fbpx

Am testat camerele foto de pe Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

În aceste zile în care stăm mai mult prin casă, uitându-ne la pozele din concediile trecute și salivând la concediile viitoare, m-am trezit și eu să scriu un articol despre camerele foto de pe Galaxy S20 Ultra 5G. Nu o să vă plictisesc prea mult, din fericire am deja vreo două săptămâni de când îl testez, deci am apucat să fac câteva fotografii pe afară, ca să vă dați seama cât de bun e.

Telefonul e primit în teste de la Orange, prin Smartphone Tester. Am analizat un pic și diferențele între el și S20 sau S20 Plus. Pe scurt, veți lua Galaxy S20 Ultra 5G dacă vreți telefonul cu cel mai mare și mai bun ecran de la Samsung, camera foto cu cel mai bun zoom, plus fotografii la 108 MP.

Dacă vreți un telefon cu ecran normal și nu vă tentează zoom-ul, iar 12 MP vă ajung, probabil veți cumpăra Galaxy S20, și cred că majoritatea clienților se vor orienta spre el, deoarece modelele sunt similare la specificații și software, iar diferența de preț este de 400 euro.

Am povestit deja primele impresii despre telefon, dotări și accesorii:

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – primele impresii

Camerele foto cu care vine S20 Ultra 5G sunt:

 • cameră foto de 108 megapixeli cu F/1.8 și stabilizare optică, senzorul este Isocell Bright HM1
 • cameră cu zoom hibrid 10x și senzor de 48 megapixeli cu F/3.5 și stabilizare optică, senzorul e Sony IMX586
 • cameră ultrawide de 12 megapixeli
 • cameră ToF cu F/2.2
 • camera frontală e de 10 megapixeli, F2.2, cu senzor Isocell Bright GH1.
 • puteți filma la rezoluție 8K, 4K sau 1080P.
 • am avut unele probleme cu focalizarea la început, dar am primit update pentru aplicația camerei și s-au rezolvat.

Vă zic încă de la început că sunt super mulțumit de fotografiile și clipurile filmate cu telefonul acesta. Probabil 95% dintre utilizatori vor fi super mulțumiți și ei, dar tot am testat telefoane de top, așa că le compar între ele, și sunt foarte atent când vine vorba de S20 Ultra, consider că cine cumpără acest telefon e și foarte pretențios, ținând cont de prețul lui.

Camera principală scoate fotografii la 12 megapixeli, pline de culoare și detalii, dar puteți opta și pentru fotografii la 108 megapixeli. Pentru rețelele sociale și utilizare obișnuită diferențele nu sunt vizibile, dar pe un monitor mare sau televizor dacă vă uitați atent le puteți vedea. Totuși, cred că majoritatea vor fotografia la 12 MP, o fotografie la 108 MP ocupă cam 30 MB.

Uneori am remarcat că fotografiile cu modul HDR activat deformează culorile reale, sunt prea expuse, personal cred că e mai bine să fotografiați pe modul normal și să editați ulterior fotografiile, pe telefon sau laptop, dacă aveți nevoie. Toate fotografiile din articol sunt scoase direct din cameră, doar le-am redimensionat.

Camera ultrawide face fotografii la 120 de grade. Eu am fost mereu fanul camerelor de acest gen, poți obține fotografii panoramice superbe. Totuși, cele mai bune poze ies în lumina naturală, la interior am făcut câteva fotografii panoramice și detaliile erau șterse uneori.

Camera cu zoom hibrid. În textele de marketing 100X Zoom sună foarte bine. În realitate, până la 10X zoom hibrid fotografiile sunt foarte bune, fără pierderi de calitate, până la 30X fotografiile sunt decente, le poți folosi, mai ales pe internet, dar după 30X poți folosi fotografiile făcute cu zoom doar dacă ai trepied sau te chinui în repetate rânduri pentru a obține fotografii bune.

Camera frontală pentru selfies – pozele ies bine, există și un mod pentru pozele de grup, dar am remarcat că și aici HDR-ul are tendința de a deforma uneori culorile, la pozele făcute afară.

Filmarea cu Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Sincer aici m-am distrat cel mai mult, camera are și un mod inteligent în care după ce filmezi îți realizează automat un montaj al filmării, cu muzică și efecte speciale. Dacă filmați la 1080P puteți folosi inclusiv zoom-ul, până la 10X e ok. Filmările în 4K sau 8K sunt bune, dar să nu vă așteptați la aceeași calitate cu cea pe care o vedeți la filmele 4K.

Filmare la 1080P, cu zoom.

Filmări la 8k, dacă aveți televizor 8K.

Conncluzii

Mă aștept să mai apară actualizări software pentru sistemul de camere de pe Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. În momentul de față avem un telefon ce face poze și fotografii foarte bune, cu zoom, să nu mai zic de filmarea 8K, dar aplicația foto mai are nevoie de câteva îmbunătățiri.

Dacă oscilați între S20, S20 Plus și modelul de top, adică Ultra 5G, puteți să vă luați S20, ieșiți mai ieftin. Dacă banii nu sunt o problemă și vreți un telefon cu ecran imens, cele mai tari camere și zoom vă recomand S20 Ultra.

Bonus, două clipuri cu teste comparative ale camerelor de pe Huawei P40 Pro, iPhone 11 Pro și Galaxy S20 Ultra.

Recomandă

3 Comentarii

 1. Și eu tind spre S20, 6.2 inchi îmi ajung, și diferența e de vreo 2200 lei la liber, tot pe acolo și la abonament, nu prea se justifică. Întrebarea e alta, merită upgrade-ul de la S10? Pe net unii zic că da, alții că nu.

 2. eu detin s20ultra dar ori nu il stiu folosi ori py mine camera nu e ceva iesit din comun.
  Poze in oglinda nu pot face cu nicio camera. Toate ies in ceata…doar ma enervez. Iar poze pe timp de noapte la fel….mai rau ca s8plus ce aveam inainte. Asa ca daca tot am lasat com aici poate ma ajuta cineva si cu raspunsuri.

  Asa ca pana nu face poze cum.vreau, nu isi merita banii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *