fbpx

Cât de bune sunt camerele foto de pe LG G5, cu poze și video

LG G5 e un smartphone de top, cu două camere foarte bune, ecran superb și un design modular inovativ. În ultima perioadă se părea că Samsung și Apple domină zona de inovație pe smartphone-uri, ceilalți producători preluând idei de la ei, dar uite că începe și LG să vină cu noutăți, încercând o nouă abordare – telefoane modulare și camere wide.

Mă joc de 2 săptămâni cu ultimul model LG, G5, citiți aici primele impresii. Campaniile de promovare pun accentul pe conceptul modular, faptul că îi poți adăuga diverse accesorii care îl fac mai bun (baterie mai mare, butoane dedicate pentru cameră, ascultarea de muzică Hi-Fi), dar pe mine m-a impresionat cel mai mult camera, de fapt camerele, pentru că pe spate are două camere separate. Până la un review complet LG G5 discutăm despre performanțele foto.

Camera principală din spate de pe LG G5 e de 16 megapixeli, cu lase autofocus, deschidere F1.8, bună pentru pozele normale (unghi de 75 de grade) și filmări full HD sau 4K. Aplicația pentru cameră are o mulțime de opțiuni, inclusiv HDR auto și stabilizarea imaginii, filmare în slow motion sau filmare time-lapse. Eu recunosc că am folosit-o mai mult pe modul auto, iar filmele le-am făcut full HD. Face poze bune și în lumină scăzută, o să pun mai jos câteva exemple.

Camera secundară din spate e de 8 megapixeli, F2.4, și mie mi se pare cea mai interesantă. Nu are funcție pentru stabilizarea imaginii, dar pozele ies ok, și e o cameră wide, cu un unghi de 135 de grade, face poze similare unui action cam, e superbă pentru a poza peisaje, dacă călătorești mult e foarte tare camera asta.

Partea interesantă este că poți comuta între cele 2 camere atunci când filmezi, pentru a avea un unghi mai amplu, și le poți folosi simultan pentru a face poze, un fel de picture in picture. Rezoluția de 8MP e suficientă pentru imagini, chiar dacă vreți să le listați pe un A3 de exemplu. Da, unghiul larg distorsionează puțin marginile imaginii, dar depinde și de fotograf, ceea ce pozezi.

Camera frontală e de 8 MP, face selfie-uri bune și poate filma și ea full HD.

lgg5-sescu-selfie

Și să trecem la poze, că astea sunt cele mai interesante. Primele sunt peisaje făcute cu cele 2 camere din spate pentru comparație, din același unghi. Le-am redimensionat, dar în rest culorile sunt cele originale, #nofilter. 🙂

lgg5-photo-normal-wide-cameras (1) lgg5-photo-normal-wide-cameras (2) lgg5-photo-normal-wide-cameras (3) lgg5-photo-normal-wide-cameras (4) lgg5-photo-normal-wide-cameras (5) lgg5-photo-normal-wide-cameras (6) lgg5-photo-normal-wide-cameras (7) lgg5-photo-normal-wide-cameras (8) lgg5-photo-normal-wide-cameras (9) lgg5-photo-normal-wide-cameras (10) lgg5-photo-normal-wide-cameras (11) lgg5-photo-normal-wide-cameras (12) lgg5-photo-normal-wide-cameras (13) lgg5-photo-normal-wide-cameras (14) lgg5-photo-normal-wide-cameras (15) lgg5-photo-normal-wide-cameras (16) lgg5-photo-normal-wide-cameras (17) lgg5-photo-normal-wide-cameras (18) lgg5-photo-normal-wide-cameras (19) lgg5-photo-normal-wide-cameras (20) lgg5-photo-normal-wide-cameras (21) lgg5-photo-normal-wide-cameras (22)

Poze macro cu camera de 16 MP din spate – pozează ok, citisem recenzii pe afară cum că ar avea probleme cu focalizarea, dar la mine au ieșit ok pozele, unde apăsam pe ecran acolo focaliza.

lgg5-macro-photos (1) lgg5-macro-photos (2) lgg5-macro-photos (3) lgg5-macro-photos (4) lgg5-macro-photos (5) lgg5-macro-photos (6)

Poze pe timp de noapte, cu ambele camere din spate:

lgg5-night-photos (1) lgg5-night-photos (2) lgg5-night-photos (3) lgg5-night-photos (4) lgg5-night-photos (5)

Filmare video 4K, am folosit simultan ambele camere din spate.


Filmare video cu camera wide la 135 de grade
.

Dacă aveți întrebări despre LG G5, modulele pentru el sau alte funcții le aștept în comentarii. M-au întrebat mai mulți pe Facebook când urmează să fie lansat la Orange, răspunsul este 21 aprilie în magazine și pe site. Despre prețul LG G5 la abonamentele Orange nu știu încă nimic, dar pe afară se spune că se va vinde cu 600 de euro la liber, pe procesul verbal semnat de mine la primire era trecut cu 575 euro. Vedem în curând prețurile reale la noi.


LG G5 e primit în teste prin programul Orange Smartphone Tester.

Recomandă

5 Comentarii

 1. Camera aia panoramica e faina, dar doar pentru panorame cum ai zis si tu, nu pentru macro, portrete etc.

  Cat tine bateria? E usor de scos modulul cu bateria? Cat vor costa celelalte module, mai ales cel cu baterie mai mare?

  • Da, pentru panorame a și fost gândită zic eu.
   Bateria ține o zi tras de telefon la maxim, 1,5-2 zile folosit decent. Modulul cu bateria se scoate prin apăsarea puternică a butonului din stânga, e mai ciudat la început dar te obișnuiești. Nu ar fi ok nici să iasă prea ușor.

   LG G5 CAM Plus – se spune că ar pleca de la 70 de euro, vedem când e lansat oficial și la noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *