fbpx

Cum să nu ne pierdem timpul cu nimicuri

În bula mea filtrez destul de bine informațiile despre nimic, zgomotul de fond, dar tot mai ajung la mine lucruri de care zic eu că ar trebui să nu ne pese. De exemplu zilele astea, mă întreabă lumea ce părere am despre nunta prințului Harry. Am aceeași părere pe care a avut-o și printul despre nunta mea: mi se rupe. Oameni buni, aveți mult prea mult timp liber.  Nu zic că nu ar conta evenimentul, dar lista de priorități ar trebui să arate cu totul altfel, și mă gândesc că prea mulți oameni preferă să își ocupe timpul cu discuții despre viețile altora, în loc să se gândească la viața lor și cum o pot face mai bună.

O să o dau iar în clișee motivaționale, dar lista de priorități în viață ar trebui să arate cam așa: familia, prietenii apropiați, finanțele personale, jobul sau firma, hobby-urile.

Media ne manipulează să acordăm atenție unor evenimente care nu au nici o legătură cu noi, suntem bombardați cu știri despre nimic, și dacă crezi că trebuie să fii la curent cu tot și cu toate te înșeli amarnic.  Dacă te preocupi cu nimicuri ajungi să pierzi din vedere lucrurile care contează.

Sigur, poate că e interesant să afli ce a mai făcut Antonia sau orice altă vedetă scoasă la înaintare, care mai e situația din Orientul Mijlociu sau ce prostie a mai scos prim ministra pe gură zilele astea, dar în realitate viețile noastre nu vor fi afectate direct de asta.

  • Familia e importantă deoarece e centrul vieții noastre, sursa de echilibru, punctul de reper.
  • Ai nevoie de câțiva prieteni buni pentru că suntem ființe sociale, trebuie să comunicăm, să fim apreciați, să ajutăm și să fim ajutați.
  • Banii sunt importanți nu ca valoare în sine, ci pentru că ne asigură confortul nostru, al familiei, și ne pot ajuta să ne urmăm visele.
  • Trebuie să îți pese de firma unde lucrezi doarece dacă firmei îi merge bine îți merge bine și ție, indiferent că ești angajat sau antreprenor,
  • Hobby-urile sunt acele mecanisme prin care ne putem elibera de stres, ne putem reîncărca bateriile.

În rest ignorați știrile despre cancan, bârfe și vedetele zilei, fake news-urile, și încercați să vă ocupați timpul cu lucrurile care contează pentru voi.

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

Voi despre ce vreți să vorbim azi? 😀

Recomandă

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *