fbpx

Aakash, cea mai ieftină tabletă din lume

Aakash sau Ubislate 7, denumirea comercială, e realizată de compania DataWind din Anglia pentru guvernul indian, fiind dezvoltată de Institutul indian de tehnologie. Prețul ei e de fapt 60 de dolari în comerț, dar guvernul indian a plătit mai puțin pentru ea, 35 de dolari mai exact pe bucată, datorită cantităților mari cumpărate. Scopul guvernului indian este să distribuie tableta studenților pentru a facilita accesul la informație și internet. Bravo lor.

cea mai ieftina tableta din lume

Specificațiile tabletei?  Ecran de 7 inchi cu o rezoluție de 800×480, GPRS, Wi-Fi, 2 porturi USB, port microSD, 256 MB memorie RAM, 2 GB memorie flash, ține până la 3 ore pe baterie și are Android 2.2 ca sistem de operare. Mai multe detalii pe site-ul dedicat. Nu are difuzor sau cameră web pentru conferințe, dar totuși, e doar 60 de dolari, nu poți cere prea multe la prețul ăsta. E un gadget ok pentru cineva care nu a mai avut un alt calculator, dar comparațiile cu alte tablete nu își au sensul.

Între timp producătorul lucrează deja la o nouă versiune a tabletei, cu specificații mai bune, la un preț puțin mai ridicat. Găsiți un articol interesant despre ea aici, eu am menționat tableta pentru că mi se pare fascinant cât de mult au scăzut prețurile pentru gadgeturile care ne pot ajuta să navigăm pe internet, să trimitem emailuri, să citim cărți în format electronic și multe alte activități asemănătoare.

Un clip de prezentare al tabletei:

Recomandă

4 Comentarii

  1. Nu cred ca o sa ajunga prea curand si la noi, dar oricum am vazut destule chinezarii de tablete pe la 400 de lei, chiar unele produse sub brand romanesc. Cred că de pe la 900 lei poti gasi o tableta decenta cu multitouch.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *