fbpx

Dacă tot ni se spune că E timpul să citim voiam să demontez un mit legat de citit: nu trebuie să fii într-o dispoziție anume, într-un loc anume ca să citești. Sunt mulți care zic că nu au timp să citească deoarece ei cred că pentru a citi îți trebuie o zi liberă, un colț special lângă fereastră, o cană mare de cafea alături și multă liniște. Și e greșit, poți citi oriunde, oricum, important e să te adaptezi situației.

Evident, ar fi ideal să ai după-amiaza liberă doar pentru tine și cartea preferată, fără job, copii, notificări pe telefon, eventual și într-un cadru idilic, la munte, admirând trecerea norilor. Dar zilele de genul ăsta sunt câteva pe an, și dacă vrei să mai citești și în restul timpului trebuie să te adaptezi.

În primul rând nu contează formatul în care citești. Da, cărțile pe hârtie sunt faine, dar eu am ebooks mereu pe telefon în Google Books, dacă prind câteva minute libere când nu am nimic de făcut sau aștept la o coadă mai citesc.

Alții preferă să asculte audiobooks în timp ce conduc mașina sau în căști în metrou, mai ales că sunt și servicii gen Audible sau alternativele, unele chiar cu cărți gratuite în format audio.

Am descoperit că sunt o mulțime de povești și în format audio și pentru copii (unu, doi, trei), de exemplu Mihaela le mai pune fetelor în mașină când călătorim. Important e să citești, nu contează de pe ce suport.

În al doilea rând nu contează unde ești. Că asculți în mașină audiobooks, citești ebooks în metrou sau ai o carte tipărită de frunzărit în parc, just do it. Ocazia ideală nu apare, o creezi.

În al treilea rând, viața e prea scurtă pentru a citi cărți proaste.

Mulți dintre noi au prins ură pe citit, că erau obligați în școală să citească multe cărți slabe, să memoreze poezii, și acum au rămas cu impresia că nu merită să citești, e o prostie.

Dar nu contează ce citești, cât timp îți place. Romanțe, science fiction, autobiografii, cărți pe domeniul tău, dezvoltare personală, important e să găsești o carte care îți place, iar dacă nu îți place după 20-30 de pagini să treci la următoarea, fără remușcări.

RECOMANDĂ
  • 37
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
1 comentariu. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei
Andrei
4 noiembrie 2019 19:56

Și eu tot cărți electronice, am un ebook reader mic și îl iau cu mine peste tot.

1
0
Lasă un comentariux
()
x