fbpx

Un program bun și gratuit pentru editare video online – Flexclip

Căutam săptămâna trecută un program pentru editare video, ca să creez un montaj cu niște imagini și sunet pentru un client, și nu voiam să îmi bat capul cu Sony Vegas pe desktop sau Quik pe mobil.

Și mi-am amintit de Flexclip, o aplicație online gratuită ce îți permite să creezi rapid clipuri, să le decupezi, să faci colaje, să adaugi text, logo-uri, și au inclusiv template-uri gratuite pentru diverse evenimente și melodii pentru coloana sonoră. Am creat un video decent în 5 minute, și pot să zic că sunt impresionat.

Editare video online cu Flexclip

M-am conectat cu contul Google, am selectat creare clip video de la zero, și interfața arată astfel, foarte intuitivă. Dacă nu vă prindeți ce și cum au și un tutorial pentru începători.

Principalele funcții: poți crea clipuri video de la zero cu fotografiile sau filmările tale, le poți decupa, poți adăuga fundaluri, melodii pentru coloana sonoră, logo-uri, texte, watermark, poți înregistra vocea direct în editor dacă ai un microfon, poți seta rezoluția la care să fie exportat clipul (până la 1080P) și formatul (pătrat, 16:9 sau portret, pentru Facebook Stories de exemplu).Au inclusiv template-uri pentru diverse evenimente, galerie media cu poze, clipuri și sunete stock pe care le poți folosi, și nu sunt contra cost, cel puțin momentan. Procesarea clipului durează un pic cam mult, pentru 2 minute de video am așteptat cred că 10 minute înainte să pot salva fișierul. Lista completă cu funcții e aici.

Momentan nu m-am jucat decât cu clipuri create de la zero cu filmările și pozele mele, la care am adăugat melodii stock de la ei, nu am testat template-urile, dar din ce văd poate fi folosit ușor și pentru a crea clipuri cu familia, și pentru prezentări video, demo de produs etc.

Pentru editare video profesională în postproducție e mai bine să folosiți Premiere Pro gratuit, cu multiple tranziții și efecte.

Singurul minus până acum este că dacă vreau să fac un colaj cu poze trebuie să încarc fiecare poză separat, nu permite încă batch upload, sau drag and drop.

Încă nu îmi este clar cum vor face bani, probabil va fi ceva similar cu Canva, unde accesul la serviciile de bază e gratuit, dar dacă vrei poze mai speciale, template-uri mai profi etc trebuie să plătești. Totuși, dacă ai nevoie de un editor video simplu, cu o curbă de învățare rapidă, merită să testezi și Flexclip.

Recomandă

6 Comentarii

  1. Interesant.
    E mai bun fata de Movie Maker ? (cel care este in Windows gratuit)
    Multumesc mult pentru raspuns.
    (Eu cu Movie Maker fac acum editarile video simple pe care le am de facut la filmulete inainte de incarcarea pe Youtube, dar caut ceva mai bun)

  2. Ce program premium pentru montaje vineo imi recomandati ,mentionez ca vreau sa ma angajez la antena24 si vreau sa fiu pregatita. Multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *