fbpx

Ieri trebuia sa trimit un plic. Deoarece nu era foarte important, am ales sa il trimit prin Posta Romana, nu prin curier. Ajung eu pe la 5 seara la posta, intru inauntru. Trei doamne plictisite plimbau doi clienti de la un ghiseu la altul. Una din ele remarca ca stau si ma uit dezorientat la ele si ma intreaba ce vreau.

Ii zic unde vreau sa trimit plicul si imi spune ca trebuie sa pun pe el timbre de 2 lei. Ii dau 2 lei, imi da timbrele si imi amintesc ca as avea nevoie si de un bon cu stampila, fiindca trimiteam plicul pentru firma. Nu stau eu in 2 lei, dar de ce sa ii dau din buzunar cand ii pot deconta.

Cand ii cer bonul fiscal tipa se uita la mine de parca as fi injurat-o de mama. Imi spune ca ei nu elibereaza bonuri fiscale, doar facturi cu chitanta. Ii cer factura cu chitanta. Tipa incepe sa se uite in stanga, in dreapta, striga la alta tipa sa imi faca factura si pleaca in camera din spate. Normal ca nu ma baga nimeni in seama asa ca stau si astept timp de 7 minute sa revina tipa la ghiseu. O vad ca scoate capul de dupa usa pe furis, sa vada daca am plecat. Nu, eram tot acolo.

Resemnata se intoarce la ghiseu, imi cere datele firmei pentru factura si se apuca de completat. In final, dupa un sfert de ora de asteptare plec victorios cu factura de 2 lei.

Morala: cum naiba sa mai apelezi la Posta Romana, cand angajatii te trateaza ca pe ultimul om? Nu e vina mea ca ei nu emit bonuri fiscale si trebuie sa completeze facturi. Cereti-va drepturile si nu va lasati calcati in picioare.

P.S: e vorba de Oficiul Postal 11, cel din cartierul Alexandru cel Bun.

7 Comentarii

 1. si eu am avut o experienta neplacuta cu Posta Romana, de curand.
  In schimb eu am petrecut o ora pe la cozi pentru a pune un colet. Totul din cauza unei doamne de la casa care se misca foarte foarte lent.
  Data viitoare nu mai apelez la Posta Romana.

 2. Sunt vreo 10 zile de când m-am ‘distrat’ într-un oficiu poştal din Galaţi. Vindeau dero şi ceasuri de perete, dar când am vrut să cumpăr coală albă şi scotch pentru un COLET – nu avem! :)) Am asistat la schimbarea turei şi primul lucru pe care l-a făcut noua venită a fost să aranjeze liniştită felicitări. Până am îneput noi, cei de la rând, să-i urăm o zi bună! :)) E JALE

 3. acum ceva timp scriam:

  Şi-acum să vă povestesc o fază mişto: când am ajuns pe la gară, a coborât din microbuz, s-a uitat la roţile de pe dreapta şi a observat că-s cam lăsate. La 500 metri era o vulcanizare, aşa că a mai făcut un pitstop să umfle roţile. 50 bani de roată, un calcul simplu duce la fabuloasa sumă de 2 ron. Omul şi-a luat toţi mărunţeii – avea mulţi, pana mea, biletul e 1.9 ron – (p-ăştia-i numesc eu spărgători de biserici – cutia milei) şi i-a dat unui sclav de pe-acolo, uşor morocănos. Şi a aşteptat vreun minut, poate mai puţin, după care i-a spus “casierului” de la vulcanizare să-i dea bon pe ei. Logic, nu? Omul lucrează pentru Unistil, nu renunţă nici măcar la un leu din banii săi, gândire nemţească ce să mai. Sau poate vreo poliţă mai veche, ăla şi-a râs în barbă şi-a întrebat: Bon pentru 2 lei? Păi da.
  http://www.relansat.ro/2010/09/sosia-lui-dinica-sofer-pe-microbuzele-unistil/

  Asta-i tara in care traim!

 4. Stau in Alex, si lucrez cu POsta romana ( Op 11 iasi ) de 2-3 ori pe saptamana .
  Marius, tu ai dreptate in general,dar eu simt ca desi salariile celor de la Posta sint jalnice, ei lucreaza din ce in ce mai bine . Un amanunt interesant pentru tine : De vreo 2-3 luni fetelese plang ca nu mai primesc nici hartie, si o cumpara DIN BANII LOR . Asa ca , mai las si eu cate 20, 30, 50 de bani ( diferenta pina la fix ) si rad impreuna cu oficianta, cind ii spun ca e o donatie personala pentru hartie .
  Revenind, cererea ta pentru factura de 2 lei, imi pare EXAGERATA .E dreptul tau ca ai firma ,e dreptul tau sa decontezi , dar poate erai stresat in ziua aceea? Poate mai stresat ca fetele de la Posta .Adevarat ca angajatul trebuie sa te primeasca cu un zambet , dar lasa si tu problemele la usa , cind intri in Posta .
  P.S. – Cind dai 1 leu la un copil la semafor, ceri factura ?

  • @ Viorel: Asa cum nici doamna de la Posta nu-si lasa problemele acasa, faptul ca ceri un serviciu pe care dansa e platita sa-l ofere, nu e deloc exagerat. Conteaza ca mie mi se refuza in mod repetat factura? Chiar daca e pe 10 lei?

Lasă un comentariu