Când vine vorba de smartphone-uri inovația se lasă așteptată

Multe discuții au apărut în rețelele sociale și pe bloguri după lansarea de aseară a iPhone 5. În România nu va ajunge prea curând în mod oficial, deci presupun că în curând va exploda numărul de anunțuri cu Vând iPhone 5 pe Okazii.ro și celelalte bazare electronice. În plus prețul la iPhone 4S va începe să scadă.

Cum e noul smartphone Apple? Păi cu 20% mai subțire, cu 18% mai performant, cu un ecran de 4 inchi, cu o cameră foto mai bună, cu un sistem de operare care are câteva funcții noi, cu mai multe microfoane, cu … mai multe chestii.

Clipul de prezentare iPhone 5

Avem ceva inovativ la el? Nu prea! Cum spuneam și în trecut, și nu mă refer doar la Apple, când vine vorba de telefoanele mobile inovația se lasă așteptată. Marii producători se mulțumesc să lanseze produse mai performante, cu mai multe facilități, care să se miște mai repede, care să aibă ecrane mai mari. Avem telefoane care fac de toate: vorbit, sms, email, foto, video, navigatie GPS, radio, muzică etc.

Totuși, nu e de ajuns, de exemplu bateriile țin tot mai puțin datorită procesoarelor care consumă tot mai mult, de am ajuns să ne întrebăm dacă vom ajunge seara acasă fără ca telefonul să ni se închidă. Parcă am ajuns din nou în anii 2000. Aș vrea un smartphone pe care să îl pot folosi zilnic măcar 3 zile, fără să umblu cu încărcătorul după mine. Asta chiar ar fi ceva inovativ.

Nu văd nici un motiv pentru care cineva ar da 500-600 de euro pe un smartphone doar pentru că e puțin mai subțire și puțin mai performant. De aia cred că iPhone 5 se va vinde la fel ca predecesorii, în zeci de milioane de exemplare.

Singura întrebare care a rămas e asta: veți cumpăra noul model Samsung Galaxy? 🙂

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
4lex

“Păi cu 20% mai subțire, cu 18% mai performant” ai cam incurcat treburile, e cu 18% mai subtire si cu 20% mai usor decat 4s, performanta nu cred ca se calculeaza in procente.
Si inca ceva, nu vezi un motiv pentru care o persoana ar da 500-600 euro, totusi dupa fraza asta ai tras concluzia ca se va vinde in milioane de exemplare, nu am blog, dar urmaresc majoritate blogurilor importante si pe cele locale si nu imi place cand cineva scrie despre un subiect doar ca sa scrie si el ceva despre ceva ce creaza hype.