Ok, nu ne place Google, dar ne descurcăm fără serviciile lor?

E acum un trend pe afară, care devine vizibil și la noi: companiile din online sunt etichetate ca rele, fură datele utilizatorilor, exploatează informațiile utilizatorilor, ne manipulează. Facebook și-a luat multe șuturi pe tema asta, acum văd că focusul e pe Google și ce alternative sunt la serviciile oferite de ei. Nu zic că giganții online-ului sunt buni, din contră, dar întrebarea este dacă ne putem descurca fără aplicațiile și serviciile lor. Regula a rămas aceeași, dacă nu plătești pentru un serviciu tu ești cel vândut, într-o formă sau alta.

Aici ni se arată cum putem renunța la serviciile Google și ce alternative avem pentru aplicațiile lor, gen DuckDuckGo în loc de căutarea prin Google, Mozilla Firefox în loc de Chrome, Here WeGo în loc de Google Maps

Poate că nu vă dați seama, dar suntem destul de dependenți de serviciile Google. Dacă folosești un smartphone cu Android, cum fac 88% dintre deținătorii de smartphone-uri, probabil știi că în spatele lui e Google. Motorul de căutare Google e folosit de 90% dintre utilizatorii de internet, Gmail de 27%. Chrome e folosit de peste 60% dintre cei care intră pe internet.

Să vă mai zic de Google Docs, Google Drive, Google Maps, Google Calendar, Google Photos, Google Analytics, pe care majoritatea utilizatorilor le folosesc fără a plăti pentru ele, adică în varianta gratuită?

Realitatea e că efortul de a înlocui toate aplicațiile și serviciile de mai jos e mare, și Google știe asta, iar multe dintre alternative nu sunt deloc user friendly sau la același nivel al funcționalităților. Nu mai zic că trebuie să ai niște cunoștințe peste cele ale utilizatorului obișnuit de internet.

Recunosc că și eu depind de multe dintre servicii, deși cunosc toate alternativele la ele.. Gmail e folosit pentru toate emailurile personale și cele de la Advertica, folosesc intens Google Drive, nu m-aș vedea renunțând la Android prea curând ca sistem de operare mobil, și în afară de Waze nu văd o alternativă decentă la Google Maps.

Voi ați putea să vă descurcați fără serviciile și aplicațiile oferite de Google? Ce alternative ați folosi?

Recomandă prietenilor!
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andreea

Folosind aceleasi keywords sunt diferente intre google si duckduckgo.com

Dan

Waze=Google

Florina Stan

Am făcut un exercițiu de memorie, să-mi amintesc cum naiba ne descurcam înainte de internet și, evident, de Google. 1. Pentru recomandări, funcționa foarte bine sistemul ”word of mouth” (lucram și atunci cu clienții, care veneau la recomandarea altor clienți). Cam fiecare specialist avea ”filiera” lui, ca și azi, dealtfel – ex. instalatori, medici. 2. Pentru ofertare clienți – se vehiculau mini-baze de date, de obicei, se dădeau la schimb: eu îți dau lista mea, dar îmi dai și tu clienții tăi. Cei mai isteți oameni de vânzări se mai inspirau și din mailurile cu peisaje pps, ziceri motivaționale și… Citește tot »

Florina Stan

Păi nu voiam decât numele firmelor, eventual CUI-ul. Asta-i paranoia curată!