fbpx

Atunci când ai nevoie de bani urgent

Începutul lui august nu a fost unul extraordinar pentru mine. În decurs de 2 săptămâni m-am internat în spital pentru o mică operație, mi s-a stricat centrala termică acasă, mi s-a stricat mașina și ulterior laptopul. Pentru a rezolva toate problemele astea aveam nevoie de bani. Din fericire avem un fond de urgență tocmai pentru probleme neașteptate, deci ușor ușor le rezolv pe toate, sper să termin luna ok. Știu totuși că eu sunt un caz fericit, pentru că sunt mulți care atunci când au probleme nu au bani economisiți, și din păcate banii nu cresc în copac.

Încurajez pe oricine poate să economisească niște bani lunar să o facă, nu se știe niciodată când ai nevoie, dar realitatea e că mulți români abia se descurcă de la un salariu la altul, iar când au probleme neașteptate și au nevoie de bani rapid apelează la împrumuturi rapide sau microcredite, cum le zic cei de la Ferratum, care oferă împrumuturi de până la 1290 de lei pentru maxim 45 de zile.

Avantajul microcreditelor este că nu trebuie să te deplasezi la bancă, nu ai nevoie de acte, adeverințe, și asta contează pentru mulți români. Faptul că o persoană nu dispune de garanții materiale pentru a face un împrumut nu înseamnă că acelei persoane ar trebui să i se refuze accesul la împrumuturi, mai ales cele mici.

Cum se solicită microcreditele? Faci cererea de împrumut direct pe site, primești aprobarea tot online în maxim câteva ore, ba chiar și contractul se semnează tot online. La Ferratum nu e cu agenți de teren, din ce mi-au zis ei, banii îi ridici în numerar de la bancă sau îi primești prin transfer bancar, iar restituirea împrumutului se face tot așa, prin depunere de numerar la bancă sau transfer bancar. Interesant e faptul că începând cu al doilea credit, poți cere creditul cu un simplu sms.

Dobânda nu e mică, de fapt e semnificativ mai mare decât cea de la creditele bancare, tocmai de aceea cei de la Ferratum spun că microcreditele sunt soluția potrivită dacă ai nevoie urgentă de bani, iar suma nu e foarte mare. Eu am făcut o simulare, la 500 de lei luați pentru două săptămâni aș da înapoi 609 lei. Mai multe detalii pe pagina lor cu Întrebări frecvente.

Veți zice că dobânda e cam mare, că nu are sens să apelezi la microcredite, dar ce te faci când ai nevoie urgent de o sumă relativ mică de bani și băncile îți cer un teanc de acte? În cazurile fericite apelezi la un prieten, dar de regulă așa ajungi să descoperi că nici prietenii nu sunt chiar așa de mulți. Vă dau doar două exemple de cunoștințe care au apelat la împrumuturi de genul ăsta pentru că nu aveau altă variantă de a face rost de bani rapid:

Ciprian vroia să își cumpere un laptop nou, performant, de vreo 2 ani. L-ar fi ajutat și financiar, nu era doar dorința de a își lua un gadget nou, pentru că pe lângă jobul de zi cu zi ca agent vânzări. Ciprian mai făcuse niște cursuri de webdesign și începuse să aibă cîțiva clienți pentru care lucra seara, după program. Calculatorul vechi de acasă abia se mișca și era greu să termine proiectele la timp. Ciprian strânsese vreo 1000 de lei, dar laptopul pe care și-l dorea el era în jur de 2000 de lei și mereu apăreau cheltuieli care îl împiedicau să mai crească suma economisită. Într-un final Ciprian a împrumutat 1000 de lei printr-un credit rapid, și-a luat laptopul și a dat banii împrumutați înapoi în 2 luni.

Ioana și Cosmin se descurcau acceptabil cu banii de la o lună la alta. Foloseau cele 2 salarii pentru a jongla cu plata facturilor la utilități, chiria, cumpărăturile zilnice, alimentele necesare pentru o familie cu 4 membri, căci au și 2 copii, ba din când în când își permiteau să cumpere și câte o jucărie mai specială pentru băieți. Totuși, iarna se descurcau mai greu, deoarece cheltuielile cu gazul și curentul le dădeau peste cap calculele și echilibristica. În februarie, când le-a venit factura de regularizare la gaz li s-a stricat și mașina. Pentru a nu rămâne fără căldură în miezul iernii, deoarece nu aveau la cine să apeleze, au luat un împrumut rapid de 500 de lei pentru 1 lună, până la salariu

Până acum câțiva ani vedeam lucrurile în alb și negru, spuneam că nu e ok să te împrumuți decât pentru a îți lua o casă. Acum am ajuns la concluzia că viața are și nuanțe de gri, uneori ai probleme peste care nu poți trece fără împrumuturi, chiar dacă vorbim de sume mici.

Voi ați avut vreodată nevoie de bani urgent? Cum ați rezolvat problema?

Foto: tree made of dollars via Shutterstock

Recomandă

17 Comentarii

 1. Interesant daca nu au agenti de teren, cum vor recupera ei banii de la clienti rau platnici? Am o vecina care la 2-3 luni mai face cate un imprumut din asta, de 300-400 lei. Mereu vad cum trece o tipa pe la ea, probabil ca sa ia ratele.

  • Ce scrie pe site:

   Ce se intampla daca intarzii rambursarea unui credit Ferratum?

   In acelasi timp vei fi raportat in baza de rau platnici a unor institutii precum Biroul de Credit. Depasirea unui anumit numar de zile de intarziere, atrage dupa sine inceperea unor proceduri de recuperare de creante, prin intermediul unor societati specializate in acest sens.

   Pentru a evita situatile de mai sus Ferratum ofera posibilitatea clientilor de a solicita o rescadentare.
   De aici – https://www.ferratum.ro/intrebari-frecvente

   Nu am avut nevoie de imprumuturi, dar mă gândesc că nu vrea nimeni să ajungă în evidența Biroului de Credit pentru câteva sute de lei.

 2. “și din păcate banii nu cresc în copac”
  Este o credinta limitativa care te impiedica sa obtii libertatea financiara.

  • Credință limitativă? Tu citești ce spui? Ia explică-ne nouă cum dacă mergem la un curs despre făcut bani online, pe bani evident, sau la un seminar despre finanțe, pe bani evident, vom descoperi secretul magic al îmbogățirii. Eu am scris că mă descurc ok, dar realitatea e că mulți români se chinuie să întindă banii de la o lună la alta.

   • Nu ajungi pe bune, pentru că împrumutul se dă pe maxim 45 de zile. Dar ai dreptate, împrumuturile astea costă, dar din ce am înțeles eu, dobânzile sunt mari tocmai pentru a acoperi riscurile legate de acordarea rapidă a lor, fără garanții.

    Și eu am zis că dacă ai nevoie de câteva sute de lei cel mai bine e să apelezi la prieteni, dar dacă nu ai la cine apela și ești disperat ce faci? Sper să nu ajung în postura asta vreodată, dar e o realitate, că sunt destui care se împrumută.

  • Din ce am citit eu, la Ferratum nu ai voie să faci mai multe împrumuturi simultane, întâi dai înapoi primul împrumut. Mi se pare și normal, eu nu aș mai împrumuta o persoană care nu are bani să plătească primul împrumut.
   Dar poate e cineva prin zonă care a făcut împrumuturi de genul ăsta, să ne zică din experiență.

 3. Foarte util pentru nevoile urgente insa trebuie folosit in cunostinta de cauza. .. adica dobanda clar va fi mai mare fata de o banca

 4. Ne da afară împrumut la persoane fizice și juridice de la 5.000 dolari la 500.000 dolari la rata dobânzii de 3%. Ați fost refuzat de către atât de multe bănci? Ai nevoie de finanțare pentru a stabili afacerea dvs.? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii dvs.? Sau ai nevoie de un credit de nevoi personale? Credite noastre sunt
  proces accesibil și împrumut nostru este foarte rapid, de asemenea. Suntem dispuși să facă toate necazurile tale financiare un lucru de domeniul trecutului. Dacă sunteți cu adevărat gata pentru a problemele tale financiare rezolvate, apoi căutați nu mai departe și se aplică pentru un împrumut de azi. Contactați-ne prin: Adresa de e-mail: (dragonsfinancing@gmail.com)

 5. As dori cateva date despre un credit. As vrea 3000 roni, cum se procedeaza...care este rata...dobanda...perioada de creditare. Multumesc.
  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *