fbpx

bebeUn studiu realizat recent de AVG in S.U.A a descoperit ca 92% dintre copii sub 2 ani sunt prezenti pe internet. Studiul a fost realizat pe 2200 mame care au mentionat ca bebelusii au fotografii uploadate pe conturile lor sau au chiar propriile conturi in diverse retele sociale, conturi realizate pentru a isi tine prietenii si familia la curent cu activitatile zilnice.

Bonus, in State unul din 4 copii e prezent pe internet inainte de nastere, pe cand in Europa procentul e doar de 15%.

In plus mamele au afirmat ca adesea ele creaza conturile pentru copii doar pentru ca si prietenele lor au facut la fel. Efectul de turma isi face simtita prezenta si online, sau as putea spune mai ales online.

Ma gandesc ca si eu voi crea un cont pe un site de fotosharing pentru copilul nostru, cand voi avea fotografii pe care vreau sa le vada si prietenil sau familia. Insa nu cred ca voi incepe sa ii fac cont pe Twitter, Facebook sau poate chiar un blog pe care sa scriu eu de nebun in locul copilului, eventual cu un limbaj copilaresc si stalcit.

E ok sa impartasesti cu cei dragi fotografiile copilului tau, dar de ce sa te complici cu inca un cont intr-o retea sociala, pe care sa scrii tu mesaje in locul lui?

Voi aveti de gand sa creati conturi in retelele sociale pentru copiii vostri cand sunt mici … sau poate chiar inainte de nastere? De ce?

Lasă un comentariu