fbpx

2012, anul ultrabook-urilor?

Ultrabook-urile sunt niște laptopuri mai ușoare, mai subțiri și mai elegante, cu o durată de viață mai mare a bateriei și un ecran puțin mai mic decât standardul de 15,6 inchi, de regulă 13,3 inchi. Intel se chinuie de mult să promoveze conceptul ăsta în rândul producătorilor de laptopuri, și articolele care au început să apară la început de an susțin faptul că 2012 va fi anul ultrabook-urilor, deși anul trecut s-au vândut doar 1 milion pe tot globul.

Nu neg, designul lor e foarte atractiv, încă de la lansarea MacBook Air de către Apple mi-a plăcut ideea unui laptop slim. Doar că atunci când vezi prețurile, care trec de 1000 de dolari pentru cele entry-level, entuziasmul scade. Ținând cont de faptul că acum poți cumpăra un laptop decent cu 1500 lei, nu văd prea mulți utilizatori dispuși să dea de 2 ori mai mult pe un computer portabil, doar pentru că e mai subțire și e mai cool. Nu încă. De exemplu eMag vinde momentan doar 3 ultrabook-uri, cel mai ieftin fiind 3499 lei.

În fond, și în 2010 se spunea că netbook-urile, jucăriile alea de 10 inchi, vor acapara piața, și acum magazinele online nu știu cum să mai scape de ele de pe stoc, se vând și cu 800-900 lei. Sunt ok ca jucării, dar când vrei să lucrezi ai nevoie de un laptop cu putere de procesare.

Voi ați cumpăra un ultrabook în locul unui laptop obișnuit?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Pentru mine singurul argument ar fi durata bateriei, eu unul nu pot sa “lucrez serios” pe laptop o fac doar de pe desktop, si am si unul de 9 inch cu 3g incorporat care il tin tot timpul in masina, unul slim as putea sa il tin chiar tot timpul in geanta, si poate fi si un gadget care ajuta la imagine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *