fbpx

Acum un an si jumatate Yahoo anunta inchiderea serviicilor Yahoo 360.

In octombrie 2008 aparea Yahoo Profiles, unde au fost importate o parte din optiunile si informatiile de pe Yahoo 360, pentru cei care aveau in cont acolo si il foloseau. Nu a avut un succes prea mare, poate si pentru ca linkul catre profil e de forma http://profiles.yahoo.com/u/GRTFWBBB2YVZ7LWB5MESVOTEOY. Yep, foarte usor de retinut.

Nu mai spun de Yahoo Mash, o retea sociala inchisa inainte de a iesi din Beta, pe 29 septembrie 2008.

Recent am observat ca au inceput sa promoveze agresiv profilele Yahoo si conectarea intre ele. Cea mai evidenta tehnica este inserarea de linkuri in interfata Yahoo Mail. Pe scurt, prima pagina nu mai este cea cu emailurile primite, cum ar fi normal, ci una cu linkuri catre profilele Yahoo si conexiunile intre ele, plus sugestii de conectare cu diversi necunoscuti si necunoscute:

Yahoo profiles e un fel de Hi5 mai simplu. Iti adaugi cateva fotografii, scrii cateva cuvinte despre tine, primesti invitatii de a te conecta cu alti utilizatori Yahoo, poti discuta cu cei din lista ta, lumea isi lasa comentarii…. WTF? In ce an suntem?

Se pare ca Yahoo nu are nici o idee despre directia in care bate vantul in online. Au auzit si ei ca comunitatile sociale sunt la moda si au inceput sa promoveze agresiv o chestie care e deja depasita. A da, Yahoo Profiles e inca in BETA. De un an!

Contul de Yahoo personal il mai folosesc doar pentru messenger si inscrierea pe diverse site-uri. In ritmul asta, cred ca in curand renunt la el. Yahoo, keep up the good work!

4 Comentarii

  1. Yahoo-ul in general parca e de pe alta planeta fata de tot ceea ce se intampla in jurul lui. Nu inteleg de ce… Are cineva o explicatie?

  2. Ei bine, eu am renuntat de mult la serviciul de email al celor de la Yahoo. De fapt am renuntat din momentul in care am inceput sa o ard mai serios pe internet. Atunci mi-am facut un cont de Gmail pe care il mai am si acum si pe care il folosesc cu placere si usurinta.

Lasă un comentariu