fbpx

Barajul Bicaz, lacul Izvorul Muntelui

Am tras o fuga in week-end pana la Bicaz, am vizitat Lacul Rosu, Cheile Bicazului si, nu in ultimul rand, lacul format pe valea Bistritei, la 4 km de Bicaz. Peisajele din zona Bicazului sunt superbe, si se vede ca si investitorii si-au dat seama de asta. Noi am stat la hotelul plutitor Lebada, pe marginea lacului, unde o camera dubla era 130 RON/noapte, iar un apartament cu 2 camere era 180 RON. In parcare erau cel putin vreo 45 de masini, deci cred ca atat Lebada cat si hotelul Pescarus de pe mal erau pline, plus casutele de lemn. Nu erau doar turistii romani, erau si multi straini. Oricum, pe romani ii recunosti imediat dupa manele, majoritatea se auzeau de la casutele de lemn, care puteau fi inchiriate cu 100 RON/noapte/4 persoane.

Apartamentul in care am stat era ok, amenajat modern, baie cu cabina de dus, uscator… Mancarea de la hotel nu v-o recomand, ultima data am mancat anul trecut si mi-a fost rau dupa tochitura moldoveneasca servita pe malul apei, nu mai zic de preturi. Cea mai penala faza a fost cand sefa de sala de la restaurant ne-a intrebat daca suntem cazati acolo, in momentul cand ne-am apucat sa facem un gratar. Asta desi receptionerul, cand ne-am cazat, ne-a spus ca nu e nici o problema daca folosim gratarul lor.

In schimb am mancat foarte bine la pensiunea Carmen, la iesire din Piatra Neamt. O ciorba radauteana era 6 RON, salata de fructe 3 RON, un Becks 3 RON. Nici nu iti dadeai seama ca esti intr-o zona turistica, dupa preturile afisate.

In fine, e clar ca zona merge bine, turistii vin, dar ce facem cu poluarea? Pe lac erau foarte multe pet-uri aruncate, pe marginea lacului la fel, iar la baraj, daca te uitai in jos, te apuca groaza. E si mai rau ca anul trecut, cred ca numarul de sticle si tuburi de spray sau alte deseuri e dublu. Am inteles ca cei de la baza turistica mai curata din cand in cand zona, cat le sta in putinta, dar statul nu face nimic pentru a ii ajuta.

Nu zic ca e doar vina statului pentru ca nu intervine, in primul rand tine de educatia fiecarei persoane care viziteaza zona! Cat timp vom arunca gunoaiele pe unde apucam, sa nu ne asteptam ca a doua oara cand revenim sa gasim totul curatenie luna. Avem o tara frumoasa, pacat ca e locuita!

Va las cu cateva fotografii, plus un clip facut de pe terasa hotelului plutitor.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Am fost si eu de mai multe ori prin zona. Mancarea e jalnica. Si serviciile la fel. Chelnerii … nu stiu de unde vin. Fara nici o scoala, fara maniere, fara nimic.

    In schimb peisajele sunt superbe. Asta daca facem abstractie de gunoaie si de muzica ce se aude foarte tare de la casutele de lemn unde sunt cazati compatriotii nostri.

    In schimb daca mergi acolo in timpul saptamanii e liniste si pace. Merita. Sunt locuri frumoase!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *