fbpx

Căutam informații despre obiceiurile de consum ale românilor pe internet și deși uneori cifrele diferă de la un studiu la altul, se pot clasifica oarecum activitățile preferate. Românii petrec în medie 18-20 de ore pe internet săptămânal, iar majoritatea studiilor legate de activitățile românilor pe internet pun pe primele locuri:

 • corespondența prin instant messaging (yahoo messenger);
 • căutarea de informații despre produse și servicii;
 • cititul știrilor din ziare și reviste;
 • rețelele sociale;
 • email;
 • descărcarea de muzică și filme;
 • cumpărăturile online;
 • cititul blogurilor, forumurilor;
 • jocuri gratis online;

90% dintre tineri folosesc Yahoo messenger pentru a comunica, deci nu ar trebui să ne mire faptul că instant messagingul e în top. Facebook a depășit 5 milioane de utilizatori în România, pentru mulți a ajuns deja o destinație în sine, adică pornesc calculatorul doar pentru a se conecta la rețea.

Majoritatea utilizatorilor de internet se documentează online înainte de a cumpăra produse sau servicii, ceea ce pune mai multă presiune asupra companiilor, practic dacă produsul tău nu beneficiază de recenzii pe internet scad șansele de a fi cumpărat.

Apetitul românilor pentru download-ul de muzică și filme de pe internet nu ar trebui să ne mire, într-o țară în care alternativele legale pentru a viziona filme online sunt puține și scumpe raportat la nivelul salariilor, iar când vine vorba de jocurile online, deși căutările pe subiect nu mai sunt la fel de multe ca în anii anteriori, ele continuă să fie printre activitățile din top.

Am făcut și câteva verificări pe Google Trends pentru a vedea evoluția căutărilor pe unele dintre cuvintele cheie asociate activităților de mai sus:

Yahoo messenger

Facebook

Jocuri online

Știri online

Download filme

Normal că mai sunt și alte activități care nu apar în cercetările de genul ăsta, nimeni nu va declara de exemplu cât timp petrece descărcând de pe torrenți sau navigând pe site-urile de porn, dar ce e ciudat este că mulți români, când vine vorba de descărcatul melodiilor sau al filmelor, au impresia că nu fac nimic greșit, pe principiul dacă e online, înseamnă că pot să le iau.

Articol sponsorizat de www.jocurigratis12.com, un site cu jocuri gratis.

13 Comentarii

 1. Sunt destui care cauta pe Google exact acelasi lucru, Google, deci nu ar trebui sa ne mire ca Facebook a explodat in cautari, plus ca multi tasteaza direct in bara de navigare, iar daca au ca motor de cautare implicit Google.ro…

 2. Deja cred ca majoritatea folosesc Google si Facebook insa daca te pui in locul unui pusti care abia asteapta sa scape de la scoala ca sincer vorbind nu cred ca mai sunt multi care se topesc de fericire cand aud cuvantul scoala , abia asteapta sa ajung akasa sa se joace ceva pe calculator vreun joc sau orice altceva decat sa isi faca temele cred ca din punctul lor de vedere este ok si aici vorbesc de cei de clasa 1—2—3 maxim ca cei mai mari au alte activitatii.

 3. Sincer eu unu prefer jocurile online dupa o zi grea de munca cu toate ca am 35 de ani si o familie intemeiata, inca nu a venit vremea sa cedez locul fiului meu, asa ca pana atunci ma distrez jucand jocuri online cu sponge bob sau tom si jerry, jocuri cu fotbal, jocuri de strategie si multe altele. Tinand cont ca este o relaxare pentru mine zilnica nu vad de ce altii spun ca jocurile online sunt doar pentru copii de clase primare. Pe mine unul ma distreaza si ma fac sa uit de grijile zilnice.

 4. Am o varsta destul de inaintata pot spune ca sunt peste media de varsta a celor care se joaca online si chiar eu in timpul liber care este destul de mic incerc sa imi mai aduc aminte de copilarie cu toate ca pe vremea mea nu prea exista internet si alte chestii de gen si pot spune acum ca sunt fascinat de jocurile online, recomand si celor mai in varsta

  • No, trebuie să fie și excepția care confirmă regula. Totuși, dacă te uiți la volumul de invitații primite pe Facebook pentru diverse jocuri…

 5. im plac jocurile online si nu cred in ce spun altii cum ca e regula ca toti cei care joaca jocuri online trebuie sa fie copii. dupa cum vad aici sunt si oameni in varsta care le joaca si eu una pot spune ca am ajuns sa joc si dupa telefon jocuri online, parerea mea este ca merita jucate. multumesc

 6. eu unul ma joc online tot ce tine de gambling si jocuri de noroc.sincer imi satisfac dependenta de salile de jocuri si anume aparatele.Sigur ca experienta nu e aceeiasi si nu ma satisface in totalitate dar macar 50 % eu spun ca e ok.Am reusit sa nu mai calc asa des in salile de jocuri datorita acestor jocuri online.

 7. Se pare ca subietul cu jocurile gratis sau jocurile online este destul de vizualizat fiind ceva comenturi vis-a-vis de acest domeniu cred ca sunt foarte multi pasionati de acest domeniu insa care nu prea o recunosc dupa cum spunea si gabriel avand problema cu jocurile de noroc el cel putin a recunoscut acest lucru , cred ca fiecare din noi mai are ceva amintirii din copilarie ……asa ca spor la jucat online

Lasă un comentariu