fbpx

Din când în când văd reacții pe Facebook ale unora care acuză politicanul X sau Y că a furat și din cauza lui suntem noi săraci. Ceea ce e complet greșit, dacă politicianul fură e mai săracă țara pe ansamblu, e adevărat, dar sărăcia individuală ni se datorează nouă și limitelor pe care le impunem singuri. Și am și un clip video cu un tip care explică fazele astea plus multe sfaturi utile legate de gestionarea banilor.

În clipul de mai jos Patrick oferă sfaturi despre cum ar trebui să abordăm relația noastră cu banii și ce fel de gândire trebuie să avem pe termen lung pentru a duce o viață bună. Are și varianta text aici. Teoretic el se adresează mai ales antreprenorilor, celor care vor să se îmbogățească, dar practic sunt idei utile pentru oricine crede că are lipsuri în educația financiară. Printre sfaturi omul își mai vinde și serviciile proprii, ceea ce e normal, dar conținutul lui chiar e bun.

Două idei am reținut din clip, și sunt legate de sărăcia de care se plâng mulți dintre români. În primul rând trebuie să ai o relație sănătoasă cu banii, să înțelegi utilitatea și importanța lor, nu să crezi că banii sunt ochiul diavolului sau banii există doar pentru a fi cheltuiți sau alte prostii de genul ăsta. Majoritatea celor care se plâng că nu au bani nici nu înțeleg cum funcționează banii.

În al doilea rând tipul spune că dacă trăiești într-un loc, țară, oraș unde simți că nu te poți dezvolta, că nu poți face bani, că nu ai perspective, că statul lucrează împotriva ta, atunci trebuie să pleci, să îți cauți un viitor mai bun.

De asta spun că mulți români au o atitudine greșită față de bani și sărăcie. Se plâng că nu au bani, că sunt săraci, dar nu fac nimic pentru a schimba asta, ci caută mereu alți vinovați pentru eșecurile lor. E mai ușor să dai vina pe alții decât să faci tu schimbări, nu? Nu zic că statul corupt și politicienii nu au vina lor pentru bunăstarea țării, dar sărăcia individuală ține și de alegerile pe care le facem noi.

Acum ar fi mers niște povești inspiraționale cu oameni săraci care s-au ridicat de jos pe culmile succesului, dar le știți cu toții pe astea.

Ideea e simplă, te poți naște sărac, poți avea un start mai încet în viață, poți locui într-o țară ce stimulează lenea și descurajează antreprenorii, dar nu mai da vina pe alții pentru problemele tale, astea sunt doar probleme ce au nevoie de soluții.

Viața nu e corectă, știm deja asta, întrebarea e tu ce faci pentru a îți depăși condiția?

RECOMANDĂ
  • 19
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Mita Kowalski
17 aprilie 2018 10:56

Crestinismul

Marius Sescu
17 aprilie 2018 10:57
Răspunde către  Mita Kowalski

Păi dacă dăm toți banii la biserică… 😀

Robert Morosanu
17 aprilie 2018 11:14
Răspunde către  Mita Kowalski

cretinismul, mai bine spus ;))

Mita Kowalski
17 aprilie 2018 11:15
Răspunde către  Mita Kowalski

Placutele lui moise au fost bune ca idee, dar au degenerat in loc de evoluat

4
0
Lasă un comentariux
()
x