O aplicație românească pentru știri curate

În contextul discuției din ultima perioadă despre știri false versus știri reale, fără clickbait și cancan, fără titluri senzaționale, Moise Guran a anunțat lansarea aplicației Biziday pentru Android, ce își propune să fie un agregator de știri de pe site-uri decente, cu alerte pentru situații de urgență și notificări discrete.

Am pus linkul de download deoarece aveam de multe ori discuții cu prietenii despre site-urile decente de unde se pot informa, Facebook nu mai e demult o opțiune utilă datorită zgomotului de fond. Din fericire au apărut în ultimii ani mai multe site-uri cu știri și anchete ok, ca PressOne, News.ro, Profit.ro, Casa Jurnalistului, dar e mai ușor să ai site-urile la un loc, pe telefon.

Am văzut că mai sunt câteva erori în aplicație, dar sigur se vor rezolva în timp. Partea utilă e că poți personaliza tipul de știri de care ești interesat, inclusiv în funcție de regiune.

Totul despre Aplicația Biziday

Nu o să insist prea mult pe lucrurile pe care lesne le veți descoperi și singuri, ci pe cele care diferențiază Aplicația Biziday de altele. Nu e o emisiune Biziday pe mobil, așa cum (am constatat în beta test) mulți se așteptau. Cel mai bun lucru pentru o armată înfrântă este să se retragă pe următorul aliniament solid și să construiască de acolo o altă strategie. Generația mea de jurnaliști a eșuat grav cu societatea noastră. Mi-am dat seama de asta acum un an și am luat imediat decizia de a opri emisiunea Biziday care, indiferent ce am vrut eu, n-a ajuns în final decât la un tip de elite. Firesc, tinerii s-au îndepărtat de televizor, un instrument toxic și periculos, în mâna unor potențați ce manipulează o generație captivă în timp. Următorul aliniament solid este așadar generația care nu mai folosește televizorul, cel puțin nu pentru știri, dar care folosește intens telefonul mobil, îl poartă permanent, peste tot, riscând să-l facă și pe acela un instrument pentru aceiași rechini. Așadar, am ajuns la concluzia că trebuie să ne întoarcem la baze, la știri curate, puse în context, dar nu comentate, știri independente, informație pură ce într-un număr de ani creează reflexul adevărului.

Aplicația Biziday vă cere doar să bifați în Meniul Zonal că vreți știri locale din Buzău. Apoi Algoritmul din spate începe să facă topuri, să analizeze ce știri citiți și ce faceți cu ele, să vă facă un profil, ca un fel de amprentă digitală, dar fără ca noi să știm cine sunteți dumneavoastră. Noi, jurnaliștii care operăm aplicația, stabilim doar ce știri sunt importante și din ce categorii, iar apoi, decidem că o știre vine ca notificare silențioasă pentru anumite categorii de utilizatori.

Ceea ce ne propunem nu este să vă dăm toate știrile, ci să nu le pierdeți pe cele importante, să le scoatem pe acelea din bombardamentul informațial pe care îl exercită zilnic asupra dvs internetul.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Pentru știri ok din România vă recomand și aplicația Biziday. […]