mulți utilizatori. Rezumând, într-un fel sau altul Yahoo a reușit să strice cam toate produsele pe care le avea în portofoliu, inclusiv Flickr. Nu mai zic de motorul de căutare, care și el e susținut de Microsoft, căutările fiind similare cu cele efectuate pe Bing.

Ei bine, abia acum au realizat și cei de la Yahoo că cheia succesului online este să ai un browser prin care poți ajunge mai ușor la utilizatori. Microsoft are Internet Explorer, Apple are Safari, Google are Chrome, Amazon are Silk, Yahoo ce are?

Totuși, să crești un browser de la zero nu e ușor, mai ales acum, așa că ei vin cu altă propunere – Axis, o extensie pentru browsere sau aplicație pentru smartphone-uri și tablete, ce își propune să modifice felul în care căutăm informații online, cu accent pe vizual. Practic în loc de linkuri rezultatele sunt thumbnails ale site-urilor.

Nu știu cât de mult va prinde la public idea lor, singura chestie care îmi place mie este că aplicația de pe tabletă ori telefon se sincronizează automat cu extensia din browser, practic îți continui căutările indiferent de gadgetul folosit. Yahoo Axis poate fi un semn al vremurilor ce vor veni, când vom alege dintre informațiile căutate online pe cele mai interesante din punct de vedere vizual. Totuși, nu cred că suntem acolo.

2 Comentarii

  1. Nici nu isi are rostul sa lanseze un alt browser, sincer eu opera nu il folosesc nu-i gasesc rostul, practic chrome si cu mozila se completeaza unul pe altul motiv pentru care le folosesc pe amandoua.

Lasă un comentariu