fbpx

E timpul să folosim din nou bătrânul și bunul RSS feed

De fiecare dată când îi spun cuiva că sunt în jur de 100 de site-uri pe care le urmăresc zilnic ca să văd ce articole noi au apărut oamenii se uită ciudat la mine, cred că asta fac eu toată ziua. Dar nu e așa, de fapt îmi ia maxim jumătate de oră ca să citesc noutățile, și asta pentru că folosesc Feedly pentru a vedea rapid ce articole au mai apărut, nu intru pe fiecare site în parte. Ceea ce vă recomand și vouă.

Facebook și Twitter ne-au prostit spunând că se vor ocupa ele să ne țină la curent cu știrile, direct în aplicație. Din păcate, e tot mai mult conținut inutil prin rețelele astea, sunt tot mai multe știri de umplutură, și ajungi să fii dezinformat, chiar dacă ești mereu conectat la Facebook.

Google Reader era pe vremuri cel mai tare rss reader, până a fost închis. Din fericire a apărut Feedly, care e chiar mai tare pe alocuri.

Ce fac cititoarele astea de feeduri RSS? Îți permit să aduni la un loc toate articolele, de pe diverse site-uri, fără a mai intra zilnic pe fiecare site în parte. În plus, poți organiza site-urile urmărite pe categorii, dacă azi ai chef doar de politică citești doar politică, mâine citești știrile de business și așa mai departe.

Cum procedezi pentru a afla ultimele noutăți de pe site-uri sau bloguri, folosind un RSS Reader? Îți faci un cont pe Feedly, sau te poți conecta direct cu adresa de Gmail ori contul de Facebook.

După aceea te apuci de căutat site-urile pe care vrei să le urmărești, e suficient să scrii numele site-ului în căsuța de căutare din dreapta, sau să introduci adresa site-ului, așa cum îl accesezi în browser. Când găsești feedul asociat site-ului dorit e suficient să apeși butonul de Follow și gata, vei vedea direct în Feedly toate articolele noi când sunt publicate.

Bonus – Eu folosesc și extensia Feedly Notifier în Chrome, pentru a scana rapid articolele noi apărute, fără a mai intra pe Feedly. Mai sunt multe alte opțiuni, poți da share pe mai multe rețele sociale, poți urmări inclusiv canale de Youtube cu Feedly, dar focusul principal e pe citirea rapidă a știrilor.

Bonus 2, mai sunt și câteva newslettere la care sunt abonat.

Voi cum vă citiți site-urile preferate?

Recomandă

10 Comentarii

  1. Sunt două variante. Site-ul sau blogul permite feed integral la articole, adică poți citi din Feedly tot articolul, făcând clic pe titluri, sau site-ul permite feed parțial, adică citești un preview la articole și după aceea faci clic pentru a citi tot pe site. Eu am lăsat feedul integral la blog, ca idee.

    Oricum, chiar și un feed parțial te ajută să vezi dacă merită citit articolul până la capăt.

  2. Salut Marius,
    Incerc sa gasesc resurse utile pentru utilizare RSS / sindicare continut de pe un site pe altul (personal) si nu gasesc.

    Spre exemplu RSS cred ca poate fi un mijloc bun de populare a unui site, dar din punct de vedere seo tot continutul ori este marcat cu no index ori indici sursa pentru ca Google sa vada continutul original si marchezi link ul cu rel no follow.

    Problema este ca sursa de vizitatori evident nu este organica, ci eventual din social media.

    In afara stiu ca se folosesc agregatoare impreuna cu spinnere ca sa nu fie continut duplicat.

    Care este solutia viabila la noi in Romania, fara sa te bazezi pe social media, dar in acelasi timp popularea siteului prin RSS sa ajute la cresterea site ului?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *