fbpx

email

Un sondaj recent facut de mine frunzarind bloguri cu infrigurare confirma faptul ca 1 din 3 bloggeri romani nu au o adresa de email pe blog, ceea ce mi se pare o eroare grava de comunicare.

Adica, sa fim seriosi, stim ca mai sunt si unii bloggeri care tin la intimitatea lor si nu vor sa isi asume adevarata identitate pe blog, dar e ingrijorator de mare numarul bloggerilor care nu au adresa de email, care poate fi de forma contact@numeblog.ro.

Poate ca vreau sa te contactez cu o propunere de colaborare, poate am o oferta faina pentru tine, poate ca vreau sa iti iau un interviu, poate ca am nevoie de mai multe detalii legate de un post scris de tine. Motive sunt multe, dar mi se pare complet ilogic sa spui ca esti blogger si sa nu ai o adresa de email pe blog. Nu vorbesc de bloguri mici pe blogspot sau wordpress, ci de acelea pe domenii proprii, cu bloggeri care scriu de ceva timp.

Cu toate astea inca mai exista bloggeri care se plang ca sunt ignorati, ca pe ei nu ii baga lumea in campanii pe bloguri, ca nimeni nu vorbeste cu ei…

Prima regula a socializarii online spune sa oferi oamenilor mijloace prin care sa ia legatura cu tine. Poate ca nu te urmaresc pe Twitter, nu sunt prieten cu tine pe Facebook, dar totusi vreau sa iti trimit un email. Cum naiba fac asta daca nu imi zici adresa ta? Ai o adresa de email? Daca da, pune-o pe blog. Daca nu, fa-ti una, doar e gratis.

P.S: am uitat de cei 10% dintre bloggeri care au o adresa de email pe blog, dar nu si-o verifica decat 1 data pe an.

10 Comentarii

 1. Da, este o greseala destul de frecventa in .ro
  Probabil din cauza ca avem prea multi bloggeri gata sa isi introduca organele in tastatura si in blogurile altora inainte sa judece ce e un blog si cu ce il ajuta.

 2. Intrebarea e daca si ei au nevoie de ce ai tu nevoie. 🙂 Poate ei nu vor sa fie intervievati, nu au nevoie de oferte si poate nu vor sa dea mai multe detalii decat cele scrise deja in post. Oarecum irelevant punctul tau de vedere.

  • Pai in cazul asta trebuiau ca in locul blogului sa foloseasca un caiet A4 in care sa isi scrie ideile pe care sa le citeasca doar ei. Esenta blogului este comunicarea bidirectionala, cu cititorii. Fara cititori blogurile nu exista.

 3. Ma lovesc de problema asta de fiecare data cand incerc sa-mi updatez baza de date cu bloggeri. Eu cred ca, pur si simplu, nu realizeaza cat de util este sa oferi aceasta informatie; chiar nu cred ca e din cauza ca nu vor sa fie deranjati (cel putin nu in cazul acelora care isi dezvaluie numele real pe blog).

  Am zis despre lipsa adresei de e-mail de foarte multe ori, dar poate acum, ca spui si tu, o sa aiba efect.

 4. Bag picioarele, e prea alambicata treaba cu adresa asta de mail “personalizata”. Trebuie sa intru in admin si dupe aia sa imi verific mailul. Am lasat adresa de yahoo si id de mess. Am si adresa cu @relansat.ro, dar cum ma numaram printre cei care isi verificau mailul “1 data pe an”, am lasat yahoo.com. Pesemne de-asta nu sare cineva cu vreo oferta, nu prezint credibilitate cu un mail gratuit :))

  • Nu am zis neaparat ca trebuie sa fie personalizata, dar macar sa fie. Si da, un domeniu propriu are mai multa credibilitate, la fel cum gmail da mai bine ca yahoo.

   Apropo, poti folosi Gmail ca sa citesti/trimiti emailurile de pe adresa de email de pe blog.

 5. Pingback: Tweets that mention Bloggerii si adresa de email -- Topsy.com

Lasă un comentariu