Teapa cu Certificat Firmă de Încredere revine și în 2018

Acum câțiva ani se practica intens țeapa asta, o firmă anonimă fără nici o autoritate te suna să îți spună că ai câștigat Certificatul de Firmă de Încredere, trebuie doar să achiți 200 de lei pentru a îl primi. Din păcate mulți au picat în plasă și au achitat, și se pare că treaba merge în continuare, anul ăsta doi clienți m-au întrebat care e faza că au fost sunați și ei, iar azi dimineață Ciprian îmi spunea că unele firme se laudă chiar și pe Facebook cum au primit ele o hârtie fără valoare.

Povestea a fost detaliată încă de acum câțiva ani în presăCentrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL e o firmă de apartament care cere fraierilor deținători de firme ce sunt dispuși să plătească suma de 200 lei, iar la schimb patronii primesc o diplomă fără valoare, emisă de o firmă care nu are nici o bază legală să emită certificatele astea. Nu e nici măcar o asociație de firme, cum sunt Camerele de Comerț județene, pur și simplu sunt niște indivizi cu mult tupeu care fraieresc oamenii creduli la telefon.

Din păcate cred că nu pot fi dați în judecată, practic ei îți cer bani pentru o hârtie, nu e vina lor că tu pui botul și plătești. Iar suma e mică, de asta probabil firmele nu se agită prea mult când se prind că au fost înșelate. Totuși, dacă vă sună nu ar fi rău să îi luați la întrebări, să îi întrebați pe ce bază emit ei certificatele astea, ce studii fac ei. Nu există nici un studiu, dar e timpul să fie și ei luați la mișto, că văd că le plac mișto-urile.

Și teapa e la nivel regional, sunt activi cu firme similare și în Bulgaria, Franţa, Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Partea mai tristă e alta, că unii oameni care plătesc 200 de lei pentru o coală de hârtie insistă să creadă că firma lor e mai specială, că au primit pe bune o diplomă, nu vor să creadă că au aruncat cu bani. Le spun mai mulți că au fost fraieriți și ei nu, că sunt mai speciali. DA, sunt niște fraieri mai speciali, îmi e milă de ei.

Vorba unui prieten, unii oameni parcă cer să fie țepuiți. Ați primit și voi telefoane de genul ăsta?19 Comentarii

 1. Am fost sunat chiar anul trecut de un individ care sustinea sus si tare ca firmea mea bla bla bla … si ma costa 200 de lei.
  Evident ca nu am muscat …
  Cea mai tare faza este insa, ca nu am absolut nici o firma inregistrata sau ceva …

 2. Am fost sunat si eu anul trecut…inca mai astept sa vina sa munceasca de banii pe care i-au cerut…ma uit pe net si mai vad cate un site mandru purtator al unui titlu nul, romanii dau usor bani pe titluri, nu e singura teapa de genul asta…

 3. Ca o paralela, sunt conferinte care oferta premii la toate firmele care participa, deoarece consumatorul final este convins de o hartie, de o poza, de o cupa, nu analizeaza in detaliu fiecare lucru. Este un plus care il are fata de concurent.

  Deci, hartia asta ajuta sa convinga clientii care intra pe usa (din pacate). #realifebusiness

  P.S. E suficient cativa sa fie convinsi sa “merite”

 4. Chiar nu ai dreptate, prietene. In cazul in care ai fost contactat, se vede atenția ta vis a vis de ceea ce ti s a explicat telefonic.
  Pentru cunoștințele tale nule, proiectul de fapt consta intr o promovare pe google. Nicidecum intr o foaie. Marketingul costa. Poate fi vorba de 200 lei, 500, 1000. Fiecare da cat vrea ca sa fie cat mai sus. Ai auzit de optimizare CEO ? e greu, stiu. E mult usor sa dai din gura ca o moară stricată, sa scri articole in necunostinta, decat sa analizezi. Ca dupa sa ti exprimi o parere. Am rugămintea ca inainte sa te dai blogger, informeaza te îndeajuns cat sa ai o afirmație.. adevarata.

  1. Constantin, mergi un pic la pagina Despre, vezi că lucrez de 12 ani în domeniu și știu despre ce vorbesc. După aceea citește și articolul linkuit de mine, și ce spun cei care au plătit. E vorba fix de o foaie cu o ștampilă fără valoare emisă de o firmă ce nu are nici o tangență cu marketingul onlkine, asta e țeapa. Nu are nici o legătură cu Google, cum ai promova pe Google o firmă ce nu are nici măcar site? Nu are nici o legătură cu SEO, idem, pentru că naivii care plătesc pentru certificatele astea de obicei nu au site.

   După aceea stai jos, înghite în sec și pleacă mai departe, tu ești cel care bate câmpii.

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: