fbpx
Online

Nu mai putem avea încredere în Facebook ca sursă de știri. Cum ne informăm în 2018?

Pe Wired este un articol despre cum 2018 este anul în care cititoarele de feeduri RSS revin la modă, pe măsură ce tot mai mulți oameni încep se să convingă de faptul că rețelele sociale nu îți oferă informații obiective despre ce se întâmplă în jurul tău. Pentru cititorii mai tineri, înainte ca Facebook să ia crema interacțiunilor pe internet lumea comenta pe bloguri intens și se informa folosind feedurile RSS, care funcționează cam așa. Ei bine, și eu sunt de acord, e timpul să aducem feedurile RSS înapoi.

Chiar dacă Google Reader s-a închis din 2013, Feedly i-a luat locul cu succes, eu îl folosesc zilnic, dar încerc să nu trec de 100 de site-uri adăugate acolo.

Avantajul unui cititor de feeduri este că tu alegi site-urile de pe care vrei să te informezi, nu te bazezi pe un algoritm ce poate fi manipulat.

În al doilea rând, nu mai trebuie să intri pe fiecare site în parte, ai un singur site unde vezi articolele interesante, ba chiar în Chrome eu folosesc Feedly Notifier pentru a scana rapid ce au mai publicat site-urile sau bloggerii preferați, și fac clic doar când îmi sare ceva în ochi. Astfel pot afla informațiile utile în maxim 30 de minute pe zi, în loc să pierd ore întregi.

Evident, nu sunt suficiente feedurile RSS, deși vă recomand cu încredere Feedly, dacă nu știți cum funcționează aveți aici un video tutorial în engleză. Pe lângă asta vă mai recomand și newsletterele, care oferă acces la informații mai exclusiviste sau mai rapid, am făcut aici o listă cu newsletterele la care sunt abonat  eu acum.

Pentru știri ok din România vă recomand și aplicația Biziday.

În încheiere nu vreau să se creadă că Facebook este complet inutil ca sursă de informare, mai ales când se întâmplă un eveniment important.

Problema este că pentru a avea acces la informații și articole de calitate pe Facebook trebuie să îți filtrezi foarte strâns lista de prieteni, pagini și influenceri pe care îi urmărești, altfel tot feedul se umple de articole inutile, știri false și teorii ale conspirației.

Voi ce folosiți pentru a citi știrile în 2018?

Abonează-te
Anunță-mă pe email când apar
guest
2 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius
4 aprilie 2018 17:56

Feedly Notifier si aici de cand s-a inchis GR 🙂

2
0
Lasă un comentariux
()
x