Mereu va fi altul mai sărac ca tine

Din când în când văd același meme pe Facebook, cel din poză, distribuit de regulă de oameni care caută o scuză pentru sărăcia lor – dacă ai mâncare în frigider, haine pe tine, un acoperiș deasupra capului și un pat unde să dormi ești mai bogat decât 75% dintre oameni.

Teoretic mesajul ar trebui să ne pună pe gânduri, să ne facă să fim recunoscători pentru ce avem. Problema, zic eu, e că mulți folosesc citate din astea motivaționale pentru a se complace, a nu își dori mai mult de la viață, a căuta scuze pentru unde sunt acum, pe tiparul Da, poate că am un job de rahat și zero economii în bancă, dar hey, am casă, am pat, sunt mai bogat ca majoritatea oamenilor din lume, nu?

Mai circulă pe Facebook și linkuri către globalrichlist.com, un site ce analizează, destul de superficial, cât de bogat ai fi, în funcție de venitul tău anual și regiunea în care locuiești. De exemplu dacă ai 3000 de lei pe lună salariu, cât e venitul mediu în România, site-ul zice că ai fi în top 5% oameni bogați la nivel mondial, ceea ce e amuzant, pentru că eu calculasem încă din 2016 că dacă ai familie îți trebuie minim 1000 de euro pe lună ca să trăiești decent la noi. Fără fițe și rate.

Bogăția și sărăcia sunt relative. Cum spune și Andrei, unii zic despre ei că sunt săraci deși au ultimul iPhone, alții se consideră bogați dacă au ce pune pe masă copiilor mâine.

Faza e că mereu va fi altul mai sărac ca tine, altul mai bogat ca tine, dar asta nu înseamnă că trebuie să te mulțumesti cu puțin, doar pentru că alții nu au ce ai tu.

Da, e bine să fii recunoscător pentru ce ai, dar e chiar indicat să tragi tare ca să o duci mai bine în viață, tu și familia ta. Dacă poți să îi ajuți și pe alții pe drumul tău e și mai bine.

Zic rău?

Recomandă prietenilor!
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •   

8
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Phaff
Vizitator
Phaff

Nu ziceti rau… pentru dumneavoastra. 🙂 😉 “Problema, zic eu, e că mulți folosesc citate din astea motivaționale pentru a se complace, a nu își dori mai mult de la viață” Nu as fi chiar atat de sigur de asta, sunteti stringent oarecum. Oamenii nu stiu, le este frica de unul si celalalt si vedeti, se bat ca rozatoarele pentru orice firimitura. Nu au cum sa aiba joburi bune si economii in ciorap ori in banca daca lipsesc. De aceea, chiar si asa, considera ca stau bine daca au acoperis deasupra capului. Stiti si dvs, nu este deloc usor, nu… Citește tot »