Verifică cât de bun e site-ul tău cu Test My Site de la Google

În zilele astea când toată lumea e cu ochii în telefon jumătate din traficul unui site vine de pe smartphone-uri și tablete. În condițiile astea, e vital ca site-ul să se încarce rapid și să arate bine pe orice dispozitiv. Test My Site de la Google oferă informații despre timpul de încărcare, procentul de vizitatori pierduți datorită lipsei optimizării, dar și sugestii de îmbunătățire.

Jucăria nu e nouă, există de anul trecut, plus că sunt o grămadă de aplicații online care oferă teste de genul ăsta și sugestii de optimizare. TotușI, Google a făcut niște update-uri recente la Test My Site, aplicația e foarte simplă și acum estimează câți utilizatori pierzi dacă nu ai site-ul pus la punct, pe lângă timpul de încărcare și sugestiile de optimizare pentru mobil și desktop, iar în plus primești pe email într-o oră un raport detaliat.

Ca idee, pe un site ce se încarcă sub 5 secunde 70% dintre vizitatori petrec mai lung timp citind paginile, iar bounce rate-ul e cu 35% mai scăzut, #conformunorstudii. Asta nu sună interesant dacă nu vinzi nimic pe site, dar pentru firmele ce oferă servicii sau pentru magazinele online înseamnă mai mulți bani.

Site-ul tău cât de repede se încarcă? 🙂Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: