fbpx

Ceva fain în Bacău – lucrări de pictură murală făcute de ZidArt

De obicei când vine cineva prin Bacău și mă întreabă ce ar fi interesant de vizitat nu am multe lucruri de recomandat pe zona turistică, nu e ca și cum ar fi plin de obiective. Bine, poate Observatorul Astronomic, care e frumos. Dar în ultimul an au apărut mai multe de lucrări de pictură murală prin oraș, realizate de mai mulți artiști prin proiectul ZidArt, și dacă ajungeți pe aici chiar vă recomand să le vizitați, sunt foarte mișto, și am senzația că ar trebui promovate mai mult, sunt o pată de culoare și scot orașul din anonimat și din gri.

Mircea Cancicov – intrarea de pe Aleea Parcului

Mircea Cancicov e mai aproape de parcul ce-i poarta numele.

Intuiția – lângă Insula de Agrement din Bacău

“Intuiția” – prima pictură murală de mari dimensiuni, dedicată persoanelor cu deficiențe de vedere și trandusă în limbaj Braille. Pentru realizarea ei s-a folosit o vopsea specială care elimină substanțele poluante din aer, reduce costurile și consumul de energie ale aparatelor de aer condiționat și reduce emisiile gazelor cu efect de seră, care cauzează schimbările climatice.

Puterea cuvântului

A doua lucrare din cadrul evenimentului de artă stradală Zidart a fost însuflețită de artistul român Monk Ink și este adresată persoanelor cu deficiențe de auz. Pictura a fost realizată pe peretele sediului Asociației Surzilor Bacău și ilustrează în limbajul mimico-gestual cuvântul “Iubește. Strada Apusului 11, Bacău.

Inclusion

Inclusion este lucrarea realizată de Kaps Crew pe str. Banca Naţională Bacău, adresată integrării sociale a persoanelor de etnie #rromă, a doua minoritate din România conform recensământului din 2012.

#Solidaritate

#Solidaritate este valoarea pe care artistul român, Andreea Toma, ne-o propune pe peretii celor de la Asociatia Betania. Lucrările sunt adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist. Picturile murale se întind pe o suprafață totală de 70 mp, fiind realizată in totalitate cu vopsea purificatoare de aer.


Interludiu

“Interludiu” este pictură murală cu numărul 6 realizată preponderent cu vopsea purificatoare de aer de artistul băcăuan “Le Comete” pe peretele de 80 mp al Grădiniței cu Program Prelungit nr. 23, situată pe str. Mircea Eliade nr. 6 Bacău și adresată tinerelor adolescente gravide.

Valori

“Valori” – este pictura realizată de artistul român Florin Radu pe peretele Școala Gimnazială “Miron Costin” Bacău în cadrul evenimentului ZIDART, organizat de Asociatia Ingenious Drama. Întinzându-se pe o suprafață de 280 de metri pătrați și fiind realizată preponderent cu vopsea purificatoare de aer, lucrarea își propune să readucă în prim-plan tinerelor generații, personalități marcante ale culturii și istoriei românești.

Openness V

“Openness V” este pictura cu nr. 9 realizată de artistul român Cristian Scutaru, în cadrul evenimentului ZidArt, organizat de Asociatia Ingenious Drama.
“Openness V” ne prezintă portretul unei tinere moldovence care reflectă întruchiparea sfinxului ancestral, al adevărului, al momentului în care vrea să se deschidă și să fie una cu cerul și pământul. Lucrarea înfățișează un dialog al simțurilor, o simbioză între natură și omul contemporan, între adevăr și iluzie. Pictura se întinde pe o suprafață de 65 de metri pătrați fiind realizată preponderent cu vopsea purificatoare de aer.

Un munte de Om

“Un munte de Om” – pictura cu nr. 10 realizată de artistul băcăuan By Ronin pe peretele școlii gimnaziale “Georgeta Mircea Cancicov”, în cadrul evenimentului ZidArt , organizat de Asociația Ingenious Drama. Mesajul lucrării dorește să expună natura umană într-o explorare interioară care are loc datoriă relației profunde dintre Om și Natură. Pictura se întinde pe o suprafață de 60 de metri pătrați fiind realizată preponderent cu vopsea purificatoare de aer.

Frumoasa și bestia

“Frumoasa și bestia” de Cristian Scutaru, pe peretele școlii nr. 10 Bacău.

Seeing the Future

“Seeing the Future” este pictura realizată de artistul român Moraru Catalin pe peretele liceului Colegiul Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu Karpen Bacău în cadrul evenimentului ZIDART, organizat de Asociatia Ingenious Drama.

Întinzându-se pe o suprafață de 120 de metri pătrați și fiind realizată preponderent cu vopsea purificatoare de aer, lucrarea este adresată atât tinerilor, cât și adulților ce joacă un rol în formarea lor, amintindu-le că în fiecare tânăr sau copil există o lume proprie, un univers ce caută să se extindă și să își pună amprenta asupra societății din care fac parte.

Teatrul de Vară Radu Beligan din Bacău

Pictură realizată de artistul ILUC în cadrul Street Delivery Bacău.

MELPOMENE & THALIA

Fotografiile sunt luate direct de pe pagina proiectului, cu acordul lor. Dacă ajungeți prin Bacău vizitați lucrările astea, merită.

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *