fbpx

După o săptămână cu Bitdefender Total Security 2019

Septembrie nu e doar luna când începe școala, pentru mine e și luna când fac puțină curățenie prin laptopuri și upgrade la antivirus. Ca de obicei, tot pe Bitdefender am rămas, e al șaptelea an, și am trecut la Bitdefender Total Security 2019. Am de la ei o licență pentru 5 dispozitive, mi se pare cea mai ok ca preț, acoperă laptopurile de la birou și acasă, și toată familia e protejată.

Cum arată interfața de administrare vedeți mai jos. Designul e mai curat, mai bine structurat, mai minimalist.

Faza e că oricât de mult ai crede că știi să umbli pe internet fără a lua viruși sau a îți infecta calculatorul cu malware, în ultimii ani atacatorii au devenit atât de buni încât de multe ori e posibil să ai calculatorul infectat fără să știi, și dacă munca ta e legată de internet merită o investiție în protecția datelor. Asta pe lângă sfântul backup în cloud și backup offline la documentele importante.

Sincer să fiu am pierdut șirul inovațiilor lansate de Bitdefender, știu doar iau premii peste tot, că laptopul rulează silențios cu Total Security pe el, și folosesc din când în când funcțiile de optimizare startup, plus curățare disc de fișiere inutile.

Am activat și localizarea antifurt, iar când vor ajunge fetele să ceară acces la laptopul de acasă sigur voi configura și controlul parental, să știu pe ce site-uri umblă și să blochez accesul, dacă e cazul.

Anul ăsta am folosit și Bitdefender Safe Files, practic la documentele importante trebuie să permit eu accesul, dacă sunt aplicații care vor să le deschidă sau modifice.

Până acum nu am folosit încă Bitdefender pe mobil, deși, la cum se înmulțesc atacurile prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone sau chiar și prin diverse exploituri din sistemele de operare mobile s-ar putea să îl instalez și pe Android.

Cu ce vine nou Bitdefender în Total Security 2019?

Network Threat Prevention, o funcționalitate care monitorizează toate căile de atac asupra sistemului: previne exploatarea vulnerabilităților din sistemul de operare sau din programele instalate, detectează și blochează atacurile de tip brute force și protejează informațiile sensibile de tentative de interceptare când sunt transmise necriptat.

Tehnologia Ransomware Remediation, care oferă un nou nivel de protecție contra amenințărilor care blochează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă pentru a le reda accesul. Aceasta identifică tipurile de comportament ale ransomware, face copii ale fișierelor și le restaurează, anulând astfel orice efect nedorit al criptării acestora.

Advanced Threat Defense, feature care monitorizează îndeaproape aplicațiile și programele active ca să identifice comportamente suspecte și să intervină imediat pentru prevenirea infectărilor.

Modulul Web Attack Prevention ferește utilizatorii de navigarea pe site-uri periculoase înainte să le acceseze, prin verificarea rezultatelor afișate de motoarele de căutare.

Bitdefender Safe Files previne accesul neutorizat la fișierele de importanță fundamentală.

Dacă vreți să faceți upgrade de la o versiune anterioară Bitdefender aveți aici un articol cu detalii. Upgrade-ul e gratuit, cât timp aveți un abonament valabil.

Voi ce antivirus mai folosiți?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *