fbpx

Se închide Google Reader pe 1 iulie. 13 alternative

Pentru cei care sunt la curent cu strategia Google mișcarea nu e una surprinzătoare. Încă de anul trecut ei au început să facă curățenie în ograda proprie, renunțând la serviciile care nu produc, într-un fel sau altul, bani. Google Reader e unul dintre ele, iar de la 1 iulie 2013 va fi închis. Deja au apărut petiții online pentru a păstra serviciul, dar să fim serioși, chestiile astea nu au efect asupra Google.

google reader se inchide

Știu că nu mai sunt foarte mulți care folosesc serviciul pentru a fi la curent cu noutățile de pe site-urile favorite, majoritatea folosesc Facebook și Twitter pentru a se informa, dar mie încă îmi este util. În concluzie, căutăm alternative.

În primul rând, dacă folosiți Google Reader nu uitați să vă exportați din timp feedurile folosind Google Takeout.

Am scris în 2011 un articol cu aplicațiile online pe care le putem folosi în locul Google Reader, lista actualizată e mai jos.

Alternative pentru Google Reader:

 1. Feedly – cred că pe ăsta îl voi folosi și eu, există extensii pt majoritatea browserelor, aplicații pt smartphone și are o interfață curată.
 2. Netvibes
 3. Slick RSS  – extensie pentru Google Chrome, puteți importa feedurile din Google Reader
 4. BlogLines
 5. FeedReader
 6. Newsblur – gratuit pentru primele 64 de feeduri importate
 7. NetNewsWire – software pentru Mac
 8. Rolio
 9. NewsIsFree
 10. Feedlooks
 11. Newsalloy
 12. Feedshow
 13. The Old Reader – uitasem de ăsta.

Desigur, mai sunt și alte aplicații dedicate pentru smartphone-uri și tablete ce oferă suport pentru feedurile RSS, cum ar fi Fliboard, dar aplicațiilde de mai sus sunt în primul rând o alternativă pentru cei care folosesc Google Reader de pe desktop sau laptop.

Întrebarea e dacă va mai rămâne vreun utilizator de Google Reader pe 1 iulie 2013. Exodul deja a început, din ce văd pe blogurile de afară. Voi (mai) folosiți Google Reader?

Recomandă

12 Comentarii

 1. M-a suparat stirea ca Google Reader se inchide, eu il folosesc zilnic si verific mereu blogurile de pe el. Probabil ma voi orienta spre Feedly, dar nu prea imi convine…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *