fbpx

Acum câțiva ani se practica intens țeapa asta, o firmă anonimă fără nici o autoritate te suna să îți spună că ai câștigat Certificatul de Firmă de Încredere, trebuie doar să achiți 200 de lei pentru a îl primi. Din păcate mulți au picat în plasă și au achitat, și se pare că treaba merge în continuare, anul ăsta doi clienți m-au întrebat care e faza că au fost sunați și ei, iar azi dimineață Ciprian îmi spunea că unele firme se laudă chiar și pe Facebook cum au primit ele o hârtie fără valoare.

Povestea a fost detaliată încă de acum câțiva ani în presăCentrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL e o firmă de apartament cu sediul într-o clădire de birouri care cere fraierilor deținători de firme ce sunt dispuși să plătească suma de 200 lei, iar la schimb patronii primesc o foaie de hârtie ștampilată, un autocolant și mai nou li se crează o pagină de internet pe care nu o găsește nimeni, toate fiind realizate de o firmă care nu are nici o bază legală să emită certificatele astea, ci doar pretind că au un soft ce monitorizează mențiunile pe internet, lucru pe care îl putem face și noi cu Google Alerts sau Mention. Nu e nici măcar o asociație de firme, cum sunt Camerele de Comerț județene, pur și simplu sunt niște indivizi cu mult tupeu care fraieresc oamenii creduli la telefon.

Din păcate cred că nu pot fi dați în judecată, practic ei îți cer bani pentru o hârtie ștampilată și înscrierea într-un catalog, urmașul directoarelor online, nu e vina lor că tu pui botul și plătești. Iar suma e mică, de asta probabil firmele nu se agită prea mult când se prind că au fost înșelate. Totuși, dacă vă sună nu ar fi rău să îi luați la întrebări, să îi întrebați pe ce bază emit ei certificatele astea, ce studii fac ei. Nu există nici un studiu, dar e timpul să fie și ei luați la mișto, că văd că le plac mișto-urile.

Și teapa e la nivel regional, sunt activi cu firme similare și în Bulgaria, Franţa, Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Partea mai tristă e alta, că unii oameni care plătesc 200 de lei pentru o coală de hârtie insistă să creadă că firma lor e mai specială, că au primit pe bune o diplomă, nu vor să creadă că au aruncat cu bani. Le spun mai mulți că au fost fraieriți și ei nu, că sunt mai speciali. DA, sunt niște fraieri mai speciali, îmi e milă de ei.

Vorba unui prieten, unii oameni parcă cer să fie țepuiți. Ați primit și voi telefoane de genul ăsta?

Update 6 iulie 2018 – și dreptul Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL la replică, de fapt un avertisment că mă dau în judecată pentru că datorită mie firmele nu mai cumpără hârtiile lor. Ar trebui să le fie rușine în primul rând, dar se pare că rușinea e ceva expirat la noi.

Pe scurt ei spun că nu oferă doar o diplomă de hârtie, ci mai dau și autocolante, ba chiar îți crează și o pagină de internet cu numele firmei tale pe site-ul lor, iar certificatele nu sunt date aiurea, ci verifică opiniile despre firme pe internet. Partea amuzantă este că am prieteni care au fost sunați de ei, și deși aveau firmele închise de ani de zile, ei tot voiau să le vândă hârtia asta cu o ștampilă, doar că e mai scumpă acum, ajunge pe la 280 de lei. Greșelile de exprimare din textul de mai jos le aparțin.

Catre:
Marius Sescu

Domnule Marius Sescu,

Subscrisa Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL, cu datele de identificare din antet, va aducem la cunostinta ca actiunea dumneavoastra constand in publicarea in data de 13.03.2018, pe blogul personal de marketing si comunicare, a unui articol prin care aduceti Subscrisei acuzatii false si faceti afirmatii nereale la adresa noastra, ne-acreat prejudicii de imagine considerabile.
In esenta, sustineti urmatoarele:
– “…o firmă anonimă fără nici o autoritate te suna să îți spună că ai câștigat Certificatul de Firmă de Încredere, trebuie doar să achiți 200 de lei pentru a îl primi….”, “…e o firmă de apartament …”.
Fata de aceste sustineri, intelegem sa va comunicam ca:
-Nu suntem o firma oarecare, suntem o societate infiintata in conditiile legii, societatea mama fiind infiintata in 2013 cu sediul in Polonia, existand mai multe filiale ale acesteia in tari precum Bulgaria, Slovacia, Franta Cehia si Ungaria;
-Nu avem sediul intr-un apartament de bloc, ci intr-o cladire de birouri din Bucuresti asa cum rezulta din antet;
– Nu solicitam societatilor pe care le contactam telefonic sa achite 200 lei pentru a primi “….o diplomă fără valoare…”, ci le aducem cunostinta de faptul ca urmare a unei verificari cu un program special conceput denumit Coeficient de Opinie, asupra caruia detinem licenta, ce a fost creat pe baza unui algoritm special, (Este o combinație de cifre care calculează totalul opiniilor negative publicate în mediul online de către clienți la adresa unei companii. Fiecare companie este analizată cu un program special conceput, care valorizează totalitatea opiniilor negative existente la adresa ei în mediul online, denumite “fraze sensibile” – cuvinte, sintagme, fraze scrise care reclamă necorectitudinea companiei, cât și alte proprietăți care pot dăuna imaginii și credibilității acesteia.), s-au calificat pentru a fi parte în cadrul proiectului “Firmă de Încredere”. In conditiile in care respectiva societate este interesata, pentru o taxa fixa, acesteia ii este creatao Carte de Vizită Electronică de pe pagina web www.firmadeincredere.ro, cu alte cuvinte o pagina proprie pe care o pot gestiona cum considera de cuviinta; pe langa aceasta Carte de vizita electronica, societatii respective ii sunt oferite gratuito serie de alte beneficii printre care si certificatul “Firma de incredere”, autocolante cu logo-ul “Firmă de Încredere”, precum si factura pentru suma anterior mentionata, factura in care este mentionat faptul ca pretul platit este pentru activare e-card si curier, iar certificatul ul “Firmă de Încredere” si autocolantele sunt gratuite
Precizam ca aceasta Carte de vizita electronica care se creeaza firmei respective este valabila pentru totdeauna (detinatorul domeniului www.firmadeincredere.ro este firma din Polonia MR Solutions care are un contract cu toate Centrele de Cercetare a Opiniilor Clientilor din tarile in care activam, iar in baza acelui contract MR Solutions ofera mententanta Cartilor de vizita electronice, programelor cu care lucram etc);
De asemenea precizam ca toate aceste informatii, precum si alte detalii sunt prezentate pe pagina noastra de internet www.firmadeincredere.ro.
Fata de cele anterior mentionate:
VA NOTIFICAM
Ca in termen de 7 zile de la primirea prezentei notificari, sa procedati la stergerea din mediul online a articolului despre care am facut vorbire, precum si la publicarea unui articol prin care sa retractati toate acuzatiile nefondate pe care ni le-ati adus.
In cazul in care nu veti da curs solicitarilor noastre, ne vedem nevoiti sa solutionam prezenta situatie pe cale judecatoreasca.

Cu Stima,
Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL,
Prin Administrator SINC ADELINA

RECOMANDĂ
  • 459
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
65 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Stefan Baiceanu
13 martie 2018 13:42

Da si eu am fost sunat anul trecut cred. 300 parca era taxa dar cand i-am intrebat ce obtin in afara de hartie s-au balbait.

Dinu Tiberiu Felician
19 februarie 2020 22:10
Răspunde către  Stefan Baiceanu

M-au sunat si pe mine azi. 299 o hartie, promoveaza chestia cu google ads si un panou cu logo-ul firmei mele. Pe scurt, mai bine bag eu google ads de 300 de lei si sunt mai multumit :))

Ovidiu Eftimie
13 martie 2018 14:14

Și care-i problema, rupe monopolul Camerei de Comerț și Industrie care face exact același lucru?

Marius Sescu
13 martie 2018 14:23
Răspunde către  Ovidiu Eftimie

Nu, doar că la camera de comerț măcar te bagă într-o sală, îți dă o măslină, să te bucuri de valoarea ta. 🙂

Cristinel Juverdeanu
13 martie 2018 14:53
Răspunde către  Ovidiu Eftimie

Protocolul la camera de comerț e 1000 lei/societate + 500lei/invitat

Marius Sescu
13 martie 2018 14:56
Răspunde către  Ovidiu Eftimie

Cristinel Juverdeanu Și nici nu știi dacă primești diploma, măcar asta vine garantat prin curier. 😀

Ovidiu Eftimie
13 martie 2018 14:56
Răspunde către  Ovidiu Eftimie

Și când se fură președinta Camerei, după antreuri sau după felul 1?

Marius Sescu
13 martie 2018 15:00
Răspunde către  Ovidiu Eftimie

Ovidiu Eftimie ea fură, nu se fură.

Marius Sescu
13 martie 2018 15:00
Răspunde către  Ovidiu Eftimie

Ovidiu Eftimie ea fură, nu se fură.

Mihaela Mare
13 martie 2018 16:13
Răspunde către  Ovidiu Eftimie

Marius Sescu …pe care-o plătești înmiit..

Eduard Nita
13 martie 2018 14:51

Iorganda Olimpiu

Robert Morosanu
13 martie 2018 16:01

Am fost sunat chiar anul trecut de un individ care sustinea sus si tare ca firmea mea bla bla bla … si ma costa 200 de lei.
Evident ca nu am muscat …
Cea mai tare faza este insa, ca nu am absolut nici o firma inregistrata sau ceva …

Drag Nick
14 martie 2018 08:59

Am fost sunat si eu anul trecut…inca mai astept sa vina sa munceasca de banii pe care i-au cerut…ma uit pe net si mai vad cate un site mandru purtator al unui titlu nul, romanii dau usor bani pe titluri, nu e singura teapa de genul asta…

Bogdan N
Bogdan N
15 martie 2018 22:09

Unii cereau 500 E sa “te puna” pe g maps :))

Razvan Girmacea
17 martie 2018 06:31

Ca o paralela, sunt conferinte care oferta premii la toate firmele care participa, deoarece consumatorul final este convins de o hartie, de o poza, de o cupa, nu analizeaza in detaliu fiecare lucru. Este un plus care il are fata de concurent.

Deci, hartia asta ajuta sa convinga clientii care intra pe usa (din pacate). #realifebusiness

P.S. E suficient cativa sa fie convinsi sa “merite”

Marius Sescu
17 martie 2018 09:37
Răspunde către  Razvan Girmacea

Da, dar acolo mergi pentru networking, informații, oameni, hârtia e doar cireașa de pe tort.

trackback

[…] de oamenii care plătesc pentru certificatul de firmă de încredere sau cei care cumpără de la Domo crezând că e Domo în spate, nu Cel.ro , sau cei care se […]

Constantin
Constantin
4 aprilie 2018 15:56

Chiar nu ai dreptate, prietene. In cazul in care ai fost contactat, se vede atenția ta vis a vis de ceea ce ti s a explicat telefonic. Pentru cunoștințele tale nule, proiectul de fapt consta intr o promovare pe google. Nicidecum intr o foaie. Marketingul costa. Poate fi vorba de 200 lei, 500, 1000. Fiecare da cat vrea ca sa fie cat mai sus. Ai auzit de optimizare CEO ? e greu, stiu. E mult usor sa dai din gura ca o moară stricată, sa scri articole in necunostinta, decat sa analizezi. Ca dupa sa ti exprimi o parere. Am… Citește tot »

Ionut
9 iulie 2018 12:54

Salutare!
Se pare ca au revenit!

M-a sunat si pe mine in aceasta dimineata si dupa ce-a citit dom’shoara de pe prompter tot discursul, i-am spus ca nu sunt interesant. A ramas semi-shicata, ca NU DORESC, un ”Certirficat de firma de incredere”…. 🙂 278 LEI, transport FanCurier, inclus, este noul pret 🙂

Catalin
Catalin
22 septembrie 2018 16:14

Salutare! Am fost si eu sunat in data de 18.09.19 cu aceeasi poveste, “Suntem de la firma de cercetare si analiza a firmelor CBOK bla bla bla si v-am verificat review-urile firmei online si va incadrati sa primiti diploma de Firma de Incredere”…am lasat-o sa citeasca dupa hartie 2 minute dupa care am intrebat-o care sunt costurile si mi-a spus ca 200 lei (taxe curier incluse). Atunci mi-am dat seama de pacaleala. Imediat am intrebat-o de unde are numarul meu de telefon si datele firmei si a inceput sa se balbaie. Chiar nu avem ce le face, nici acum cu… Citește tot »

ady
ady
15 octombrie 2018 23:52

buna seara, chiar azi am primit si eu telefonul surpriza, cum zicea un comentator mai sus, am lasat sa-mi spuna poezia , cand a terminat: “doamna eu vreau sa inchid firma” a ramas fara vorbe si mia raspuns ca daca ma razgandesc acum am nr lor si ii pot contacta. acum dupa citirea articolului tau am cautat la ei pe site unele firme de la mine din localitate , am fost stupefiat sa vad cati de aici au pus botul, maine abia astept sa sun cativa prieteni sai intreb de reusita lor……. 🙂

ady
ady
16 octombrie 2018 11:44
Răspunde către  Marius Sescu

da poi sa stii ca sa dublat la unii, deoarece incepe tot mai mult sa le placa la birtul din localitate pe motivul “FIRMA DE INCREDERE”
(dam sa bei pana dormi sub masa)

Dragos
Dragos
24 octombrie 2018 11:16

De cateva minute am fost sunat si eu. Pretul este de 270 lei acum. Am spus ca nu ma intereseaza. Apoi am cautat pe net sa vad despre ce e vorba si am dat de articolul asta… Multumesc!

Oana D.
Oana D.
29 octombrie 2018 16:23

Buna! Sunt administratora unei firme. Sa fie vreo ora de cand am fost sunata de acest personaj de sex feminin care, dupa cum spuneti, citea de pe ceva, foaie, calculator, prompter, nu conteaza…faza a ca am muscat momeala nemaiauzind pana acum de escrocherii de astea, decat alea de gen „accidentul”. Partea cea buna este ca am cautat, dupa apel, informatii despre aceasta firma, am gasit pagina asta, iar ca sa-mi confirm indoielile, am sunat si contabila, care, spre rusinea mea, a inceput sa rada si sa-mi spuna sa nu cumva sa achit vreun ban ptr asa ceva, ca e o… Citește tot »

Oana D.
Oana D.
30 octombrie 2018 09:42
Răspunde către  Marius Sescu

Tocmai am vorbit cu acel curier, ptr ca am primit mesaj. L-am sunat si i-am spus sa nu se deranjeze sa mai vina.

vladimir zaric
vladimir zaric
26 iunie 2019 11:37
Răspunde către  Oana D.

Buna ziua,
Macar va ofera si o rama A4? Poate fi folosita pt altceva 🙂

Doru
Doru
5 noiembrie 2018 13:42

M-au sunat desi firma nou infiintata nu lansase pe piata niciun produs. Si atunci de unde opinii favorabile ? Cand am spus ca nu ma intereseaza am fost luat la intrebari. Ca de ce refuz asa o oportunitate, care sunt motivele etc.

trackback

[…] Teapa cu Certificat Firmă de Încredere revine și în 2018 […]

Cosmin
Cosmin
11 februarie 2019 23:15

Pe mine m au sunat azi si aceiasi vrajeala eftina firma mea nou infiintata de 5 luni vezi tu Doamne cate rewiuri bune am pe net ,am refuzat si a ramas socata si insistenta tipa ,ca si cum as refuza un premiu de loterie

Tiberiu
22 martie 2019 00:32

Intrebare (ca sunt curios), te-au dat sau nu in judecata?

Mihai
Mihai
25 martie 2019 08:41

Incredibil ce tupeu. Prostia in tara asta nu are limite. Nu te lasa intimidat de ei.

Adina
Adina
22 octombrie 2019 13:32
Răspunde către  Marius Sescu

Este încă online,m-au sunat și pe mine,la fel firmă nou înființată tarif 390 ptr 2019.Am acceptat….Ce fac?refuz coletul? m-ați pus pe ganduri

rady
1 august 2019 14:13

tocmai m-au sunat si pe mine 🙂
in timp ce-si citea domnita textul am dat rapid o cautare pe google si-am dat de articolul asta. am intrebat-o de ce apar rezultate in google cu faptul ca e teapa iar ea mi-a zis “probabil unii n-au inteles despre ce e vorba” 🙂
acum la cate pareri negative sunt despre ei, nu prea par de incredere :))

Sergiu
Sergiu
21 septembrie 2019 21:13

Buna ziua
Am primit si eu o oferta de la ei de 273 lei inclus tva si transport prin curier .

Ioana
Ioana
15 noiembrie 2019 18:33

Buna Ziua, este efectiv o mare pacaleala , iti poti printa si tu o diploma si poti sa mentionezi acolo ca esti Nr.One este doar un simplu SRL fara nici o autoritate care profita de prostia unora , in special in mediul rural au cei mai multi clienti.Din cate am observat nici angajatii nu sunt multumiti , iar firma isi schimba sediul destul de des.Mai jos un link si cu ceva evaluari de la angajati si posibili candidati.
https://www.undelucram.ro/interviuri-cbok-totul-despre-mediul-de-lucru-3874

Marius Gogonetu
Marius Gogonetu
21 noiembrie 2019 11:54

Acum 2 minute, am fost contactat de aceeași doamnă legat de “super firma mea “…..si i-am răspuns că nu imi plac tepele.
Mi-a reproșat că ei au costuri de curier,si de executie a “diplomei ” si ca nu trebuia sa imi dau acordul pentru comanda. Asa ca de cate ori ma suna, le voi face pe plac,iar curierului ii voi spune ca de obicei, ca este o greșeală, ca nu am comandat nimic.
Zii cu spor sa aveți, si feriti-vă de țepe

razvan
razvan
21 ianuarie 2020 10:33
Răspunde către  Marius Sescu

salutare.pentru fraierii care au trecut de prima etapa platind 200 lei,printre care si eu,au inceput sa sune expunand alta tampenie inventata .Un mod de a face bani fara munca, la limita legalitatii. Nu exita nici o promovare a firmelor, nici macar intr-o baza de date.

Ale
Ale
20 februarie 2020 18:35

Încă mai încearcă să dea țeapa asta și sunt foarte insistenți, acum e 299 de lei. Sper sa se informeze cat mai multa lume înainte și să nu cumpere impulsiv la telefon

Andrei
Andrei
25 februarie 2020 13:59

Inca suna, nu se dau batuti. A fost cam plouata doamna de la telefon cand i-am spus ca nu ma intereseaza pentru ca are valoare 0 ce imi ofera ei.

Chelariu Adrian
Chelariu Adrian
20 martie 2020 09:43

Va salut. Felicitari pentru acest articolul informativ. Am fost atat de aproape sa cad si eu in plasa acestora indivizi. Sa va spun cum a descurs totul. In prima faza am intrat eu la ei pe site sa ma inscriu, fara sa stiu nimic legat de costuri pentru ca nu este specificat acest lucru nicaieri pe site. M-a sunat doamna, si-a citit discursul cum ca ma incadrez ca firma de incredere, bla bla bla. La sfarsit imi spune si valoarea de 399ron. Chestia este ca eu am auzit 99ron. Ii spun ca da, sa trimita. Astazi ma trezesc cu sms… Citește tot »

John
22 aprilie 2020 10:59

De vreo saptamana ma tot streseaza cu treaba asta. Stiam de povestea asta amuzanta :)) Vazusem acum cativa ani certificatele astea pe la diversi, mandrie maxima ! Merge si in 2020 in forta ! Ma tot streseaza cu telefoane, dimineata in special. As putea sa ii folosesc pe post de alarma 🙂 ! Odata am raspuns din greseala si era o tipa la telefon cu o voce obosita recita o poezie acolo, la foc automat, pana am oprit-o eu ca devenise plictisitoare si nu aveam timp. Ei incearca, pacat de cei ce cred.

Eugen
28 aprilie 2020 10:24

si in 2020 ma suna lumea cu aceeasi problema … si is insistenti.. i-am blocat de pe vreo 2 numere si tot insista!

Danut
Danut
24 iunie 2020 12:56

Felicitari pentru blog si pentru faptul ca apare odata cu cautarea “firmadeincredere”, vine in ajutorul celor care sunt creduli!

Stefania
15 iulie 2020 10:08

M au sunat si pe mine ieri… Eram sigura ca e o vrăjeala
Foarte util acest articol Mulțumim!

Emanuel
Emanuel
27 iulie 2020 13:33

Super oferta, ma bag si eu pe felie …. 150lei, il dau “moka”, pe cuvant il si laminez, si promit ca fac un design mai frumos ca ei in photoshop…

Da m-au sunat si pe mine, si a ramas blocata cand i-am zis sa facem schimb de certificate, ei imi dau unu eu leu dau unu si ne strangem mana :))

Alin
Alin
13 august 2020 17:34

Se pare ca sunt activi si in 2020.
Nu am avut rabdare sa ii mai ascult dupa ce am auzit fraza “certificat de incredere”. Au mai bagat ceva povesti legat de ceva “promovare europeana” si aia a fost. Le am inchis telefonul si am ratat sansa sa primesc hartia minune.

65
0
Lasă un comentariux
()
x