fbpx

Aplicații: Prey te ajută să îți găsești laptopul, tableta sau smartphone-ul dacă au fost furate

In ultimii ani s-a dezvoltat o întreagă industrie în jurul soluțiilor de localizare pentru gadgeturi. Există aplicații gratuite, aplicații pe bani, dar principiul de funcționare e același: instalezi pe laptop, telefon sau tabletă o aplicație asociată unui cont pe care îl poți accesa online. În momentul în care echipamentul îți este furat activezi localizarea prin intermediul interfeței online și atunci când hoțul va porni laptopul și se va conecta la internet tu vei primi prin email adresa unde se află laptopul.

Versiunile pe bani ale aplicațiilor permit și alte facilități, cum ar fi realizarea de fotografii cu ajutorul webcam-ului, afișarea de mesaje sau blocarea gadgetului prin introducerea unei parole sau trimiterea unui SMS de la un anumit număr.

Singurul dezavantaj la toate aplicațiile este că ele nu funcționează dacă sistemul de operare este reinstalat, dar cum majoritatea hoților români nu sunt și experți IT nu cred că trebuie să ne facem griji pentru asta.

Dacă aveți un telefon sau laptop ieftin probabil nu vă interesează o aplicație de genul ăsta, dar când investiți 5000 de lei într-un laptop sau peste 2000 de lei într-un smartphone ori tabletă probabil vă veți gândi și la protecția și găsirea echipamentelor în cazul unui furt.

Prey este una din cele mai utilizate aplicații pentru protejarea dispozitivelor mobile, poate și pentru că are versiuni pentru Windows, Android, Mac OS, Linux. E disponibilă atât în varianta gratuită cât și PRO, la cea gratuită există o limită de 3 dispozitive pe cont, 10 rapoarte despre dispozitiv stocate în contul online plus câteva facilități care sunt accesibile doar în varianta pe bani. Totuși, eu zic că e un început bun în protejarea laptopului sau telefonului, eu am instalat-o pe ambele gadgeturi.

Găsiți un clip de prezentare mai jos. Aveți recomandări de alte aplicații similare?

Bitdefender Antivirus

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *