fbpx

Să testăm camerele foto Leica de pe Huawei P9

După ce l-am desfăcut și analizat pe toate părțile, e timpul să trecem la lucruri cu adevărat importante cu noul Huawei P9. Azi ne jucăm puțin cu cele 2 camere foto, atât cea monocrom cât și cea color. Evident, avem multe, multe poze făcute cu ele.

Până acum P9 mi-a plăcut ca aspect și cum se mișcă în aplicații, deși mă gândesc că la prețuri începând cu 184 de euro la abonament avem și alte alternative mai tentante, dacă mai umblăm la buzunar un pic.

Totuși, Huawei a băgat mulți bani în promovarea P9, în State au o campanie cu Scarlett Johansson și Henry Cavill, deci dacă Superman recomandă telefonul ăsta, să vedem cât de bune sunt camerele de pe el. 🙂

Henry Cavill-huawei-p9

Huawei P9 vine cu 2 camere de 12 MP, F2.2, realizate împreună cu Leica, vă povestesc despre colaborarea lor la finalul articolului. Pe scurt o cameră face fotografii color, cealaltă alb-negru. Cele 2 poze sunt combinate software și astfel obținem poza finală, cu foarte multe detalii datorită senzorului monocrom. Evident, putem face și poze alb-negru, de fapt am făcut chiar multe.

Aplicația implicită pentru fotografii are o mulțime de opțiuni pentru personalizarea pozelor. Evident, este un mod automat, dar puteți trece pe modul manual unde se poate ajusta orice, de la focus, balanța de alb, ISO, timpul de expunere, utile dacă aveți tangență cu fotografia.  Se pot face și poze HDR, le puteți salva și în format RAW dacă vreți, pentru prelucrare ulterioară.

Pozele făcute cu Huawei P9 sunt foarte bune, clare, au culori vii, reale, dar am remarcat că la peisaje pot obține uneori imagini mai apropiate de realitate pe modul PRO, jucându-mă cu setările, decât pe automat. Deasemenea, nu am văzut diferențe majore între modul automat și HDR.

Pe timp de noapte pozele sunt decente, dacă subiectul nu e în mișcare. În schimb am remarcat că noaptea pozele făcute direct cu senzorul monocrom se văd senzațional, deoarece e mai sensibil la lumină, captează de 3 ori mai multă.

Evident, este și un mod special pentru fotografii color făcute noaptea, și rezultatele sunt faine, dar aveți nevoie de stabilizare, deoarece durează 10 secunde pentru a realiza o fotografie. E fain dacă vrei să te joci cu lumina, în practică nu știu câți îl vor folosi.

Puncte bonus pentru camera frontală, face selfie-uri faine, te poate poza automat când zâmbești, are și un mod de înfrumusețare care te machiază un pic să dai mai bine în poze, a fost gândită cum trebuie.

Pe partea de filmare rezultatele sunt acceptabile. Calitatea filmărilor e ok, rezoluția maximă e full HD, nu oferă 4K, deși încă nu e prea popular oricum, eu personal filmez full HD. Uite aici un vlog filmat cu Huawei P9, și mai jos o filmare din parc.

Colaborarea cu Leica și-a pus și aici amprenta, sunt trei moduri de filmare,  Standard, Vivid Colors și Smooth Color, și ca bonus puteți filma și alb-negru cu filtrul monocrom. Poate vreți să faceți niște filme de epocă. 🙂

Pe ansamblu mi-a plăcut cum se mișcă camera foto de pe Huawei P9, dar cred că se putea și mai bine. Designul telefonului e premium, lucrat cu atenție, softul e ok, dar la cameră mă așteptam la mai mult, mai ales când auzisem de colaborarea cu Leica. E o cameră bună, la nivelul telefoanelor de top de acum, dar nu peste ele.

Despre colaborarea dintre Leica și Huawei

Am văzut niște articole pe internet în care se insinua că această colaborare ar fi doar pentru imagine, adică Huawei a dat niște bani și Leica și-a dat acordul pentru folosirea brandului. În realitate cei de la Leica s-au implicat puternic în dezvoltarea camerelor de pe Huawei P9 și P9 Plus. Mai jos e declarația oficială a lor:

The camera module of the P9 series and the achievable picture quality is the result of the intensive technological collaboration between Huawei and Leica. Leica has been deeply involved in the development of the camera-module of the P9 and P9 Plus. Our joint objective was to achieve the best possible image results and optical imaging performance in order to provide consumers in the smartphone photography segment with the best possible picture quality. The result raises smartphone photography to an entirely new level.

Our co-engineering is deeply embedded in the product and Leica’s contribution has involved:

Collaborative development, evaluation and optimization of optical design (lens calculation) in compliance with Leica standards.

Collaborative development of the mechanical construction of the camera module to reduce stray light effects (“ghost and flare”).

Definition of imaging quality in terms of color rendition/color fidelity, white balance, stray light reduction (“ghost & flare effects”), exposure precision, dynamic range, sharpness and noise characteristics.

Processing of image data with the aid of long-standing Leica optical and signal processing expertise.

Definition of the most stringent common quality standards and production requirements for serial production by Huawei to ensure consistently high quality.

Huawei P9 e primit în teste prin programul Orange Smartphone Tester. Dacă aveți întrebări despre cameră sau telefon în general scrieți cu încredere în comentarii.

Recomandă

Un comentariu

  1. Fotografiile alb negru sunt foarte tari, se vede diferenta intre un senzor facut special pentru asta si editarea software. Fotografiile color par ok-ish.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *