Cititorii au decis, casa ideală are un singur nivel

Când am demarat cu cei de la Ecokit,producător de case din lemn de calitate, concursul despre Casa visurilor, mă așteptam să primesc comentarii în care cititorii să îmi spună că vor case din lemn dar cu cât mai multe camere, mari, cum le place românilor. M-am înșelat.

Se pare că românii încep să aprecieze lucrurile simple, casele pe un singur nivel. Nu am primit foarte multe comentarii, dar toate cele la subiect menționau case cu un nivel, cu 3 dormitoare și terasă. Poate e doar o coincidență sau poate e o indicație a faptului că a trecut perioada caselor mari, pe mai multe etaje, făcute doar pentru a arăta că ni le permitem, iar acum am ajuns să ne dorim case simple, frumoase, mai economice și ecologice, în care să ne simțim bine și unde să ne relaxăm alături de cei dragi, pe terasă, în nopțile călduroase de vară.

Mi-am schimbat și eu puțin viziunea, după ce am citit comentariile și am mai discutat pe email cu cititorii. Inițial visam la o casă EcoKit Clasic pe 2 nivele, acum realizez că s-ar putea să ne ajungă una cu un sigur nivel. E ciudat cum în floarea vârstei facem planuri pentru case cât mai mari, iar la bătrânețe constatăm că aveam nevoie de fapt doar de 2-3 camere, deoarece copiii s-au așezat la casele lor.

Câștigătorul prizei electrice cu control wireless oferite în concurs e Florin, care își dorește o casă din lemn EcoKit Modern Acces. Va fi contactat pe emailul folosit în comentariul de mai jos:

EcoKit Modern Acces arată interesant. E simplă, nu e pe 2 etaje deci e mai ușor de realizat, cu acoperișul în pantă, iar 3 dormitoare sunt suficiente pentru familie și vizitele ocazionale. Aș adăuga un garaj, în spatele casei mi-aș dori o mică livadă și în față o terasă pentru relaxare vara.

Cred că aș face 2 băi complete, una singură mi se pare cam puțin pentru o casă cu 3 dormitoare.
Mi-aș face o casă din lemn pentru că e mai eco, dar nu sunt încă sigur în privința izolării, cât de bine păstrează căldura.

De reținut că avantajul caselor de lemn nu este neaparat prețul, ci mai ales faptul că sunt economice în timp deoarece facturile pentru utilități sunt mai mici. În plus pot fi construite mult mai repede și sunt mai rezistente la cutremur datorită elasticității lemnului.

Încă puteți să câștigați un proiect de casă personalizat creat de arhitecții EcoKit. Pentru a vă înscrie trebuie doar să vă treceți datele în formularul de mai jos.

Voi ce casă aveți sau vă doriți, cu 1,2 sau mai multe etaje?

Recomandă prietenilor!5
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Update 17 aprilie: câștigătorul prizei wireless este Florin, am scris un articol. […]

alfa
Vizitator
alfa

Un etaj, adica p+1 sau un nivel, adica doar pe sol, parter?

Tamas Iuliu Alexandru
Vizitator
Tamas Iuliu Alexandru

Foarte interesanta casa pe un nivel,si eu ma interesez de o casa ca cea din poza.
Ma numesc Alexandru sunt din Alba Iulia si as dori daca se poate informatii despre casa de lemn pe un nivel,adica cat timp dureaza constructia unei case la cheie,grosimea peretilor,spatiul util si costul final.
Va multumesc Alexandru