fbpx

A fost ceva scandal online zilele astea, unui român i s-a răspuns în ungurește la Kaufland în Odorheiul Secuiesc, când a cerut niște mici cu jumătate de oră înainte de începerea programului. Dar pe mine nu asta m-a șocat, dacă nu mă servește cineva în română trec pe engleză sau italiană. Surprinzător pentru mine a fost numărul mare de români scandalizați de un nimic, în timp ce țara se duce de râpă la propriu.

A făcut Radu o retrospectivă a tâmpeniilor făcute sau plănuite de guvern, în timp ce noi stăm la coadă la mici. Se dorește o taxă pe apa minerală (apă, daaa?), conducerea CNAS fură 3,5 milioane de euro din banii plătiți de noi pentru asigurările de sănătate, guvernul vrea să distrugă și puținele firme cinstite care au mai rămas prin încasarea TVA în conturi separate, iar în timpul ăsta noi suntem trimiși la plimbare după false subiecte de interes național, care nu au nici o legătură cu nivelul nostru de trai.

Hai să vă zic o chestie, când merg într-o țară străină încerc să învăț cum se spune Bună ziua și Mulțumesc în limba de acolo. Contează enorm de mult să începi conversația cu cineva arătând puțin respect, în loc de multă aroganță. Și știu, secuimea e în România, dar când mergi acolo și știi că 90% dintre oameni vorbesc preponderent maghiara poate că nu ar strica să știi să spui măcar Jó napot.

Adevărul e că ne facem griji din ce nu trebuie, ne temem că ne fură ungurii țara, dar uităm că vom rămâne fără țară, la cum o distruge guvernul actual. Hai, că altele sunt problemele importante. Scandalizați-vă când vi se fură din buzunar, iar hoțul vă zâmbește în față sau de la televizor.

3 Comentarii

  1.  “Se dorește o taxă pe apa minerală (apă, daaa?)” – ce bine ca beau bere. 🙂

    Sunt de acord cu tine, nu mi-a dat mici ca nu vorbesc maghiara. Ok, plec si iau din alta parte. Mai grav era pe timpul lu’ Ceasca cand acolo erau singurii mici din oras, dar acum… Mult praf pentru nimic.

Lasă un comentariu