fbpx

Google Alerts dă rateuri în ultima perioadă, când vine vorba de notificarea utilizatorilor în legătură cu site-urile unde cuvintele cheie specificate de ei (nume brand, produs, persoană), au fost menționate. Ce alternative avem pentru a afla unde se discută despre brandul nostru pe internet? O alternativă interesantă e Mention.

Am mai scris despre aplicații pentru monitorizarea brandurilor pe internet prin 2010, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp. Au apărut aplicații noi, au dispărut unele din cele menționate. Per ansamblu stăm mai bine, avem mai multe servicii de monitorizare online care sunt mai eficiente.

Dacă lucrați pentru o companie mare care ține la imaginea ei online probabil folosiți deja o aplicație online ca Zelist Monitor sau MediaBrief, aplicații pe bază de abonament lunar, foarte performante și ele.

Totuși, dacă sunteți freelanceri sau lucrați pentru o firmă mai mică, aveți un buget limitat dar vreți totuși să știți când pe un site este menționat numele brandului de care vă ocupați ar trebui să aruncați o privire și pe Mention. Mention are o variantă gratuită, prin care sunteți notificați prin email pentru primele 500 de mențiuni lunare ale brandului vostru pe internet și puteți folosi maxim 3 cuvinte cheie.

Mention monitorizează atât site-urile cât și cele mai importante rețele sociale și trimite notificări prin email sau prin intermediul aplicațiilor dedicate, inclusiv pt smartphone-uri, atunci când cuvântul cheie apare pe un site sau într-o rețea socială. Eu am selectat să primesc pe email sumarul mențiunilor, o dată pe zi. Cum arată aplicația online în acțiune:

marius sescu online

Îmi dau seama că 500 de mențiuni lunare nu sunt foarte multe pentru un brand activ pe internet, dar dacă vreți mai mult aveți la dispoziție abonamentele cu plată. Pentru un brand micut s-ar putea să fie suficient. Eu o folosesc de 2 luni și mi se pare foarte eficientă.

Pentru monitorizare strict pe social media mai puteți testa și Social Mention.

Voi ce alte aplicații știți sau folosiți pentru monitorizarea discuțiilor despre branduri pe internet?

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

7 Comentarii

 1. au client si pentru linux (dar e in beta), nu e stabil, se inchide aplicatia la deschidere mentiuni, probabil voi incerca extensia ptr. chrome

 2. Multumesc pentru sugestie. Google alerts e cam degeaba. Eu n-am mai primit nimic de ceva vreme. Probabil ca se pregatesc sa-l scoata, ca si pe Reader

 3. Pingback: Talkwalker Alerts - alternativa gratuită la Google Alerts pentru monitorizarea brandului online - Marius Sescu

 4. In incercarea mea de a testa Mention, am gasit doar un trial version de 15 zile, nu ma lasa sa selectez free account de 500 notificari 🙁

  • Ai dreptate, cred că au schimbat între timp variantele de abonare, eu încă am contul free activ.

Lasă un comentariu