fbpx

Piața imobiliară din București

Mă uitam la o chestie. Deși se tot spune că economia scârțâie, tot mai mulți dezvoltatori imobiliari construiesc cartiere rezidențiale, și în țară, dar mai ales în București. În capitală oferta este una variată, iar bucureștenii pot opta pentru ansambluri rezidențiale de sector sau pentru cele construite în imediata vecinătate a capitalei, că tot e la modă acum să locuim în zone cu verdeață. În București sunt peste 200 de ansambluri rezidențiale ce conțin blocuri noi, site-ul de imobiliare new.Flatfy.ro le-a adunat pe toate la un loc. Prețurile la ansambluri rezidențiale variază în funcție de dezvoltatorii imobiliari și de sector, clienții pot opta pentru ansambluri rezidențiale în aproape toate cartierele din București, dar și în Fundeni. Singurele întrebări sunt legate de buget și de zona în care vrei să stai.

Nu cunosc prea bine cartierele, dar am primit și prețuri: de exemplu, Viva Residence Metalurgiei, amplasat în sector 4, Drumul Binelui, are locuințe cu prețuri începând de la 892 euro/mp. Pentru un imobil în zona Pipera, puteți alege locuințele din ansamblul Belvedere Residences. Aici prețurile pornesc de la 1.066 euro/mp.

În cazul în care sunteți în căutarea unei case, Q Premium vă oferă vile, în sector 6, cu prețuri începând de la 785 euro/mp, în timp ce ansamblul La Residence 7, amplasat în sector 3, are prețuri începând cu 931 euro/mp.

Locuințele exclusiviste din ansamblul rezidențial Occidentului 40, amplasat în zona Pieței Victoria, au prețuri începând cu 1.689 euro/mp. Un penthouse cu o suprafață de minimum 289 mp este evaluat la 489.000 de euro. În anul 2019 urmează să fie finalizată un alt ansamblu rezidențial de lux, denumit Dragoș Vodă 17/ ADNBA și amplast zona Dacia din sectorul 2 București. Spațul apartamentelor din acest complex rezidențial este între 59 mp și 133 mp, iar prețul de pornire este de 2.241 euro/mp.

Avantajele ansamblurilor rezidențiale noi

Oferta imobiliară pentru București este compusă din locuințe de tip studio, garsoniere, apartamente cu 1, 2 și 3 camere, penthouse, dar și vile.

Dezvoltatorii imobiliari realizează ansambluri de locuințe care oferă un confort sporit față de blocurile vechi, dar și o serie de atuuri. De exemplu, un lucru important este faptul că rețelele electrice și de conducte sunt noi, astfel nu va trebui să efectuezi lucrări în următorii ani. Blocurile noi conțin apartamente spațioase și bine iluminate, astfel încât nu trebuie să spargi pereți pentru a renova.

Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari asigură un perimetru verde și locuri de parcare. Unele ansambluri imobiliare sunt în cadrul unui perimetru închis și sub supraveghere, formând astfel un cartiere rezindețiale mult mai sigure. Accesul persoanelor străine va fi interzis în incinta complexului rezidențial. Mai mult, o parte dintre dezvoltatori au implementat și un sistem de supraveghere video, asigurând astfel o siguranță sporită.

Umii dezvoltatori imobiliari oferă chiar și posibilitatea de a personaliza interiorul locuinței și de a realiza finisajele interioare după preferințele clienților. Astfel vei scăpa de grija căutării unor echipe de meseriași care să îți efectueze lucrările interioare.

Pe pagina de prezentare a fiecărui ansamblu rezidențial vei putea găsi detalii tehnice și informații despre structura imobilelor, precum și locuințele disponibile și oferta de prețuri.

Pentru a facilita plata unei locuințe din cadru noilor ansambluri rezidențiale, dezvoltatorii imobiliari din București oferă posibilitatea de a efectua plata în diverse moduri: plata integrală, credit imobiliar, credit ipotecar, credit Prima Casă sau chiar și rate la dezvoltator.

Evident, totul sună bine dacă ai banii necesari pentru un credit. Totuși, eu locuiesc într-un bloc construit în anii 80 care încă arată bine, și deși mulți zic că e mai bine să îți cumperi apartamentul într-un ansamblu rezidențial nou, eu nu sunt așa de sigur.

Voi ce preferați, apartament în bloc vechi sau o locuință într-un ansamblu rezidențial construit de la zero? Puteți alegeți un apartament de vânzare aici.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *