fbpx

Aplicație pentru gestionarea veniturilor și cheltuielilor – Wallet

Mă uitam că față de anul trecut noi am cheltuit cu 20% mai puțini bani. Într-un fel era de așteptat, am avut mai puține ieșiri de weekend, concediul a fost petrecut în țară, și am cheltuit mult mai puțin pe ieșit în oraș, haine, divertisment. În același timp am cheltuit mai mult pentru confortul de acasă, ținând cont de faptul că majoritatea timpului e petrecut în casă, am mai renovat una alta. La voi cum a fost până acum?

Mie îmi este ușor să verific cum stă treaba cu veniturile și cheltuielile personale, cu economiile, de vreo 2 ani am trecut pe Wallet de la BudgetBakers, e ok că poate fi folosită pe web, dar și pe Android sau iOS. Am convins-o și pe Mihaela să o folosească și aia e, notăm acolo veniturile și cheltuielile pe categorii, am creat conturi separate pentru cash și carduri și avem o imagine de ansamblu a finanțelor personale.

Din când în când mai verific să văd ce cheltuieli avem pe categorii, ca să știm dacă exagerăm pe undeva.

Acum 1 an am făcut upgrade la versiunea premium a aplicației, că permite mai mult de 3 conturi diferite pentru bani, mai mulți utilizatori și mai ales, integrare directă cu băncile, practic aplicația își trage automat tranzacțiile de la bancă.

Din păcate partea cu băncile încă nu e ce trebuie, deși e integrată cu băncile de la noi, deoarece tranzacțiile se actualizează după 24 de ore și ING de exemplu cere mereu permisiuni pentru a se sincroniza la zi, dar varianta gratuită a Wallet e suficientă pentru a vedea cum stați cu banii, fără să vă complicați cu Excel sau formule complicate.

Voi cum stați cu banii, ați cheltuit mai mult sau mai puțin anul ăsta?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Mie nu-mi place să amestec cu banca, folosesc aplicațiile băncilor pentru transferuri și informații în general, iar pentru cheltuieli am o aplicație simplă (Expense) unde introduci manual suma de bani/categorie. Eu m-am obișnuit să trec acolo toate cheltuielile, iar cu timpul am văzut că nu te ajută să ai prea multe categorii. La cumpărături se poate nota dacă sunt haine sau mâncare, dar per ansamblu folosesc câteva categorii pentru cheltuieli (plăți, cumpărături, transport etc.) și scriu câte un comentariu unde consider necesar.

    Pentru bilanțul de ansamblu am un excel (ceva super simplu, după un șablon existent) unde am venit și cheltuieli pe fiecare lună (total) care calculează economiile. Pare complicat, dar numai aplicația o folosesc zi de zi, iar în excel introduc la sfarșitul fiecărei luni. Dacă ajungi să fii cât de cât organizat în cheltuieli contează totalul pe câteva categorii, că altfel te pierzi în detalii.

    • Wallet are toate astea, categorii sugestive la cheltuieli, rapoarte cu venituri și cheltuieli pe categorii, bilanț lunar, rapoarte comparative între perioade etc, ultimele mi se par ok pentru că pot vedea rapid cum stau față de anul trecut. La faza cu băncile da, inițial credeam că va fi mișto, dar sincronizarea nu e real time, momentan și eu le trec manual.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *