fbpx

Boicot sau șantaj mediatic, voi ce ați alege? Despre boicotarea firmelor care cumpără publicitate pe Antena 3

E tare ideea, o petiție online prin care semnatarii declară că nu vor mai cumpăra produse de la companiile ce promovează diverse branduri prin intermediul postului de televiziune Antena 3. Se apropie de 2000 de semnături, deci fix frecție la picior de lemn. Problemele sunt 2:

1. Cum spunea și Eftimie, scopul final al reclamelor e să vândă.

Pentru majoritatea firmelor nu prea contează unde apar reclamele lor, cât timp ajung la publicul țintă și duc la creșterea vânzărilor. În schimb dacă ar apare niște studii care să arate că 90% din publicul Antena 3 e format din bătrâni și pensionari care nu au bani pentru produsele promovate poate că directorii de la marketing s-ar mai gândi puțin înainte să aprobe bugetele pentru anumite televiziuni.

2. Majoritatea firmelor care difuzează reclame pe Antena 3 sunt din acelea mari, corporate. Nu știu dacă ați remarcat, dar de fiecare dată când o companie mare renunță la difuzarea reclamelor pentru produsele proprii pe unele canale TV, încep să apară la știrile de pe acele canale diverse reportaje, anchete despre cum produsele vândute de compania respectivă sunt expirate, conțin ingrediente ce cauzează diverse boli și alte mici neajunsuri de genul ăsta. Brusc când reapar reclamele dispar reportajele. Coincidență?

În concluzie, puneți-vă în pielea unui manager. Voi ce ați alege, boicotul a 2000 de potențiali consumatori care se agită mai mult online sau șantajul mediatic, care poate genera pierderea a zeci de mii de consumatori reali?

Petiția:

Dragi romani

Ne adresam celor nemultumiti de prestatia Antenelor din trustul Intact al lui Dan Voiculescu, care si-au facut un obicei din linsajul mediatic al persoanelor si institutiilor care-l cerceteaza si judeca pe Dan Voiculescu. Acelasi linsaj mediatic se exercita si asupra celor care se opun demolarii institutiilor statului de drept si subordonarii justitiei clasei politice aflate la putere.

Drept urmare, semnatarii acestei petitii se angajeaza sa nu mai cumpere marfuri de la firmele listate mai jos, firme care-si fac publicitate prin trustul Intact si fac un apel la toti cetatenii cinstiti sa procedeze la fel, pana cand acest trust de presa va renunta la practicile linsajului mediatic.

HEALTH ADVISORS, PROCTER & GAMBLE MARKETING ROMANIA, SANDOZ PHARMA SERVICES, REWE ROMANIA, BIOEEL, RECKITT BENCKISER ROMANIA, UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE, NOVARTIS PHARMA SERVICES ROMANIA, SMART FOOD SOLUTIONS, GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTCARE, INTACT PUBLISHING, MCDONALD S ROMANIA, HEXAL ROMANIA, COLGATE PALMOLIVE, COCA COLA HBC ROMANIA, BEIERSDORF ROMANIA, AUTOMOBILE DACIA, CARREFOUR ROMANIA, LABORATOIRES DIEPHARMEX, GRUPUL MEDIA CAMINA, STUDIO MODERNA, ALBALACT, DANONE PRODUCTIE SI DISTRIBUTIE DE PRODUSE ALIMENTARE, KRAFT FOODS ROMANIA, REAL HYPERMARKET ROMANIA, BIOFARM, ROMTELECOM, FERRERO ROMANIA, L’OREAL ROMANIA, OMV PETROM, HENKEL ROMANIA, LIDL ROMANIA, CATENA MANAGEMENT, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, SENSIBLU, BGS DIVIZIA DE SECURITATE.

Recomandă

5 Comentarii

  1. As alege nebaseala!!!Ce treaba au reclamele făcute pe baza de Audiențe cu Baseala???De La tine chiar nu m-a așteptam la asta Marius Marius Sescu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *