fbpx

13 Iunie – Mineriada

Pe langa meciul Romania – Italia de diseara, azi mai are loc un eveniment care nu trebuie trecut cu vederea. Sunt 18 ani de cand minerii au venit la Bucuresti, la chemarea lui Iliescu, care cica vroia sa apere democratia. Cu ce pret, si mai ales, democratia cui?

Priviti cum se vedeau din afara lucrurile. Cine avea dreptate?

Gasiti un articol complet despre Revolutia din ’89 si Mineriada la Scarlatescu.

Recomandă

4 Comentarii

  1. E pacat ca dupa atata timp, oamenii inca il mai cred pe Iliescu. Cred ca pana si Iliescu, de-atata mintit, a ajuns sa creada ca multumirea la “ca ati raspuns si de-asta data, la chemarea noastra” e doar protocolara. Bucurestenii au uitat si uita in continuare. Nu stiu ce fel de “radacini” au acesti oameni, dar nu sunt demne de a fi “prinse” in capitala!

  2. Istoria completa a mineriadelor… e mult spus. Nu se stie foarte mult desprea acea vreme. L-am intrebat pe Iliescu pe blogul lui daca recunoaste ca a chemat minerii… mi-a raspuns ca nu si ca cei din piata doreau instaurarea unui regim de tip fascist :))… tare, sunt curios daca totusi am fi trait mai bine astazi decat cu el… cred ca da :))

    aveti la nume linkul catre informatiile pe care le-am strans despre cele 4 mineriade care defapt se impart in 2 categorii, primele 3 politice (Iliescu cotra popor) si a 4-a sociala as zice (minerii catre nu se stie cine… dar s-a gasit un tap ispasitor, Roman).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *