fbpx

Cum poți controla ce face copilul tău pe telefon

Zeci de milioane de părinți se trezesc în fiecare dimineață cu același gând în cap: cum să fac să verific ce face copilul meu pe telefon, ce aplicații instalează, pe ce site-uri intră și așa mai departe. Pentru Android există sute de aplicații de monitorizare copii ce permit un fel de control parental asupra telefonului, moca sau pe bani, dar cea mai simplă soluție mi se pare chiar cea oferită de Google, Family Link. Instalezi aplicația pentru părinți pe telefonul părinților, cea pentru copii pe telefonul copiilor, și te apuci de spionat urmărit ce face copilul pe telefon.Cum instalezi aplicația pe Android:

Pe iOS îmi apare doar Google Family Link pentru părinți. Nu am găsit echivalentul aplicației pentru copii, cred că este unul, dar nu e disponibil pe web. În cel mai rău caz îi luați copilului un telefon cu Android. 🙂

Ce poți face după ce instalezi aplicațiile și le configurezi:

 • Vezi locația unde se află copilul tău când e conectat la internet, sau cel puțin telefonul lui.
 • Poți seta un timp zilnic pe care copilul îl petrece pe telefon, când timpul expiră telefonul se blochează, copilul poate doar să sune sau să trimită mesaje.
 • Poți bloca sau permite accesul la aplicații, poți vedea ce aplicații instalează copilul pe telefon sau bloca instalarea lor, util mai ales pentru a te asigura că nu cumpără aplicații plătite.
 • Poți bloca sau permite accesul la site-uri în Chrome, poți activa căutarea sigură.
 • Poți vedea cât timp petrece copilul zilnic în diverse aplicații.

Un tutorial de instalare ți configurare mai jos, e în engleză:

Pe scurt Family Link e suficientă pentru a controla cât timp petrec copii pe telefon și mai ales, în ce aplicații. Evident că sunt părinți paranoici ce și-ar dori să afle toate tastele pe care apasă copilul pe telefonul lui, dar eu zic că e suficient ce oferă aplicația asta.

Bonus, o să vină niște actualizări ce vor permite controlul aplicației folosind asistentul Google prin voce, inclusiv blocarea telefonului. De exemplu dacă copilul nu te ascultă și nu își face curățenie în cameră vei putea spune: Ok Google, blochează telefonul lui Gigel până își face curat. 🙂

Știți alte aplicații mai faine pentru monitorizarea telefoanelor copiilor?

Recomandă

27 Comentarii

 1. La mine e mai simplu: copilul nu are încă telefon mobil pentru că am considerat că nu are nevoie de unul. Am avut o tentativă de smartwatch pentru copii ca să aflu pe unde umblă dar după ce mi-a dat palpitații de câteva ori pentru că eu îl știam la școală și aplicația îmi zicea că e la dracu-n praznic am renunțat la idee.

   • Eu i-am explicat că până la 14 ani nu pupă telefon mobil. Banii sunt la mine… are iPad, are laptop, telefonul mobil este un moft… deocamdată. Are doar 9 ani 🙂

    • Știu ce zici, doar că intervine presiunea colegilor, după aia dorința de a da de el când iese în oraș etc. La noi are telefon dar doar cu porția, cu limitare de timp.

  • Buna seara am cumpărat tun telefon la copilul meu și am folosit până acum aplicația familie link până acum copilul și deconectat cum pot afla contul și parola că nu a lasă să umblu pe telefonul lui boaiatul are 15 ani cum pot afla ce parola ars și ce cont șia făcut să nu mai pot eu vedea ce face și ce asi descărca pe telefon va mulțumesc

   • Învață să vorbești românește și după apuca-te de comentarii….ce grea e limba romana pentru cocalari!!!!

  • De ce să nu știe? Telefonul la copii e un bonus, nu un drept. Dacă vrea să îl folosească o face în condițiile impuse de părinte. Dacă nu îi convine avem și varianta cu taste.

 2. Eu am folosit cu succes qustodio, contul free e pt un singur device.

  E f bun și pt calculator, pot seta limite de timp pe diferite jocuri / zi etc 🙂

  • Ca sa renunti la family link ce pasi trebuiesc urmați?
   Unul dintre copii a schimbat parola contului google și nu o pot recupera. Am primit de la google link pentru a face asta dar nu mi se permite pentru ca, contul este supravegheat de family link.
   Încă ceva, v-a dat eroare aplicația vreodată, am încercat toată ziua sa întru dar tot apare eroare… Ce trebuie făcut?
   Multumes pentru răbdare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *