fbpx

Mă uitam că față de anul trecut noi am cheltuit cu 20% mai puțini bani. Într-un fel era de așteptat, am avut mai puține ieșiri de weekend, concediul a fost petrecut în țară, și am cheltuit mult mai puțin pe ieșit în oraș, haine, divertisment. În același timp am cheltuit mai mult pentru confortul de acasă, ținând cont de faptul că majoritatea timpului e petrecut în casă, am mai renovat una alta. La voi cum a fost până acum?

Mie îmi este ușor să verific cum stă treaba cu veniturile și cheltuielile personale, cu economiile, de vreo 2 ani am trecut pe Wallet de la BudgetBakers, e ok că poate fi folosită pe web, dar și pe Android sau iOS. Am convins-o și pe Mihaela să o folosească și aia e, notăm acolo veniturile și cheltuielile pe categorii, am creat conturi separate pentru cash și carduri și avem o imagine de ansamblu a finanțelor personale.

Din când în când mai verific să văd ce cheltuieli avem pe categorii, ca să știm dacă exagerăm pe undeva.

Acum 1 an am făcut upgrade la versiunea premium a aplicației, că permite mai mult de 3 conturi diferite pentru bani, mai mulți utilizatori și mai ales, integrare directă cu băncile, practic aplicația își trage automat tranzacțiile de la bancă.

Din păcate partea cu băncile încă nu e ce trebuie, deși e integrată cu băncile de la noi, deoarece tranzacțiile se actualizează după 24 de ore și ING de exemplu cere mereu permisiuni pentru a se sincroniza la zi, dar varianta gratuită a Wallet e suficientă pentru a vedea cum stați cu banii, fără să vă complicați cu Excel sau formule complicate.

Voi cum stați cu banii, ați cheltuit mai mult sau mai puțin anul ăsta?