fbpx

Transport gratuit la magazinele online?

Stau pe margine, beau o cafea și mă uit la cum se comunică despre transportul gratuit oferit sau nu de magazinele online. eMag a anunțat de la începutul lunii că nu mai oferă transport gratuit pentru comenzile online. Mă rog, oferă la comenzi peste 1500 lei, deci e tot aia. Azi citeam la Radu că PCGarage oferă în continuare transport gratuit la comenzile sub 5 kilograme.

Eu înțeleg ideea, i-am obișnuit pe oameni cu transportul gratuit la comenzile online ca să îi motivăm să cumpere de pe internet, dar era un cost suportat de marketing, piața a crescut, acum e timpul să îi punem să plătească. Voi ce ziceți, ar trebui sau nu să ofere magazinele online transportul gratuit?

Faza e în felul următor, eu nu am nici o problemă să plătesc pentru livrarea prin curier, dacă atunci când trag linie cu preț produs plus transport plus avantajul de a cumpăra online dă cu plus. Dacă online e mai scump decât în magazinul fizic nu prea are sens, mai ales dacă am nevoie de produs rapid și curierul vine după 3 zile.

De exemplu de Black Friday am cumpărat televizorul Philips de la eMag deoarece aveau cea mai bună ofertă. Am plătit 5 lei suplimentar pentru a achita cash la livrare deoarece știam că vor livra mai târziu, fiind perioada foarte aglomerată. Totuși, am ieșit ok, cel puțin 1000 lei economie la modelul respectiv față de magazinele offline, chiar dacă plăteam și transportul.

Tot la fel am făcut și pe Amazon, am plătit 15 euro de Black Friday livrare din Franța pentru o consolă Xbox cumpărată de pe amazon.de, dar cu tot cu transport era cu 85 de euro mai ieftină decât la noi.

Problema apare când ai de făcut cumpărături mai mici de pe net și nu mai dă cu plus. Ieri de exemplu voiam să iau niște periute electrice pentru fete. În magazinele online era peste tot 100 de lei prețul, la Altex și Flanco la fel în magazinele fizice, deci nu avea sens să mai dau 15 lei pe transport, să aștept 1-2 zile, că mall-ul e la 5 minute de birou și oricum aveam treabă în zonă. În final am ajuns să cumpăr periuțe electrice pentru fete de la DM drogerie markt, au un brand propriu care e chiar ok, deși nu îl promovează nicăieri și site-ul lor e praf la găsit informații despre ce vând, stocuri sau alte din astea.

Cred că în final cam aici se va ajunge, dacă stai departe de un magazin fizic (a se citi la țară) sau prețul e mai mic, sau ești foarte comod vei comanda de la un magazin online, chiar dacă plătești transportul, iar dacă prețul e la fel și poți cumpăra pierzând maxim 15 minute vei merge la magazin.

Voi sunteți ok să plătiți transportul atunci când cumpărați dintr-un magazin online?

Recomandă

8 Comentarii

  1. La noi transportul e gratuit doar cand e vorba de o comanda mare de tot sau avem de platit vreo greșeală de comunicare ori de acordat un discount. In principiu toată lumea e de acord cu costul unui transport decent, altul decat prin curieri. În 2016 le-am facturat curierilor daune cat nu le-am platit transport, apoi m-au rugat sa nu mai expediez.

    Valoarea pieselor induce automat un cost de transport ca o asigurare de livrare in bune conditii. AM cumpărat eu în schimb canapea de pe net cu transport gratuit, cu discount de Black Friday si ma crucesc cat ar fi de fapt costul de baza al produsului.

    • Clar, contează și valoarea comenzii, doar că la noi multe magazine online oferă transport gratuit și la comenzi de 100 lei, ceea ce cred că poți face doar dacă ai adaos 100%. 🙂

  2. Cam tot ce vindeau vendorii Emag era cu transport deci schimbarea nu e chiar asa mare. Apoi e doar un exercitiu de marketing: costul transportului era de multe ori inclus in pret. Acum nu mai e.

  3. Dap, daca ies bine la pret produs+transport. Sau daca nu gasesc in magazin fizic in urbea noastra. Mi s-a intamplat recent, cu un tip de marker pe care il voiam musai si nu se gaseste decat in online. De multe ori mai apelez la prieteni care au drum in Iasi sau Bucuresti cand vreau ceva ce costa 10-15 lei si ar insemna sa dublez pretul cu transport prin curier.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *