fbpx

Voi ce aplicații folosiți pentru conferințe video?

După ce au furat Stories de la Snapchat, Trends de la Twitter și Live-urile de la Periscope, Facebook a anunțat lansarea Messenger Rooms, adică au furat și conferințele video de la Zoom. Evident, istoria e scrisă de învingători, deci dacă le va ieși mișcarea cum speră ei, în câțiva ani Zoom va fi istorie, dar până atunci eram curioși, voi ce aplicații folosiți pentru conferințe video la muncă, sau cu prietenii?

Un sondaj făcut de Telekom luna trecută legat de aplicațiile video folosite de români spunea că situația e asta la noi:

  • 34,7% Skype
  • 20,6% Zoom
  • 11,9% Microsoft Teams
  • 11,5 Google Hangouts
  • 7,6% Skype for business
  • 5,6% WhatsApp

Între timp piața a devenit tot mai aglomerată. Ieri am primit notificare direct în Gmail că putem folosi Google Meet gratuit, și aplicația e ok, că poți înregistra conferințele video cu maxim 100 de participanți.

Din ce am testat nici Google Meet, nici Messenger Rooms nu sunt încă la nivelul Zoom, cel puțin pe partea de calitate video, stabilitate semnal, funcții legate de privacy, dar lucrurile se pot schimba în câteva luni.

Toți vor să intre pe zona asta deoarece va crește mult. Chiar dacă pandemia va trece și vom reveni oarecum la viața de dinainte, multe companii vor descoperi avantajele work from home, cel puțin o parte din timp, și vor investi în aplicații ce ajută colaborarea la distanță.

Personal noi lucrăm la agenție cu Whereby, deoarece e ușor de folosit de către clienți și de regulă nu suntem mai mult de 4 persoane simultan, pur și simplu le trimitem un link în browser cu camera creată de noi. Pe locul 2 e Skype, pentru discuții 1 la 1.

Pe plan personal cel mai mult eu am folosit în ultimele 2 luni WhatsApp și Messenger pentru apeluri video, iar fetele la școală au încins laptopurile pe Google Meet și Zoom. Ironic într-un fel, cred că au stat fetele în conferințe pe net mai mult ca noi adulții, de când cu școala online.

Voi ce aplicații folosiți pentru video?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *