Ok, boicotăm companiile rusești, dar ce ne facem cu americanii care colaborează cu rușii?

Dacă nu știți recent s-a lansat în București Yango, un serviciu similar cu Uber și Bolt. Compania e deținută de Yandex, Google-ul rusesc. Ei spun că oferă servicii de de e-hailing, nu ride-sharing, dar ideea e aceeași, ai o aplicație, chemi o mașină care te duce unde vrei tu, și la final plătești direct în aplicație costul cursei. Pentru început vin cu prețuri mai bune decât concurența. Și tot online-ul s-a aprins că au apărut advertoriale pentru Yango prin presă, la influenceri, dar puțini s-au uitat în spate, să vadă cum Uber colaborează cu Yango în țările din fostul bloc sovietic, dacă se pot face bani din asta.

Noi la țară suntem săraci, nu avem nici Uber, nici Yango. Nici eu nu aș merge cu rușii la plimbare, evident, nu uităm cum ne-au nenorocit țara timp de 50 de ani, dar hai să vă dau ceva frumos, dacă nu ați ajuns pe Wiki zilele astea:

Yandex.Taxi is a separate, private limited liability company within Yandex Group, incorporated in the Netherlands as Yandex.Taxi B.V.

The ride-hailing service is a key business for Yandex.Taxi so far, operating in more than 300 large cities across Russia, Belarus, Moldova, Armenia, Georgia, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Uzbekistan, Latvia, Estonia, Lithuania, Serbia, Israel, Ivory Coast, Finland, and Ghana. In the latter four countries, it operates under a brand called Yango.

On 13 July 2017, Yandex.Taxi and Uber signed an agreement to merge their businesses and operations in Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Kazakhstan, and Russia.

OK, deci nu mergem cu Yango în București, că e rusesc, nașpa, câh, mai bine dăm banii pe Uber, dar unde a fost nevoie Yango și Uber s-au unit, că rușii nu prea te lasă să faci ce vrei în țara lor. Practic dacă ajungi în Rusia și ai aplicația Uber instalată ea va funcționa, doar că va veni o mașină de la Yandex.Taxi. Datele despre tine nu știu unde ajung.

Deci de mâine ce facem, boicotăm și Uber, și Yango, mergem doar cu trotineta? Nu zic asta pentru a lua apărarea rușilor, nici pentru a da în Uber, am zis deja că dacă ar fi să aleg clar și eu folosesc Uber.

Vreau doar să scot în evidență că din păcate lucrurile nu sunt niciodată complet alb sau complet negru, ci mai mult gri. Voi ce credeți?

Recomandă prietenilor!
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Doc

Deci .Trăiască Trotineta

Ionut

Este o imensa conspiratie nu vedeti, o sa ne ia rusii. Nu mai iesiti din case.