fbpx

La ce newslettere sunt abonat în 2018

Ziceam încă de anul trecut că presimt pentru 2018 o reîntoarcere la clasicul email ca mediu de comunicare, informare, promovare. Rețelele sociale ne prezintă o versiune distorsionată a știrilor, afișând doar articolele generatoare de like-uri. Reach-ul s-a dus în cap, dar newsletterele rămân un canal direct prin care poți comunica cu audiența ta, sau dacă ești cititor, te poți informa de la sursă, fără algoritmi. Și constat că anul ăsta cele mai bune articole îmi vin prin email. Lista cu newsletterele la care sunt abonat mai jos.

MondayMemo – vine doar lunea, e scris de Mona Dîrțu,  are sinteze faine și cele mai utile știri despre business, economie, practic tot ce contează pe la noi și pe afară, într-un rezumat săptămânal. Vă puteți abona aici.

Revista Presei de la PressOne –  În fiecare dimineață, de luni până vineri,  primesc de la ei cele mai importante știri ale zilei și tot felul de linkuri interesante.

Cristina’s Friday Read – Cristina trimite vinerea un mail cu articole, cărți sau podcasts pe care le citește sau recomandă, scris lejer, amuzant. Foarte recomandat.

Articolele populare de la Pocket – am setat să vină o dată pe săptămână, sunt articole mai profunde, dar faine, în engleză evident, de regulă despre tehnologie, viață, business, economie.

Longreads Weekly Email – idem și aici, articole în engleză, foarte multe premiate, chiar proză, unele durează și o oră să citești, dar dacă vreți să evadați din cotidian merită testat.

Mai sunt câteva de nișă, dar nu foarte importante. Voi la ce newslettere sunteți abonați și le-ați recomanda?

Recomandă

6 Comentarii

  1. Republica, Profit, Wall-Street, Start-up, Press One, niște site-uri cu știri din administrație și finanțări, niște bloguri de DIY de pe-afară și vreo 10 blogguri generaliste, între care și al tău :).
    Le citesc preferabil din Unroll.me (cred că de la tine am învățat asta – thanks!), RSS și mai puțin pe mail, că mă deprim dacă mi se umple inbox-ul.
    Btw, am observat că de la tine primesc pe RSS bulk câte 30-50 articole și comentarii (ex. azi); înainte primeam zilnic articolul publicat și era mai OK. Numa’ zic și eu.

    • Mersi.
      Vezi că poate te-ai abonat la notificările de de comentarii prin email când ai mai comentat, care e altceva, ai link de dezabonare la finalul emailurilor. Dacă vrei doar articolele ai în dreapta pe blog abonare doar la articole prin email și/sau la newsletter, 1 dată pe săptămână.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *