fbpx

Airsoft sau shootere, ne jucăm offline sau online?

Recunosc, nu sunt genul înnebunit după jocuri online. Prefer o carte bună, un documentar despre istorie sau un film science fiction în favoarea unui joc. Totuși, era o vreme când mă jucam intens, mai ales shootere. Nu am avut niciodat răbdare pentru jocurile de strategie și dezvoltare, aveam senzația că lucrurile se mișcă mult prea greu.

Vă mai amintiți Quake? Pe vremea când calculatoarele aveau un singur procesor, nu 8 ca acum, am jucat la Quake 1, 2 și 3 până m-am săturat. Era prin liceu, aveam mult timp liber pe care trebuia să îl omor. După aceea a urmat Counter-Strike, nu degeaba e cel mai jucat FPS din lume la ora actuală. Am avut ceva nopți pierdute cu prietenii.

După Counter-Strike am trecut direct la nivelul următor, înlocuind jocurile pe calculator cu Airsoft. Ideea e cam aceeași ca la shootere, simularea unui conflict militar, joaca de-a hoții și vardiștii, doar că senzațiile sunt reale, și e mult mai incitant să folosești replici ale unor arme adevărate, să joci în echipă prin pădure sau ascunzându-te prin foste fabrici amenajate pentru airsoft, în timp ce încerci să îți împuști inamicii.

Mulți recomandă airsoft-ul pentru teambuilding-uri, eu îl jucam cu prietenii, în weekend, de relaxare. Cu câțiva zeci de lei primești tot ce ai nevoie pentru o după amiază plină de distracție: echipament, acces la terenul special amenajat, pistoalele pentru airsoft și desigur, bile airsoft. Nu cred că am jucat vreodată în echipa câștigătoare, dar mi-a plăcut mereu adrenalina din timpul jocului. 🙂

Dacă vă interesează mai multe detalii despre acest joc cei de la Airsoft6 au multe clipuri utile pe canalul lor de Youtube, cel mai util cred că e cel cu prezentarea jocului de airsoft pentru începători:

În ultimii ani m-am liniștit, nu am mai jucat nici shootere, nu am mai ieșit nici la airsoft. S-au schimbat cercurile de prieteni, au apărut copii, responsabilitățile, și timpul liber e tot mai puțin. Mă gândeam zilele astea că nu fi o idee rea să îmi iau un Xbox sau PlayStation de sărbători, poate îmi amintesc cum era în vremurile bune. Sau să mai dau niște telefoane, poate găsesc destui oameni pentru 2 echipe de Airsoft, deși e mai greu de jucat când vine frigul.

Voi ce preferați, shooterele sau Airsoft-ul?

soldatei-slider

Articolul e sponsorizat de Airsoft6, magazin de airsoft din Constanța, ce comercializează pistoale de airsoft, replici și accesorii pentru airsoft, oferind și service pentru ele.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Airsoft, mai ales prin padure. Si asa stau 10 ore pe zi in fata calculatorului, macar in weekend sa mai ies din casa. Uneori mai merg si la laser tag, dar tot airsoftul e mai fain, plus ca mai iau si o gura de aer curat.

  2. Nici una, nici alta, abia daca am timp sa mai bag un joc pe telefon lately. Dar daca as avea de ales, probabil as iesi la aer, deci airsoft.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *