fbpx

Să vină adevărații specialiști la butoane

Povestea Andrei că s-a umplut Facebook-ul de campanii făcute prost, de fapt de oameni care dau boost post crezând că fac marketing, cu targetări aiurea, fără localizare sau profilarea clientului potențial. Nu pot decât să mă bucur, vor dispărea rapid din peisaj.

Vedeți voi, în vremurile când economia duduie companiile mai ignoră faptul că specialistul ăla bun la toate nu știe cum se fac campaniile pentru vânzări. Mai merge cu reach-ul, cu like-urile, cu vizualizările. Când vine foamea în schimb și compania chiar trebuie să vândă, nu să facă engagement, dispar amatorii din peisaj și sunt chemați profesioniști. De unde știu asta? Păi unii dintre noi deja lucrau prin 2008, eu am prins criza aia live, cum s-ar zice.

O să mai meargă o perioadă așa, dar prin luna mai nu vom discuta de campanii pentru engagement și like-uri, ci strict pe conversii – vânzări, formulare completate, telefoane primite, clienți care au venit în magazin că au văzut reclama, din astea. Companiile care vor mai avea bugete pentru promovarea online le vor băga fix pe ce știu că le aduce vânzări, și vor avea nevoie de oameni buni pentru asta.

Vești proaste și pentru influencerițe, știu că sună trist, dar dacă nu ați construit o comunitate reală în jurul vostru, fane care să țină cont de recomandările voastre, să cumpere produsele și serviciile promovate, ci doar ați strâns like-uri renunțând la textilă pe Instagram pentru fani, până prin primăvara anului viitor nu mai văd campanii pentru voi. Dar vă puteți reprofila, deja am văzut fashioniste ce învață cum arată un aragaz, un făcăleț, un ceaun, cum se face o friptură bună. Vorba aia, câte poze poți pune cu tine în dormitor într-o lună de zile?

Anul ăsta brandurile ce vând produse alimentare, cosmetice, utilități și hypermarketurile vor fi pe val, oamenii cumpără ce au nevoie acum – mâncare, băutură, electrocasnice, săpun antibacterian, din astea. Cu vacanțele și ieșitul prin oraș vedem mai încolo, după ce scăpăm cu viață și ne lingem rănile.

Și revenind la adevărații experți, poate vom vedea că începe curățenia și prin instituțiile statului ce s-au umplut de pile, rude și posturi cumpărate pe bani.

Când era liniște în țară mai mergea, nu vedea nimeni impostura, se puteau fofila, dar acum e groasă, mor oameni dacă nu ești bun pe domeniul tău, și impostorii părăsesc corabia.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *