Câți prieteni adevărați aveți?

Evoluția internetului, explozia rețelelor sociale a amplificat numărul de conexiuni pe care le facem, oamenii pe care îi întâlnim. Facebook a modificat conceptul de prieten. Să fim serioși, dacă ai 700 de prieteni pe Facebook asta nu înseamnă că toți sunt prieteni apropiați, poate chiar pe unii dintre ei nu i-ai întâlnit niciodată față în față. Un termen mai corect ar fi amici.

Majoritatea prietenilor apropiați pe care îi am acum i-am cunoscut în ultimii 5-6 ani, ori dacă îi cunoșteam dinainte, abia în ultimii 5 ani am strâns relațiile cu ei. Poate are legătura și cu vârsta, după 30 de ani nu îți mai faci la fel de ușor prieteni, dar când ești tânăr prieteniile se leagă și se destramă destul de repede, în funcție de împrejurări, pasiuni, scolile prin care treci sau locurile unde muncești. De la o vârstă devii mai conversator, mai pretențios în alegerea prietenilor.

Se spune că dacă în viață ai norocul de a avea alături 5 prieteni buni, care să te ajute oricând și pentru care să fii dispus să faci aproape orice la rândul tău, ești norocos. Și eu cred că e adevărat.

Scoatem din ecuație familia, ei sunt și vor fi mereu lângă tine, chiar dacă sunt perioade mai bune sau mai proaste. Eu mă refer la oameni pe care îi cunoaștem accidental, prinși în vârtejurile vieții, și care în timp se transformă în amici, confidenți, oameni în care ne punem toată încrederea.

E greu, în ziua de azi astfel de oameni sunt tot mai rari, și cel mai ușor e să faci un astfel de recensământ atunci când ai probleme:

  • E 3 noaptea, ești cu mașina stricată la 200 de kilometri de casă și te uiți în agenda telefonică, te gândești la cine ai putea apela la ora asta indecentă.
  • Ai nevoie rapid de câteva sute de lei și te gândești cine ți i-ar da, dacă i-ar avea.
  • Ești în spital bolnav, deprimat, și te gândești cine te va suna, cine îți va rupe din timpul lui jumate de oră pentru a te vizita, pentru a fi alături de tine.

Întâmplări de genul ăsta te ajută să îți numeri mai ușor prietenii. În rest, oameni cu care poți ieși la o bere, la un grătar, la o distracție găsești oricând. Prietenii adevărați însă sunt alături de tine mereu.

La voi cum e? Puneți pe o foaie numele celor mai buni prieteni. Câți sunt și de cât timp îi cunoașteți?

Recomandă prietenilor!
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •   

10
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
addicted
Vizitator

E simplu, adevarati prieteni imi sunt membrii familiei + iubitul care din fericire imi e si foarte bun prieten ( combinatia perfecta ), in rest am simpli prieteni, amici, cunostinte!

Grig
Vizitator

Nu i-am testat pe toti dar eu sper să fie mai mul de 5! Știi cum e: Până la proba contrarie toți îți sunt prieteni!

Sabina
Vizitator

Doua din cele mai citite art ale mele sunt pe tema asta http://www.sabina-cornovac.ro/index.php/prietenia-adevarata/ si http://www.sabina-cornovac.ro/index.php/cand-iti-dai-seama-cine-iti-este-prieten-si-cine-nu/. Eu daca numar pe degete o sa am 2. Prietena mea cea mai buna si iubitul meu. Dar mai am oameni care la 12 noaptea ar sari pentru mine. Conteaza sa ai putini dar buni

claudiu
Vizitator

eu zic sa scoti aia cu imprumutat banii la prieteni, exceptie facand faptul ca doresti intr-adevar sa ramai cu doar cativa PRIETENI.

Dorothea
Vizitator

Dar ce faci când toţi prietenii tăi se află la 1600km de locul în care păţeşti “nenorocul”?

Bucur
Vizitator

prieteni cativa 3-4 restul amici cunostinte si cam atat…

trackback

[…] reconfirmă ce scriam și eu mai demult, că de regulă ai maxim 5 prieteni adevărați, și ei te influențează atât pe plan personal și profesional. Practic nu ai timp fizic pentru a […]

trackback

[…] Ai nevoie de câțiva prieteni buni pentru că suntem ființe sociale, trebuie să comunicăm, să fim apreciați, să ajutăm și să fim ajutați. […]