fbpx

Acum înțeleg ce simt vedetele

În ultima perioadă tot primesc diverse cereri pe Facebook, blog, email și chiar la telefon să îi ajut pe unii cu recuperare conturi de Facebook, spargere conturi de Facebook, recuperare pagini de Facebook și altele din aceleași registru. Nu râdeți, dar cred că vreun deștept mi-a pus numărul de telefon și pe un forum ceva, din moment ce primesc pe la 7 dimineața telefoane care încep cu Domnu Marius de la Facebook?… La început era amuzant, acum deja e enervant, și dau cu flit cererilor din start, că oamenii sunt prea idioți și nu înțeleg că NU lucrez la Facebook.

La început mai răspundeam amabil oamenilor, le explicam că nu am nici o treabă cu rețeaua socială, sunt doar un tip ce cunoaște domeniul, dar acum am devenit rău, cum ar zice unii, și le spun Nu din start, fără explicații. În primul rând pentru că majoritatea oamenilor care mă caută nu au auzit de politețe, de formule de salut, de gramatică, au impresia că li se cuvine orice doar pentru că cer, iar nivelul conversațiilor e cam cel din poza de mai sus.

În al doilea rând, oricât ai încerca să le explici, oamenii ăștia oricum cred că eu sunt rău și nu vreau să îi ajut, nu că pe ei nu prea îi duce capul și nu știu să folosească căutarea pe Google sau zona de ajutor din Facebook sau că nu se poate ce vor ei. Și spun NU din start, ca să îmi fac viața mai ușoară, să nu mă enervez inutil.

În al treilea rând, nu vorbim de prieteni, cititori, oameni care mă cunosc, ci de iluștrii necunoscuți agramați care dau de mine pe internet și îmi cer favoruri, doar așa, pentru că au tupeu. Cu cititorii și prietenii e altă discuție.

Și mi-am dat seama că așa se simt și vedetele, alea de le vedeți prin reviste, când sunt agasate constant de oameni pe care nu îi cunosc. Li se cer autografe pe stradă, trebuie să pozeze ca maimuța, să dea frumos prin poze, doar pentru că sunt celebri. Măcar la vedete ăsta e prețul plătit pentru celebritate, pentru a vinde albumele, biletele la concerte, publicul are senzația că le cunoaște și își permite să le ceară chestii.

La mine e mai simplu, nu trebuie să ajut pe nimeni, să dau frumos în poză, dacă acel cineva nu știe să se poarte frumos, să salute, să scrie în limba română, sau dacă nu face parte din comunitatea oamenilor care mă citesc sau mă urmăresc. Nu sunt vedetă, nu am nimic de vânzare în mod direct, doar ofer niște servicii de consultanță și promovare la agenție. Și acolo publicul țintă e altul, sigur nu mi-aș dori să am clienți cu un nivel așa de scăzut.

Și e trist că nivelul de inteligență e tot mai scăzut pe internet.

Recomandă

16 Comentarii

  1. Patesc aceiasi chestie, primesc mailuri si comentarii si mesaje pe pagina de facebook gen”cat ma costa sa schimb ecranul la iphone?” “nu se mai incarca bateria pot sa o schimb la voi” , needless to say, eu nu reprezint nici un service de telefoane mobile. La un moment dat am incercat sa zic ca ii ajut daca imi spun de unde au ajuns la concluzia ca blogul meu e site-ul unui service de telefoane. N-am reusit nici acum, dupa aproape 3 ani…

  2. E un privilegiu să primești atenția oamenilor, indiferent de capacitatea lor intelectuală. Nu înțeleg ce-i cu toată agresivitatea din exprimare, te știam un tip mai calm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *