fbpx

Bere albă Patronus de la Lidl – review

Berile brune sunt feblețea mea, deci nu sunt neapărat fan al berilor weiss, adică cu malț din grâu și nefiltrate, dar cam suntem fani Lidl în familie, și berea Patronus mi-a atras atenția acum vreo 2 ani, în primul rând datorită numelui. Prima bere a fost luată de curiozitate, după aceea am mai cumpărat din când în când for fun. Berea e produsă sub licența Perlenbacher, marca sub care Lidl produce mai multe beri, și e făcută în Germania, deci dacă asta vă gâdilă orgoliul puteți să spuneți că ați cumpărat cu 3 lei o bere străină.

Spuma după ce o torni în pahar nu este foarte consistentă, culoarea e clar de bere nefiltrată, și are miros de weissbier. Din ce am citit pe net majoritatea o evaluează undeva pe la 5-6 din 10, raportat la alte beri weiss. Pentru mine are un pic peste 6, deoarece mă uit și la preț,  în jur de 3 lei sunt puține beri okish în magazine. O dată pe lună cumpăr una, când ajung prin Lidl.

Gustul e ok, răcoritor, cu aromă dulce sărată. Dacă ești fan bere blondă nu te complica, nu e ce trebuie pentru cineva obișnuit doar cu blondele, dar dacă îți place să testezi beri și arome noi merită să cumperi măcar una de probă, când mai ajungi prin Lidl.

Evident, e recomandată mai ales patronilor care vor să se simtă bine. 🙂

P.S: în latină patronus înseamnă protector, sensul de proprietar e pe locul 2.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.