YouTube Newswire – conținut video util pentru jurnaliști, urcat de utilizatori

Dacă tot se discută mult despre storytelling în ziua de azi, și cum internetul îi permite oricui să fie un creator de conținut, încep să apară și colaborări interesante pentru a filtra conținutul și a scoate în evidență lucrurile importante, pentru că provocarea s-a mutat în domeniul content curation, al filtrării zgomotului.

Google News Lab a lansat în colaborare cu Storyful YouTube Newswire, un canal video cu cele mai importante clipuri urcate de către utilizatori, ce au potențialul de a deveni știri. O resursă utilă pentru jurnaliști și nu numai. De exemplu acum sunt prezentate clipuri despre Charleston, inundațiile din sudul Statelor Unite, Papa Francisc. De urmărit.

“Everybody now is a storyteller…but when everybody’s telling a story, which stories are worth listening to?” Google News Lab took a behind-the-scenes look at Storyful and its team of editors as they sift through eyewitness media posted to social platforms like YouTube and find the most newsworthy social content of the day, using a unique blend of technology and expert journalism.

Recomandă prietenilor!1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

La cum merge la noi treaba site-urile de stiri il vor folosi ca sa faca rost mai rapid de materiale, fara a munci prea mult. Nu ca pana acum ar fi muncit…