fbpx

Aplicații Android pentru alergat

Pentru că a venit căldura majoritatea vom începe să facem mai multă mișcare în perioada următoare, și cum smartphone-urile sunt în 2012 la fel de obișnuite ca telefoanele Nokia 1100 acum 9 ani, avem nevoie de aplicații. Când vine vorba de mișcare, pe Android găsiți o mulțime de aplicații, atât gratuite cât și contra cost.

Majoritatea oferă vizualizarea traseului pe Google Maps, un asistent virtual care te informează despre evoluția ta și indicații despre numărul de calorii pierdute, pe lângă un cont pe site-ul lor unde poți accesa toate datele despre tine, inclusiv traseele efectuate.

Sporturile pe care le puteți monitoriza cu majoritatea aplicațiilor sunt multe, începând cu mersul pe jos, jogging, mers cu bicicleta, role, patinaj, urcat pe munte, schiat, alergare pe bandă, chiar și călărie.

Aplicațiile mele preferate când vine vorba de alergat sunt mai jos:

  • CardioTrainer – am folosit versiunea gratuită timp de un an, poți posta rezultatele alergării cu tot cu traseul urmat pe Facebook și Twitter, ai hartă în timp real, integrare cu aplicațiile pentru ascultat muzică, feed cu activitatea prietenilor tăi care folosesc aplicația, plus istoric pentru a urmări evoluția în timp. Funcționează pentru majoritatea sporturilor outdoor, nu doar pentru jogging. Există și o versiune Pro.
  • Runtastic  – am versiunea Pro, față de CardioTrainer are posibilitatea ca prietenii să urmărească în timp real traseul tău și să îți trimită mesaje de încurajare. Interfața e puțin cam complicată, dar își face treaba bine, am văzut că la noi mulți o folosesc.
  • Endomodo – am prins versiunea Pro la ofertă, are recenzii bune, interfața arată foarte bine, mi se pare cea mai completă aplicație, singura problemă pentru mine este că vocea asistentului virtual e foarte ciudată, artificială. O voi testa mai mult, dacă mă obișnuiesc cu ea renunț la Runtastic.

Voi ce alte aplicații recomandați pentru Android când vine vorba de sport?

Recomandă

8 Comentarii

  1. @serafim – cine vrea să afle informații despre tine le află oricum, chestia asta cu nu îmi fac cont de Fb pentru că vreau să fiu anonim e o prostie zic eu.

  2. MiCoach de la addidas am folosit eu si mi se pare una dintre cele mai complete. Plus ca iti ofera si un intreb website de unde iti poti monitoriza si imbunatati antrenamentul.

  3. Raman fidel calculului ochiometric, asta in cazul in care nu ajung pe la stadionul Emil Alexandrescu. Deci, 10 ture de teren=4km, 25=10km. Cand alerg prin oras, imi dau cu parerea si e suficient. In locul aplicatiilor Android prefer muzica in casti si alergatul in nestire. Acum ca a dat caldura, sper sa reincep treaba 😀 🙂

  4. @relansat – păi și eu doar pornesc aplicația și o las să meargă, mă uit la ea la final. Mă ajută însă istoricul, să văd cum am evoluat sau involuat de la o săptămână la alta.

  5. Vreau sa renunt la endomondo care-l folosesc de vreo 2 luni..are prea multe bug-uri,erori. Eu alerg pe stadion si am comparat turele numarate si inregistrarea cursei si rezultatele erau diferite ,Nu o data ci de mai multe ori,fie `ponteaza` in plus fie in minus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *