fbpx

Cum vom folosi social media în 2020? Mai puțin.

Mă uitam pe articolul ăsta despre tendințe în social media pentru 2020 și lăsând la o parte ideile care se tot repetă de la an la an și nimănui nu îi pasă, de genul marketingul prin influenceri trebuie să fie autentic sau brandurile trebuie să comunice pe un ton normal, omenesc, nu ca niște roboți stricați, cred că cel mai important trend, care e evident deja, este faptul că oamenii încep să fie sătuli de social media.

Știu, vi se pare că de fapt se creează tot mai mult conținut pe internet, dar nu e așa. De fapt e tot mai mult spam, zgomot inutil de fundal, postări despre nimic și furt.

Principiul 90-9-1 e în acțiune, cred că acum sub 1% dintre cei care au acces la internet fac conținut de la zero. În rest pe Facebook sunt o mulțime de poze, clipuri video și glume furate și plimbate pe diverse pagini în goana după atenție și clicuri, Instagram s-a umplut și el de reclame stupide și de aceleași poze clișeu, iar Youtube e plin de manele în trending (și nu doar la noi).

Afișarea conținutului din feed în funcție de preferințele oamenilor a stricat și mai mult treaba, eu intru pe Facebook și văd aceleași postări ca acum 3 zile, deoarece asta crede Zuck că m-ar interesa. Și plec.

Ce se va întâmpla la anul? Probabil ați remarcat deja asta, oamenii care chiar țin la timpul lor încep să comunice mai puțin în public și mai mult în privat, în grupuri restrânse sau prin canale unde poți controla accesul la știri.

Newsletterele sunt iar pe val, traficul pe bloguri crește (la mine așa se vede), sunt o mulțime de grupuri de Facebook ce s-au transformat din publice în grupuri închise pentru a limita spamul și a putea genera conversații utile, și noi comunicăm tot mai mult pe Messenger, WhatsApp și alte aplicații de mesagerie.

Și nu e rău deloc zic, înapoi la origini.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Să nu uităm de LinkedIn, rețeaua unde toți zic că trebuie să fii activ pentru partea profesională, dar e de fapt un simplu CV online și mult spam de la recrutori.

    • LinkedIn e util, dar depinde ce faci. Am mulți prieteni pe IT și îi ajută, și ca angajați și ca angajatori. Dar ca rețea socială da, primesc o grămadă de invitații aiurea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *