fbpx

Teapa cu Certificat Firmă de Încredere revine și în 2018

Acum câțiva ani se practica intens țeapa asta, o firmă anonimă fără nici o autoritate te suna să îți spună că ai câștigat Certificatul de Firmă de Încredere, trebuie doar să achiți 200 de lei pentru a îl primi. Din păcate mulți au picat în plasă și au achitat, și se pare că treaba merge în continuare, anul ăsta doi clienți m-au întrebat care e faza că au fost sunați și ei, iar azi dimineață Ciprian îmi spunea că unele firme se laudă chiar și pe Facebook cum au primit ele o hârtie fără valoare.

Povestea a fost detaliată încă de acum câțiva ani în presăCentrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL e o firmă de apartament cu sediul într-o clădire de birouri care cere fraierilor deținători de firme ce sunt dispuși să plătească suma de 200 lei, iar la schimb patronii primesc o foaie de hârtie ștampilată, un autocolant și mai nou li se crează o pagină de internet pe care nu o găsește nimeni, toate fiind realizate de o firmă care nu are nici o bază legală să emită certificatele astea, ci doar pretind că au un soft ce monitorizează mențiunile pe internet, lucru pe care îl putem face și noi cu Google Alerts sau Mention. Nu e nici măcar o asociație de firme, cum sunt Camerele de Comerț județene, pur și simplu sunt niște indivizi cu mult tupeu care fraieresc oamenii creduli la telefon.

Din păcate cred că nu pot fi dați în judecată, practic ei îți cer bani pentru o hârtie ștampilată și înscrierea într-un catalog, urmașul directoarelor online, nu e vina lor că tu pui botul și plătești. Iar suma e mică, de asta probabil firmele nu se agită prea mult când se prind că au fost înșelate. Totuși, dacă vă sună nu ar fi rău să îi luați la întrebări, să îi întrebați pe ce bază emit ei certificatele astea, ce studii fac ei. Nu există nici un studiu, dar e timpul să fie și ei luați la mișto, că văd că le plac mișto-urile.Și teapa e la nivel regional, sunt activi cu firme similare și în Bulgaria, Franţa, Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Partea mai tristă e alta, că unii oameni care plătesc 200 de lei pentru o coală de hârtie insistă să creadă că firma lor e mai specială, că au primit pe bune o diplomă, nu vor să creadă că au aruncat cu bani. Le spun mai mulți că au fost fraieriți și ei nu, că sunt mai speciali. DA, sunt niște fraieri mai speciali, îmi e milă de ei.

Vorba unui prieten, unii oameni parcă cer să fie țepuiți. Ați primit și voi telefoane de genul ăsta?

Update 6 iulie 2018 – și dreptul Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL la replică, de fapt un avertisment că mă dau în judecată pentru că datorită mie firmele nu mai cumpără hârtiile lor. Ar trebui să le fie rușine în primul rând, dar se pare că rușinea e ceva expirat la noi.

Pe scurt ei spun că nu oferă doar o diplomă de hârtie, ci mai dau și autocolante, ba chiar îți crează și o pagină de internet cu numele firmei tale pe site-ul lor, iar certificatele nu sunt date aiurea, ci verifică opiniile despre firme pe internet. Partea amuzantă este că am prieteni care au fost sunați de ei, și deși aveau firmele închise de ani de zile, ei tot voiau să le vândă hârtia asta cu o ștampilă, doar că e mai scumpă acum, ajunge pe la 280 de lei. Greșelile de exprimare din textul de mai jos le aparțin.

Catre:
Marius Sescu

Domnule Marius Sescu,

Subscrisa Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL, cu datele de identificare din antet, va aducem la cunostinta ca actiunea dumneavoastra constand in publicarea in data de 13.03.2018, pe blogul personal de marketing si comunicare, a unui articol prin care aduceti Subscrisei acuzatii false si faceti afirmatii nereale la adresa noastra, ne-acreat prejudicii de imagine considerabile.
In esenta, sustineti urmatoarele:
– “…o firmă anonimă fără nici o autoritate te suna să îți spună că ai câștigat Certificatul de Firmă de Încredere, trebuie doar să achiți 200 de lei pentru a îl primi….”, “…e o firmă de apartament …”.
Fata de aceste sustineri, intelegem sa va comunicam ca:
-Nu suntem o firma oarecare, suntem o societate infiintata in conditiile legii, societatea mama fiind infiintata in 2013 cu sediul in Polonia, existand mai multe filiale ale acesteia in tari precum Bulgaria, Slovacia, Franta Cehia si Ungaria;
-Nu avem sediul intr-un apartament de bloc, ci intr-o cladire de birouri din Bucuresti asa cum rezulta din antet;
– Nu solicitam societatilor pe care le contactam telefonic sa achite 200 lei pentru a primi “….o diplomă fără valoare…”, ci le aducem cunostinta de faptul ca urmare a unei verificari cu un program special conceput denumit Coeficient de Opinie, asupra caruia detinem licenta, ce a fost creat pe baza unui algoritm special, (Este o combinație de cifre care calculează totalul opiniilor negative publicate în mediul online de către clienți la adresa unei companii. Fiecare companie este analizată cu un program special conceput, care valorizează totalitatea opiniilor negative existente la adresa ei în mediul online, denumite “fraze sensibile” – cuvinte, sintagme, fraze scrise care reclamă necorectitudinea companiei, cât și alte proprietăți care pot dăuna imaginii și credibilității acesteia.), s-au calificat pentru a fi parte în cadrul proiectului “Firmă de Încredere”. In conditiile in care respectiva societate este interesata, pentru o taxa fixa, acesteia ii este creatao Carte de Vizită Electronică de pe pagina web www.firmadeincredere.ro, cu alte cuvinte o pagina proprie pe care o pot gestiona cum considera de cuviinta; pe langa aceasta Carte de vizita electronica, societatii respective ii sunt oferite gratuito serie de alte beneficii printre care si certificatul “Firma de incredere”, autocolante cu logo-ul “Firmă de Încredere”, precum si factura pentru suma anterior mentionata, factura in care este mentionat faptul ca pretul platit este pentru activare e-card si curier, iar certificatul ul “Firmă de Încredere” si autocolantele sunt gratuite
Precizam ca aceasta Carte de vizita electronica care se creeaza firmei respective este valabila pentru totdeauna (detinatorul domeniului www.firmadeincredere.ro este firma din Polonia MR Solutions care are un contract cu toate Centrele de Cercetare a Opiniilor Clientilor din tarile in care activam, iar in baza acelui contract MR Solutions ofera mententanta Cartilor de vizita electronice, programelor cu care lucram etc);
De asemenea precizam ca toate aceste informatii, precum si alte detalii sunt prezentate pe pagina noastra de internet www.firmadeincredere.ro.
Fata de cele anterior mentionate:
VA NOTIFICAM
Ca in termen de 7 zile de la primirea prezentei notificari, sa procedati la stergerea din mediul online a articolului despre care am facut vorbire, precum si la publicarea unui articol prin care sa retractati toate acuzatiile nefondate pe care ni le-ati adus.
In cazul in care nu veti da curs solicitarilor noastre, ne vedem nevoiti sa solutionam prezenta situatie pe cale judecatoreasca.

Cu Stima,
Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL,
Prin Administrator SINC ADELINA

Recomandă

114 Comentarii

    • Update in 2022: și eu am fost sunată azi și după ce mi s-a turuit la telefon un discurs de 10 minute de nici n-am avut timp sa zic că nu e momentul potrivit pentru un telefon, am rugat-o sa îmi trimită pe mail toate informațiile și revin eu. A zis că nu… Că e o ofertă…doar la telefon, bla bla… Ce firmă în 2022 nu folosește email? Presiunea asta de cacao trebuie sa dea oricui de gândit instant. Mă bucur că nu ai șters postarea asta, mai că mă gândesc să îmi fac și eu blog sa li se duca “vorba”. Unde altundeva mai găsești “o hârtie de calitate” ca asta?

     • Salut, si eu am fost contactat, mi-au trimis coletul dar pana sa ajunga la mine am citit acest articol iar apoi am refuzat coletul, am sunat la firma expeditoare dar ceva nu a mers, m-au sunat ei si am intrebat despre colet, i-am zis ca il refuz pentru ca e tentativa de frauda, a zis fata la telefon sa stau linisitit ca nu e vb de frauda, iar daca nu am nevoie de colet sa nu il ridic de la curier, asa ca l-am refuzat.

     • Buna ziua, da si eu am fost sunat si nu mai scap de ei dupa ce m-au tepuit 2 ani la rand 2020, 2021 cu niste “trofee” scrise in ramă 300 lei dupa aia 400 lei si acum voiau 450 lei cu site si am cautat pe internet sa vad ce firma e asta si m-am trezit la realitate dupa comentariile astea si confirm ca ar trebui cumva opriti cu search location cand raspund la telefon cu un laptop smecher si un it-ist bun sa ii localizam si inregistram, ca o sa apara si altii dupa balta are pesti prea prosti cum am fost si eu de exemplu !

 1. Am fost sunat chiar anul trecut de un individ care sustinea sus si tare ca firmea mea bla bla bla … si ma costa 200 de lei.
  Evident ca nu am muscat …
  Cea mai tare faza este insa, ca nu am absolut nici o firma inregistrata sau ceva …

 2. Am fost sunat si eu anul trecut…inca mai astept sa vina sa munceasca de banii pe care i-au cerut…ma uit pe net si mai vad cate un site mandru purtator al unui titlu nul, romanii dau usor bani pe titluri, nu e singura teapa de genul asta…

 3. Ca o paralela, sunt conferinte care oferta premii la toate firmele care participa, deoarece consumatorul final este convins de o hartie, de o poza, de o cupa, nu analizeaza in detaliu fiecare lucru. Este un plus care il are fata de concurent.

  Deci, hartia asta ajuta sa convinga clientii care intra pe usa (din pacate). #realifebusiness

  P.S. E suficient cativa sa fie convinsi sa “merite”

 4. Chiar nu ai dreptate, prietene. In cazul in care ai fost contactat, se vede atenția ta vis a vis de ceea ce ti s a explicat telefonic.
  Pentru cunoștințele tale nule, proiectul de fapt consta intr o promovare pe google. Nicidecum intr o foaie. Marketingul costa. Poate fi vorba de 200 lei, 500, 1000. Fiecare da cat vrea ca sa fie cat mai sus. Ai auzit de optimizare CEO ? e greu, stiu. E mult usor sa dai din gura ca o moară stricată, sa scri articole in necunostinta, decat sa analizezi. Ca dupa sa ti exprimi o parere. Am rugămintea ca inainte sa te dai blogger, informeaza te îndeajuns cat sa ai o afirmație.. adevarata.

  • Constantin, mergi un pic la pagina Despre, vezi că lucrez de 12 ani în domeniu și știu despre ce vorbesc. După aceea citește și articolul linkuit de mine, și ce spun cei care au plătit. E vorba fix de o foaie cu o ștampilă fără valoare emisă de o firmă ce nu are nici o tangență cu marketingul online, asta e țeapa. Nu are nici o legătură cu Google, cum ai promova pe Google o firmă ce nu are nici măcar site? Nu are nici o legătură cu SEO, idem, pentru că naivii care plătesc pentru certificatele astea de obicei nu au site. Sper că știi că CEO e altceva, dar în capul tău o literă diferență nu e mare lucru. E greu, știm.

   După aceea stai jos, înghite în sec și pleacă mai departe, tu ești cel care bate câmpii.

 5. Salutare!
  Se pare ca au revenit!

  M-a sunat si pe mine in aceasta dimineata si dupa ce-a citit dom’shoara de pe prompter tot discursul, i-am spus ca nu sunt interesant. A ramas semi-shicata, ca NU DORESC, un ”Certirficat de firma de incredere”…. 🙂 278 LEI, transport FanCurier, inclus, este noul pret 🙂

  • Chiar, de ce nu îți dorești o pagină cu numele firmei tale pe internet, plus un autocolant și o foaie ștampilată? Nu îți dai seama de potențialul imens al acestui boost de încredere în rândul clienților? 🙂

 6. Salutare! Am fost si eu sunat in data de 18.09.19 cu aceeasi poveste, “Suntem de la firma de cercetare si analiza a firmelor CBOK bla bla bla si v-am verificat review-urile firmei online si va incadrati sa primiti diploma de Firma de Incredere”…am lasat-o sa citeasca dupa hartie 2 minute dupa care am intrebat-o care sunt costurile si mi-a spus ca 200 lei (taxe curier incluse). Atunci mi-am dat seama de pacaleala. Imediat am intrebat-o de unde are numarul meu de telefon si datele firmei si a inceput sa se balbaie. Chiar nu avem ce le face, nici acum cu noua lege GDPR?

  Merci de articol si spor la treaba in continuare 🙂

  P.S. Am toata conversatia telefonica inregistrata in aplicatia “Call recorder”

  • Cu cerutul banilor nu, și eu pot da diplome pentru cel mai mișto comentator, pe bani. Cu utilizarea datelor personale poți cere să fi scos din baza de date și dacă revin reclamație.

 7. buna seara, chiar azi am primit si eu telefonul surpriza, cum zicea un comentator mai sus, am lasat sa-mi spuna poezia , cand a terminat: “doamna eu vreau sa inchid firma” a ramas fara vorbe si mia raspuns ca daca ma razgandesc acum am nr lor si ii pot contacta. acum dupa citirea articolului tau am cautat la ei pe site unele firme de la mine din localitate , am fost stupefiat sa vad cati de aici au pus botul, maine abia astept sa sun cativa prieteni sai intreb de reusita lor……. 🙂

 8. De cateva minute am fost sunat si eu. Pretul este de 270 lei acum. Am spus ca nu ma intereseaza. Apoi am cautat pe net sa vad despre ce e vorba si am dat de articolul asta… Multumesc!

 9. Buna! Sunt administratora unei firme. Sa fie vreo ora de cand am fost sunata de acest personaj de sex feminin care, dupa cum spuneti, citea de pe ceva, foaie, calculator, prompter, nu conteaza…faza a ca am muscat momeala nemaiauzind pana acum de escrocherii de astea, decat alea de gen „accidentul”. Partea cea buna este ca am cautat, dupa apel, informatii despre aceasta firma, am gasit pagina asta, iar ca sa-mi confirm indoielile, am sunat si contabila, care, spre rusinea mea, a inceput sa rada si sa-mi spuna sa nu cumva sa achit vreun ban ptr asa ceva, ca e o mare teapa. Mi-a spus ca ma pot duce undeva sa scriu frumos incadrat firma de incredere, sa inramez si s-o pun pe tejghea, ca fix aceeasi valoare o va avea. Adica 0.
  Asa ca atunci cand va veni curierul, o sa ma fac ca ploua, ori daca nu, refuz sa platesc ce mi-a adus si ii dau retur. Multumesc lui Doamne Doamne ca am gasit pagina ta si mi-a deschis ochii. 270 de lei(ca atat ma costa acel certificat deosebit de super important ptr afacerea mea) nu sunt luna de pe cer. Dar cand muncesti ptr banul tau, si stii cat de greu se face, nu-ti prea convine sa fii fraierit.
  Peace!

 10. M-au sunat desi firma nou infiintata nu lansase pe piata niciun produs. Si atunci de unde opinii favorabile ? Cand am spus ca nu ma intereseaza am fost luat la intrebari. Ca de ce refuz asa o oportunitate, care sunt motivele etc.

  • Pe mine m au sunat azi si aceiasi vrajeala eftina firma mea nou infiintata de 5 luni vezi tu Doamne cate rewiuri bune am pe net ,am refuzat si a ramas socata si insistenta tipa ,ca si cum as refuza un premiu de loterie

 11. tocmai m-au sunat si pe mine 🙂
  in timp ce-si citea domnita textul am dat rapid o cautare pe google si-am dat de articolul asta. am intrebat-o de ce apar rezultate in google cu faptul ca e teapa iar ea mi-a zis “probabil unii n-au inteles despre ce e vorba” 🙂
  acum la cate pareri negative sunt despre ei, nu prea par de incredere :))

  • Ne scuzați dacă ni se pare scump să dai câteva sute de lei pe o foaie de hârtie și înscrierea într-un director unde nu te găsește nimeni și cu zero utilitate pentru firme.

 12. Buna Ziua, este efectiv o mare pacaleala , iti poti printa si tu o diploma si poti sa mentionezi acolo ca esti Nr.One este doar un simplu SRL fara nici o autoritate care profita de prostia unora , in special in mediul rural au cei mai multi clienti.Din cate am observat nici angajatii nu sunt multumiti , iar firma isi schimba sediul destul de des.Mai jos un link si cu ceva evaluari de la angajati si posibili candidati.
  https://www.undelucram.ro/interviuri-cbok-totul-despre-mediul-de-lucru-3874

 13. Acum 2 minute, am fost contactat de aceeași doamnă legat de “super firma mea “…..si i-am răspuns că nu imi plac tepele.
  Mi-a reproșat că ei au costuri de curier,si de executie a “diplomei ” si ca nu trebuia sa imi dau acordul pentru comanda. Asa ca de cate ori ma suna, le voi face pe plac,iar curierului ii voi spune ca de obicei, ca este o greșeală, ca nu am comandat nimic.
  Zii cu spor sa aveți, si feriti-vă de țepe

 14. Încă mai încearcă să dea țeapa asta și sunt foarte insistenți, acum e 299 de lei. Sper sa se informeze cat mai multa lume înainte și să nu cumpere impulsiv la telefon

 15. Inca suna, nu se dau batuti. A fost cam plouata doamna de la telefon cand i-am spus ca nu ma intereseaza pentru ca are valoare 0 ce imi ofera ei.

 16. Va salut. Felicitari pentru acest articolul informativ. Am fost atat de aproape sa cad si eu in plasa acestora indivizi. Sa va spun cum a descurs totul. In prima faza am intrat eu la ei pe site sa ma inscriu, fara sa stiu nimic legat de costuri pentru ca nu este specificat acest lucru nicaieri pe site. M-a sunat doamna, si-a citit discursul cum ca ma incadrez ca firma de incredere, bla bla bla. La sfarsit imi spune si valoarea de 399ron. Chestia este ca eu am auzit 99ron. Ii spun ca da, sa trimita. Astazi ma trezesc cu sms de la curier in care imi spune ca am colet cu valoare de 399ron. Stau si ma gandesc ce am comandat. Imi aduc aminte de doamana de ieri si realizez ca am inteles eu gresit, 99ron. Ma gandesc sa cauta inca odata pe google sa ma documentez amanuntit despre firma inainte de a veni curierul. Surpriza! Am gasit articolul asta! Am sunat curierul si i-am spus sa faca retur ca nu ma intereseaza coletul si am bagat numarul doamnei la blocat. Sunt convins ca ma va suna de pe alt numar, dar mai sunt convins ca va fi o convorbire atat de interesanta 🙂 . Inca odata, felicitari pentru articol.

 17. De vreo saptamana ma tot streseaza cu treaba asta. Stiam de povestea asta amuzanta :)) Vazusem acum cativa ani certificatele astea pe la diversi, mandrie maxima ! Merge si in 2020 in forta ! Ma tot streseaza cu telefoane, dimineata in special. As putea sa ii folosesc pe post de alarma 🙂 ! Odata am raspuns din greseala si era o tipa la telefon cu o voce obosita recita o poezie acolo, la foc automat, pana am oprit-o eu ca devenise plictisitoare si nu aveam timp. Ei incearca, pacat de cei ce cred.

 18. Felicitari pentru blog si pentru faptul ca apare odata cu cautarea “firmadeincredere”, vine in ajutorul celor care sunt creduli!

  • Buna. Super super wow. Multumim mult pentru atenție . Și eu am fost sunată azi 26 noiembrie 2021, prețul e 299 lei :))) , cum vad mai sus suma lor crește sau scade după cum își găsește „fraierul ” . Dacă nu vedeam acest articol sigur puneam botul ,așa cum încă se mai practica pe faceb lor . Păcat că este încă pe piață și nu se poate face nimic. Nr lor este 0317806166. Oameni buni faceți cu bănuții aceea altceva și așa castigati cu greu apoi să le dăm lor pt nimic ? Sa le fie Rusine,oare chiar nu putem face ceva ? Mulțumim încă o dată !! Respect pt articol și curaj

 19. Super oferta, ma bag si eu pe felie …. 150lei, il dau “moka”, pe cuvant il si laminez, si promit ca fac un design mai frumos ca ei in photoshop…

  Da m-au sunat si pe mine, si a ramas blocata cand i-am zis sa facem schimb de certificate, ei imi dau unu eu leu dau unu si ne strangem mana :))

 20. Se pare ca sunt activi si in 2020.
  Nu am avut rabdare sa ii mai ascult dupa ce am auzit fraza “certificat de incredere”. Au mai bagat ceva povesti legat de ceva “promovare europeana” si aia a fost. Le am inchis telefonul si am ratat sansa sa primesc hartia minune.

 21. Vorbind cu ei, i-am luat la intrebari de unde au datele pentru a ma contacta, la care mi s-a raspuns ca sunt publice. Cand am intrebat-o pe mamaita daca stie ce scrie in GDPR, si ca nu are voie sa foloseasca datele mele pentru a ma suna, a dat-o pe “multumesc pentru conversatie”. I-am zis ca stiu exact cine sunt ei, cum inseala oamenii si ca ii reclam, a parut nedumerita si a inchis telefonul.

  Chiar voi face reclamatie, si sper sa ii ia in vizor cineva.

  • Am fost și eu sunat astăzi pentru foaia minune
   Din păcate nici eu nu am vrut sa ma alatur acestui proiect de luat teapa . Si mai nou sunt si cei care suna ,,Felicitări sunteți înscris într-un proiect si puteți sa primiti 40.000 euro fonduri europene nerambursabile doar ca trebuie sa ne trimiteți 1000 euro pentru proiect ,numărul lor îmi apare ca ,,suspect de spam,,
   Deci mare grija !

 22. Se mai insista si acuma cu telefonele. Acelasi monolog de 5 minute in care se explica ca firma va primi un certificat, colant si un spatiu pe site-ul lor la costul de 280lei. Am fost reticent de la inceput pentru ca nu vedeam valoarea juridica a unui astfel de certificat oarecare. Dupa ce am citit articolul acesta mi s-au clarificat lucrurile. Multumesc Marius.

 23. Cel mai misto e sa ii lasi sa spuna toata povestea, sa raspunzi doar cu Da ! Sa ii lasi sa trimita la adresa, doar dupa ce troncane 10 min te intreaba doar daca adresa e corecta, nu daca vrei sau nu oferta lor ! Si cand vine curierul sa spui ca numai doresti ! Sa vezi atunci atitudinea lor Profesionala !

  • Păi pui curierul pe drumuri pentru certificatul lor minunat, nu se face așa ceva. Eu personal le zic tuturor celor care mă sună cu astfel de propuneri că nu sunt interesat, și să scoată datele mele din baza de date.

 24. Apropo, multumim de acest articol. Sa stii ca poate ii ajuta pe foarte multi ! Cand am intrebat de ce apari in pozitia google chiar sub ei …. Teapa ! Au spus Fake news ! :))))

 25. Salut! Acum cer 399 lei pe pachet. Mai jos va trimit mailul de la ei:

  Noi suntem singura companie din țară care certifică organizațiile din punct de vedere al calității serviciilor efectuate.

  In acest an va oferim medalii special confectionate pe care este inscritionat anul si treapta proiectului din care faceti parte.

  Acestea vor fi atasate pe un suport elegant din lemn, avand o placuta aurie unde este gravat , personalizat numele firmei dvs.

  Mentionam faptul ca veti primi medalia cu anul 2021 si bineinteles cartea dvs electronica de pe platforma proiectului va fi actualizata si cu logo-ul proiectului continand anul curent , pentru a ne asigura ca toate informatiile pentru clinetii dvs sunt actualizate.

  Va rugam sa regasiti mai jos, sumarizat , tot ceea ce contine acest pachet :

  Suport elegant din lemn personalizat cu numele firmei dvs pentru medalii
  Certificatul de Firma de incredere pentru anul 2021– oferit in urma verificarii cu algoritmul Coeficentului de Opinie
  Medalie pentru anul 2021 – Frima de Incredere
  e-cardul va fi actualizat cu logo-ul proiectuli continand anul curent
  Toate acestea le primiti la pretul de doar 399 ron cu taxe de curier incluse, si dupa cum bine stiti , este un pret unic, achitat doar o singura data, Gratuit veti primii si 3 autocolante rezstente la apa cu logoul Firma de Incredere Editia 2021.

  Le-am cerut si poze cu ce imi trimit. Suportul „elegant” si medalia ma intereseaza cum arata!!!

  Oricum, prost e ala care plateste nu ala care cere!

 26. Sotul a fost sunat azi 14.01.2022 si i-au cerut 399 lei pentru o diploma inramata trimisa prin curier. el a acceptat, dar cand am aflat i-am trimis articolul tau si l-am pus sa sune sa ii intrebe ce autoritate ii sustine in acordarea certificarilor. Surpriza nu mai raspunde nimeni la telefoane, nu a reusit sa dea de ei telefonic. A trimis un email in care a cerut anularea oricarei interventii, sper sa nu ne trezim cu curierul la usa.
  Multumim pentru articol!

 27. Is meseriasi rau! PFAul meu nu are nici macar 3 luni de la deschidere si am fost sunat. Sunt curios la ce baze date au access…GDPR din parti, lol.

 28. Felicitari pentru articol! Prin semnalizarea neregulilor poate ne facem si noi bine.
  Si eu am fost sunata ieri, am intuit ca e teapa. Dra a fost pusa in dificultate de intrebarea mea Si daca o sa apara comentarii negative? Imi retrageți certificatul?Ca răspuns a recitit toate informatiile de 2 ori si mi-am dat seama ca n-am cu cine …
  De cand calitatea serviciilor este data de lipsa comentariilor negative??
  Ai idee ce lege le dreptul sa ia date de la Registrul Comerțului pentru a face o oferta?

 29. Buna ziua,
  Eu am fost sunat astazi 23.02.2022, dupa ce ieri a sunat-o cineva pe sotia mea si a dat numarul meu de telefon sa fiu contactat conform protocolului nostru din cadrul firmei.
  Am lasat convorbirea sa curga sa aflu noi informatii 🙂 , iar pretul, va anunt pe aceasta cale ca s-a actualizat odata cu scumpirile ce au avut loc, si acesta este in suma de 499 lei.
  Acum poezia telefonica se complica prin faptul ca se intra intr-o noua etapa de evaluare 🙂 in fiecare an clientii sunt supusi de catre Centrul de Cercetare al Opiniei 🙂 sa evalueze din nou firmele care au fost si anul trecut “felicitate sau evaluate”….asa ca din 2002 am tot primit telefoane. Am contribuit si eu in 2017 la CA a acestei “firme” iar de atunci sunt sunat permanent :):):)…Nu m-am considerat nepregatit sunt doar un om de buna credinta deoarece facem lucruri bune. Asta este 🙂 , daca plateam un asemenea certificat 🙂 si aveam firma nou infintata sau aveam activitatea suspendata …nu mai spuneam nimic 🙂 nu ma puteam considera de buna credinta :):):) eram o alta varianta 🙂

  NU uitati 🙂
  ” Daca cineva te-a pacalit o data sa-i fie rusine ! Daca te pacaleste a doua oara sa-ti fie rusine ! ” 🙂

 30. si pe mine m-au sunat azi si au incercat sa ma abureasca cu promovare pe Google si alte chestie d-astea. i-am refuzat pentru ca oricum fima mea o duce bine. dupa ce am inchis apelul, m-am gandit poate chestia asta e pe bune. dar am realizat ca e o scamatorie ca e cam suspect sa fi sunat sa platesti pentru ceva ce tu te-ai inscris. e cam echivalentul cersatorilor de pe strada.

 31. Faza comica la mine, infiintasem firma in 2019, pentru un proiect pe fonduri europene. Cam dupa un an, dupa evaluare, eligibilitate, finantare, eram la faza procedura de achizitii, inca nu demarasem activitatea, si primesc telefon de la ei cum ca firma mea este de incredere, clientii sunt multumiti si am numai recenzii pozitive. Cand le-am spus ca nici nu am inceput activitatea, au inghitit in sec, mi-au urat o zi frumoasa si asta a fost tot. Deci mare atentie :))

 32. Multumiri pentru informare. Am fost sunata si eu in urma cu cateva minute cu oferta de a primi certificatul in schimbul sumei de 299 lei (vad ca suma a crescut fata de anul anterior). Succes si numai bine, Ilona Gorog

 33. Salutare,
  Eu detin doar un site pe persoana fizica ( nu vand nimic ), si m-au sunat si au inceput sa toraie. Oricum nu aveam de gand sa le dau nimic. La mine suma e de 236 lei. In timp ce tot vorbea, eu am cautat pe Google si am gasit acest articol. Cand i-am zis despre el, a cam dat inapoi :))

 34. Buna ziua, da asa e teapa totala, mi-am confirmat chiar astazi dupa ce am intrat sa caut ce site e asta… firma de incredere, noroc ca astazi i-am refuzat in ultimul moment la transport ca nu am putut sa il iau ieri si tot insistau ca au vorbit cu curierul si ca nu l-am luat sa il iau aiz si voiau sa imi ia mai mult 450 lei dupa ce le-am dat vreo 700 lei in decursul a 2 ani 2020 si 2021. Si insista mult cred ca m-au sunat de vreo 20 de ori anul acesta 2022. Ori le dam share location cu un it-ist cu un laptop smecher tare sa ii inregistram si localizam sa avem dovezi in instante ori le dam si noi teapa cu transportul (le spunem sa ne trimita si nu ridicam pachetele ca sa ii invatam minte daca nu isi vad de treaba).

  • Dovezi în instanțe că ce? Vi s-a promis o bucată de hârtie și o apariție pe un site în schimbul unei sume de bani, asta ați primit. Să nu mă înțelegeți greșit, nu apreciez deloc astfel de oferte, altfel nu scriam despre ele, dar nu vă bagă mâna în buzunar, problema e și la cei care acceptă fără să se întrebe de ce și pe ce dau banii efectiv.

 35. Astăzi primesc și eu acest telefon și cât ea își dădea tot interesul sa ma convingă am zis sa intru pe google sa văd despre ce este vorba și dau de dumneavosta si eram like… te-am prins… dupa ce a terminat de tinut tot discursul ii spun, puteti sa imi spuneti numele dumneavosta sa va trec in telefon si revin cu un apel dupa ce ma informez pe google si citesc despre ce este vorba. A inceput sa se balbaie si cica nu pot sa o sun ca e nu stiu ce centrala sau ce a spus ea acolo , dar sa ii dau emailul ca imi trimite acolo toate datele.
  Deci multumesc pentru articol ca poate ma prostea daca nu citeam asta.

 36. Am fost și eu contactat de o dna care a început sa turuie fără oprire dar am pasato către un coleg din lipsa de timp, spunându-i sa verifice înainte, după o săptămână vad rama și abtipildele, tot atunci dau căutare pe google și citesc comentările voastre. Regret ca nu am citit înainte și ca încurajez escroci

 37. Teapa continua , am fost sunata astazi, dar pentru ca firma este nou infiintata si nu are inca activitate iar doamna de la telefon sublinia incontinuu “avantajele certificatului”, am devenit destul de banuitoare cand a pomenit de contravaloarea hartiei. Asa am ajuns aici.
  Multumesc pentru articol, sper sa fie cat mai multi inspirati sa caute informatii despre firma.

 38. Zilele trecute am fost sunat si eu cu super-oferta “Firma de incredere” Am cerut un timp de gandire de o saptamana, in ideea sa fac niste “cercetari”… chiar vazusem la niste parteneri de afaceri chestia asta, dar la momentul respectiv nu am fost curios, nu am pus intrebari.
  In prima faza am citit destul de multe comentarii pro si contra, ulterior le-am vizitat site-ul sa vad in ce “companie selecta” as putea sa fiu.
  Apropo, poate nu stiati ca, contra unei taxe modice de aproximativ 300 lei/an, puteti fi “de incredere” in fiecare an.
  In fine, pe site-ul lor am descoperit firme inchise de cativa ani, firme cu datorii si firme care sunt cunoscuti ca tepari, deci, valoarea certificatului lor este absolut nula.
  In concluzie: inainte de a arunca cu bani aiurea, vedeti ca in ziua de azi exista surse de informare multiple si foarte la indemana, deci informati-va…

  De-abia astept sa ma sune sa le zic vre-o doua 😀
  Am vazut in lista, firmele a doi cunoscuti – firme de incredere de-altfel… dimineata ii sun sa vad cu cat le-a sporit afacerea de cand sunt “recunoscuti ca fiind de incredere”. 🙂

 39. Salutăm!
  Am fost și eu sunat acum câteva minute.
  Prețul e de 299 lei. Normal că m-a “cucerit” cu certificatul de încredere apoi a devenit suspect că a continuat cu un monolog de 7 minute ca in final să-mi spună că “doar” atât costă.
  Mulțumesc mult pentru articol!
  Atenție mare celor cu dare de mână!

 40. Tot pe acelasi calapod… am fost contactat zilele trecute de o voce feminina cu o oferta asemanatoare, dar se chema Ghidul Primariilor…

 41. Astazi am fost si eu sunat. I-am rugat sa imi trimita pe mail oferta ca nu am timp la telefon. Recunosc ca doamna cu care am vorbit nu a fost reticenta si, in decurs de cateva minute, am si primit oferta. Bineinteles, probabil ca oricare, m-am bucurat ca “firma” mea (de fapt am un apartament de inchiriat in regim hotelier pe perioada verii in mamaia nord:) ) este apreciata. Chiar mi-a suras ideea de a avea propriul meu certificat de calitate !! Dar, sunt o fire circumspecta, asa ca am studiat putin aceasta oferta. Din site in site am ajuns si aici unde intr-adevar mi-am confirmat parerea deja formata intre timp. E o teapa !!! Vaneaza insasi vanitatea oamenilor intreprinzatori. Cumva este nirmal sa ai asa ceva, mai ales cand pui munca si efort in afacerea ta. Vrei sa fie recunoscuta ca fiind de calitate si ceva scris pe o diploma parca iti satisface aceasta nevoie. Dar tot teapa ramane.
  Va multumesc ca mi-ati confirmat cele deja conturate de mine despre firma CCOC CBOK SRL. !

 42. Si pe mine m-au sunat azi, oferind certificat + stickere + profil pe platforma lor unde sa ma gaseasca clientii, la mirificul pret de doar 290 lei ce se achita ramburs la curier.
  Le-am spus ca atat timp cat nu au gasit recenzii negative la adresa firmei mele, cu ce oare m-ar ajuta o hartie scrisa de ei?

 43. M-a sunat o doamna azi să-mi citească avantajele. M-a plictisit groaznic și i-am spus să-mi spună sfârșitul. Cu numai 299 lei primesc doua autocolante A6 tralala firma de încredere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *