fbpx

Că tot primesc des oferte de genul ăsta, Scrie și tu despre produsul sau serviciul nostru, și noi îți putem oferi produsul X, de care cel mai probabil nu ai nevoie, dar na, să nu spui că nu îți oferim nimic ci doar vrem promovare gratuită.

Voi ați promova pe barter pe un site, blog sau pagină de Facebook un produs ce se vinde pe bani?

Scuza Suntem la început, nu avem buget de promovare e stupidă. Chiar dacă ești la început, când gândești o afacere trebuie să te gândești și cum o vei promova, ce bani vei aloca pentru a atrage clienți, a crește vânzările. Altfel business-ul tău e sortit eșecului înainte de a fi lansat.

Excludem ONG-urile, campaniile umanitare, evenimentele cu acces gratuit, acolo e altă discuție, dau o mână de ajutor când pot, pentru ceva ce este util comunității, dar cât timp tu vinzi servicii sau produse pe care ceri bani, mi se pare normal să cer și eu bani pentru a promova afacerea ta, nu?

Și încă o chestie, facturile nu se plătesc cu bartere în viața reală.

10 Comentarii

 1. Banii sunt o marfă, ca și acel produs sau serviciu. Deci, este un schimb de mărfuri, chiar dacă este barter. Important este ca acea marfă să fie corect evaluată și să îți fie de folos.

  • Nu chiar, banii sunt un mecanism de schimb acceptat universal, că eu dacă primesc o poșetă la barter nu pot să merg la Eon să zic, uite, am factura de 300 de lei, ia poșeta asta și suntem chit. 🙂 Și da, de obicei primesc propuneri subevaluate.

 2. Mi se pare o ideea buna atunci cand este vorba de gadgeturi gen telefoane, tablete etc.

  Dar cand primesti un dezumidificator de 30 lei cum mi-a fost propus acum cativa ani, nu iti convine nici sa termini de citit emailul.

 3. Oh, am primit si eu o groaza de oferte de genul ”imi faci un site, iti dau 3 luni mancare gratis la mine in restaurant”. Sau ”fă-mi un logo gratis, asa repede, repede, ceva acolo, sa fie, ca nu am bani sa iti dau, dar sotia mea epileaza si poti sa mergi la ea drept rasplata”:/

  Bine punctat legat de facturi 🙂

  • Păi îți dai seama câtă reclamă îți făceai după ce lucrai pe barter, mai sunt și cei care vin cu: Ajută-mă gratis/foarte ieftin și promit că îți trimit mulți clienți. :d

   • Da, dar clienții ăia pe care ți-i trimit tot asta vor: troc sau gratis. La un moment dat îți vine să îți iei câmpii când îi auzi ce pretenții au 🙂

Lasă un comentariu